Halil Fevzi (k.s.) Efendi Hazretleri

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
İnternette şu bilgiler yer almaktadır:

Haci Halil efendi Hazretleri Bulgaristan’ın Karnabat kasabasında 1867 de doğmuştur. Küçük yaştan beri ilim ve irfanla meşgul olup çeşitli ilim adamlarından ders almıştır.İrfan hocalarından birisi olan Muhammed Esad efendi hazretlerinden ders aldı. 29 yaşında iken İstanbul Fatih medresesinden icazet almıştır . Büyük alim ve Fadıl insan olması nedeniyle Diyanet işleri başkanlığında görev almıştır.bu görev yeşil Düzce ‘mizde kürsü vaazı olarak görev yapmıştır. İstanbul Kelami dergah’ ında olan Muhammed Esad Erbili Hz. Ne intisab eder.Burada sıdkı sadakatle çalışır.Esad efendi ile birkaç defa görüşmeleri olmuştur. Esad efendi İzmir’e gidince daha görüşme olmamıştır. Hatta hacı Halil efendi çok görmek istedi ama izin verilmedi. Bunun üzerine mektuplaşma devam etmiştir.

Esad efendi Hz.nın Mektubat adlı eserinde Doksan sekiz (98) cu mektubunda oğlu Ali efendiye yazdırarak Hacı Halil Fevzi efendi Hazretlerine hem zahiren hemde batınen büyük bir methu sena ederek yerine bırakıyor. Hacı Halil Fevzi Efendi hazretlerine kendi dervişleri (Hazretimiz) derlerdi. Hazret’imiz evli ve bir oğlu hayatta yaşıyor. (Mustafa ef) dir. kendisi çok sıkı takva yolunun sırlarını bilir ona göre talebelerini hem eğitir ,hem öğretir, hemde takvada yarıştırırdı. Kendisi evlatlarının nefisleri terbiye ve tezkiyede onun üstünde kimse olamazdı. Hazretimizin bir çok halifeleri vardı .Bunların arasında biride vardı ki oda son derece hazrete teslim olmuş. kendini o uğurda feda etmiştir. Hazret’imiz hayatlarının son zamanlarında zahiren bir işaretle manen de vazifeleri bu kişiye tevdi etmişlerdir. Bu Düzce’li olup ismi şerifleri Hacı Hüseyin Yıldız Efendi Hazretleridir.(Haci baba) Haci Halil efendi hazretleri hicri 1283 de – miladi 1950 de vefat etmiştir. Şu an Düzce şehir mezarlığında medfundur. Türbesi mezarlığa girişte yeşil kubbeli yapılı dır. Mevlamız kendisine rahmet eylesin bizlere de o yola çalışmak nasıp etsin . Amin

http://hacibabamiz.com/altin-silsile/haci-halil-fevzi-meri-k-s/
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Allah'ın gerçek dostları, Allah'a yaklaştırdığını iddia eden şarlatanlar değil
Allah'ın insana herkesten daha yakın olduğunu söyleyenlerdir.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Ebu Ümame’den aktarıldığına göre, Peygamberimiz (asv) şöyle buyurdu:

“Allah’ı kullarına sevdirin ki, Allah da sizi sevsin”
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Hiç yorma kendini. Hak bir sözü batıl yolunuza alet edip Kur'an'dan sapan/saptıran şeyh-murid ilişkisini ve tasavvufu temize çıkaramaz ve meşrulaştıramazsınız.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Anlayışsızlığını hakikat, kendini tek otorite zannedince bu sıkıntılar oluyor. "Hak bir sözü batıl yolunuza alet edip..." sözünü duymuşsun ama söylediğim cümle tam bunla alakalıdır. Söz de haktır, Efendimiz'in sözüdür ve tam da yeri burasıdır. Eğer burası değil ise neresidir?

Hadis Allah'ı sevdirirler kullara diyor. Ve biz de mürşidi kamiller o manada vazife yaparlar diyoruz.

Artı olarak şunu ifade edelim, butüm tasavvuf erbabı, uzak olanın Allah değil, kul olduğunu (idrak olarak) zaten kullara anlatırlar. Bundan istisna yoktur. Tasavvufun tüm vazifesi budur zaten. Tasavvufta ders olarak;

1. İhlas suresi

2. 'Ve her nerede olursanız, O sizinle beraberdir.' (Hadîd: 4)

3. 'Ve Biz ona şah damarından daha yakınız.' (Kaf: 16)

4. 'Hem Allah onları sever (dünya ve ahiret hayırlarını murad eder), hem de onlar Allah’ı severler (itaatına koşar, isyandan kaçarlar).' (Maide: 54)

ayetlerinin anlamı düşünülür.

Bunlar murakabe dersleridir ve yüksek derslerdir. Nihayette bunlar verilir.

Yani tasavvufun amacı bu iken, tasavvufa saldırmak çok pis bir iştir. Dili ve gönlü kirli insanların nasibidir.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Şeyhlik makamında olan bir zat nasıl küçümsenebilir, hele ki o zat, Es'ad Efendi hazretlerinin halifesi olacak da!..

Es'ad Efendi'den devam eden bir silsile var mı şu an bilemiyorum, Sami Efendi hazretlerinden başka. Pek çok halifesi vardı ama çoğundan bihaberiz.



Bir insan "at gözlüğü" kullanırsa sağdan-soldan ve arkadan burnunun dibine kadar gelen tehlikeleri bile göremez ! Neden çünkü, at gözlükleri, sadece bakılan tarafın önünü gösterir de ondan ! At gözlüğünü çıkarırsak bu hem kendi ruh ve beden sağlığımız için hayırlı olur, hem de hakikatları görebilmemize vesile olabilir.
 
Üst