Haksöz Dergisi (Ali’siz Alevilik)

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Haksöz Dergisinin Ağustos-Eylül Sayısı Çıktı
Ağustos-Eylül 2013 tarihli 269-270. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, Mısır İntifadasını kapağa taşıdı.



HAKSÖZ-HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, uzun süre sonra Ağustos ile Eylül’ü birleştirerek iki sayı bir yayınlandı. Özellikle Mısır konusunun öne çıktığı derginin manşeti “Adeviyye Tarih Yazıyor: İslami Hareket Engellenemez!”
Mısır gündeminin yanı sıra Suriye Kürdistanında yaşanan gelişmeler, dezenformasyonlara genişçe yer verilmiş. Bu bağlamda "Rojava" ifadesinin arka planına dikkat çekilerek PYD'nin neye ve kime hizmet ettiğini ortaya koyan yazılara yer verilmiş. Özgür-Der'e yönelik saldırılara da dikkat çekilen dergide yer alan yazılar şunlar:

Gündem
- Firavun Düzenini İhya Çabasına Karşı İhvan’ın Direnişi

Hamza Türkmen - Mısır’da “Barışçıl Direniş” Modeli ve “Mekke Direnişi”
Rıdvan Kaya - Mısırlılar Kardeşimiz Suriyeliler Neyimiz?
Bahadır Kurbanoğlu - Mısır Direnişi ve Küresel Operasyon
Bel Trew - Mısır’da Parti Temsilcileri Darbeye Ne Diyor?
Vail Navara - Bu, Mısır Kimliği, Saçmalamayın!
Bahadır Kurbanoğlu – Mısır’da Darbe: Dezenformasyonlar, Kara Propagandalar
Rıdvan Kaya - Baas Rejimine Yeni Bir Nefes Borusu: Rojava Hadisesi
Murat Koç - Rojava Yalanlarının Gösterdiği Gerçek
Haşim Ay - Rojava Nedir? Bölgede Yaşananları Nasıl Okumalı?
Hasip Yokuş - Suriye Direnişiyle Dayanışmak Sorumluluğumuzdur!
Murat Özer - Özgür-Der Nerede Duruyor?
Hayat Yahya - Gazze’nin Nefes Borusu: Tüneller
Musa Üzer - Manipülasyon ve Gerçeklik Arasında İslamcılar ve Solcular
Lokman Doğmuş - İbadilik ve Siyaset Fıkhı
Mustafa Siel - Tekvir Suresinde Ahiret İnancı ve Kur’an
Ali Ekber Konuk - İslam Devletinin Dirilişi
Abdurrahman Çeliker - Gezi’den Tahrir’e Yeni Bir Kimlik İnşası
Gülşen D. Özer - Ey Adalet!
Bünyamin Doğruer - Banyas; Zamanın Kerbelası
----
İrtibat Tel: 0212 524 10 28



haksoz-dergisi_269-270_agustos-eylul2013_kapak.jpg

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
haksoz-dergisi-271_ekim2013.jpg


Ekim 2013 tarihli 271. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, Suriye'deki kimyasal vahşeti ve müdahale pazarlıklarını manşete taşıdı ve konuyla ilgili bir soruşturma yayınladı.


HAKSÖZ-HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Ekim 2013 tarihli 271. Sayısında Suriye’de yaşanan kimyasal katliamı kapağa taşıdı. Kimyasal katliam sonrası uluslararası kuruluş ve devletlerin ahlaksız pazarlıklarına ve Esed lobisinin Suriye direnişini karalama çabasına dikkat çeken kapakta şu manşete yer veriliyor: “Küresel Karartma Çabaları ve Esed Lobisinin Yalanlarıyla Baas Vahşeti Gizlenemez!”
Gündem’de son günlerde iyice yoğunlaşan karalama iftira ve karalama kampanyasına karşı Suriye direnişini sahiplenme çağrısında bulunuluyor. Esed rejiminin 100 bini aşkın insanı katlettiği yerde direnişçilerin eylemlerinin tartışılmasının hedef saptırma olarak değerlendirildiği Gündem’de “Yanlışa tavır alalım, Müslümanlara değil.” ve “Zulmü kınayalım ama büyüğünden başlayarak!” vurguları dikkat çekiyor.
Rıdvan Kaya’nın Samar Yazbek’in içeriden tanıklığı üzerinden kaleme aldığı yazısı da Suriye’ye yönelik kirli dezenformasyonu gözler önüne seriyor.
Musa Üzer ise “Suriye’de Üçüncü Yol Mümkün!” şeklinde özetlenen ve birçok “aydın”ın imzasının bulunduğu bildiriyi değerlendiriyor.
SORUŞTURMA
Dergide bu ay “Esed’in Kimyasal Katliamı ve Küresel İkiyüzlülük” başlıklı geniş bir soruşturmaya yer veriliyor. Soruşturmaya katılan Ahmet Ağırakça, Turgay Aldemir, Osman Atalay, Ömer Ekşi, Osman Gülaçar, Necmettin Irmak, Ahmet Kaya, M. Fesih Kaya, Adem Özköse, Mustafa Siel, Abdulkadir Şen, Fırat Toprak, Ahmet Varol, Abdullah Yıldız, Ahmet Yıldız ve S. Bülent Yılmaz kimyasal saldırı sonrası yaşanan tiyatro, Suriye sorununa çözüm tartışmaları, hükümetin ve Türkiyeli Müslümanların neler yapması gerektiğine ilişkin sorulara yanıt veriyorlar.
Dergide Suriye’deki direniş örgütleri hakkında bilgi veren Aron Lund’un yazısı ile Suriye Kürdistanındaki Kürt göçünde PYD baskısının faktörünü gözler önüne seren Andrea Glioti’nin yazıları da dikkat çekici. Ayrıca Charles M. Sennott’un Mısır derin devletiyle ilgili analizi de dergide yayınlanan çeviri yazılar arasında.
Murat Koç, Türk ve Kürt Solunun kadim İslam düşmanlığını kaleme aldığı yazısında özellikle PKK’nın İslam karşıtlığını son süreçteki eylem ve söylemleri üzerinden ortaya koyuyor.
Haşim Ay, Irak Kürdistanında yapılan seçimleri ve sonuçlarını analize tabi tutuyor. Partilerin temsil ettiği kesimler açısından aldıkları oyları tahlil eden Ay, bölgedeki siyasi atmosfer hakkında da bilgiler sunuyor.
Mustafa Yılmaz, “Yirmi Yan Değini” serisine dikkat çekici ve ilgiyle okunacağını düşündüğümüz bir yazıyla devam ediyor.
Edebiyat ve kültür-sanat sayfalarının zengin olduğu bu sayıda Gülşen Demirkol Özer’in 28 Şubat davası, Sezai Arıcıoğlu’nun Esma Bilteci, Zehra Türkmen’in Suriyeli çocuklar üzerine kaleme aldığı denemelere yer veriliyor. Ayrıca Bünyamin Doğruer ve Atavi O. Erdemir’in şiirleri de dergideki müstesna yerlerini almış.
Derginin arka kapağı ise geçen ay Suriye’de şehit düşen Türkiyeli kardeşlerimize ayrılmış.
İrtibat Tel: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
haksoz-dergisi-272-kasim-2013.jpg



Kasım 2013 tarihli 272. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, Türkiye'deki son gelişmeleri kapağa taşıdı.

HAKSÖZ-HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Kasım 2013 tarihli 272. Sayısında Türkiye’de başörtüsü özgürlüğü ve “Andımız”ın kaldırılması gibi gelişmeleri kapağa taşıdı. Dergi, “Yasakların, Dayatmaların Kaldırılması Kazanımımız; İslami Temelde Bir Sosyal-Siyasal Düzenin İnşası Hedefimizdir!” manşetiyle çıktı.
“Demokratikleşme Paketi”nin ve başörtüsünün Meclise de girmesinin değerlendirildiği dergide eğitimdeki değişiklikler de analiz ediliyor. Mısır ve Suriye gündeminden yazıların yer aldığı dergide komploculuk üzerine de iki ayrı çalışmaya yer veriliyor. Dergide bu ay Kur’an çalışmalarının yanı sıra edebiyat ve kültür-sanat içeriği de hayli zengin.
İşte dergide yer alan yazılar:

SUNUŞ
Her Hicret ve Muhacir Ensar’ı İşaretler
GÜNDEM
Yasakların, Dayatmaların Kaldırılması Kazanımımız;
İslami Temelde Bir Sosyal-Siyasal Düzenin İnşası Hedefimizdir!
ERSOY GÖVEÇ
Eğitimdeki Değişim ve “Tefrik-i Tedrisat”a Yönelim
HAMZA TÜRKMEN
Yenilirken Kazanılan Zafer
RIDVAN KAYA
Hukuksuzluk Zincirine Yeni Bir Halka: Şahı Merdan Sarı Davası
ALIZA MARCUS
Kürtlerden Başka Dost Yok!
GAZİ TEVBE
Rus Ayısı, İran Şiiliği ve Amerikan Kartalı Arasında Bölge
AKIVA ELDAR
Suriye Çıkmazında Son Durum
ANNA THERESE DAY
El-Kaide İle Akşam Yemeği
ŞUAYP MEKEÇ
Allah’ın İradesi ve Sünnetullah Karşısında Komploculuk
İSMAİL CEYRAN
ABD’nin Yeni Projesi: Komploculuk
JOHN ROSENTHAL
El-Kaide’nin Libya’daki Önlenemez Yükselişi
MUSTAFA SİEL
Allah Sevgisi Üzerine
RIDVAN KAYA
Kurbanlarının Ağzından Baas Zulmü ve Suriye Direnişi
M. GARİP TANYILDIZI
İslam Topraklarında Laik Dayatma
ZELİHA NİSAN ÖNDER
Mısır Direnişi İçin Şiirler
AYÇA PINAR KILINÇ
Ant İçememek
GÜLŞEN DEMİRKOL ÖZER
Biz Hâlâ Buradayız!
HAŞİM AY
Son Otobüs Kalkmadan (Öykü)
BÜNYAMİN DOĞRUER
Cennete Giden Çocuklara (Şiir)
ESRANUR GÜVENÇ
Ey Kudüs (Şiir)
ALİ DEĞİRMENCİ
Kardeşin İçin de İste
---------
İrtibat Tel: 0212 524 10 28
Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
haksoz-dergisi-273-aralik-2013-kapak.jpg



Aralık 2013 tarihli 273. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, Mısır ve Suriye direnişini kapağa taşıdı. Dergide dershane tartışması da yoğun olarak değerlendiriliyor.
HAKSÖZ-HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Aralık 2013 tarihli 273. Sayısında Suriye’de Baas rejimine karşı ve Mısır’da darbecilere karşı verilen direnişi kapağa taşıdı. Suriye direnişinin yiğit komutanı Abdulkadir Salih’in de kapağa taşındığı dergide dershane gündemine yoğun yer veriliyor.
Gündem’de Tunus, Libya, Mısır ve Suriye’de yaşanan sürece dair genel bir muhasebe yapan Haksöz, Ortadoğu intifadalarına dair son süreçte ortaya çıkan karamsarlığın tutarlılığını sorguluyor. Bu minvalde Bahadır Kurbanoğlu, Mısır’da yaşanan devrim, Mursi dönemi ve darbe süreçlerini genel bir okumaya tabi tutuyor ve geleceğe dair yorumlarını paylaşıyor. Mehmet Ali Kaçmaz ise Mısır’da ordu, medya, yargı, İsrail ve ABD ile ilişkileri de irdelediği yazısında devrimden darbeye İhvan’ın tutumunu değerlendiriyor. Enes Hamid ise Müslüman Kardeşler Teşkilatı içinde Kız Kardeşlerin artan siyasal ve sosyal etkinliklerine dikkat çekiyor.
Dershane gündemi de dergide yoğun olarak tartışılmış. Rıdvan Kaya, dershane gündeminin ortaya çıkardığı soru işaretlerine cevap ararken tepkilerin ne kadar sağlıklı olup olmadığını sorguluyor. Ersoy Göveç, çeşitli verilerle desteklediği yazısında dershanelerin eğitimde ne gibi bir misyon üstlendiğini ve gerekli olup olmadıklarını ele alıyor. Musa Üzer ise bu tartışmanın hatırlattıklarını ele aldığı yazısında üslup sorununa dikkat çekiyor ve meseleye adalet merkezli yaklaşmanın önemine atıfta bulunuyor.
Mehmet Ali Aslan, Liva et-Tevhid komutanı Abdulkadir Salih’in şehadetini konu aldığı yazısında Salih’in hayatı, mücadelesi ve fikirlerinin Suriye direnişine katkılarına dikkat çekiyor. Tracey Shelton, Suriyeli kadınların yaşadığı dramı gözler önüne seriyor.
Mustafa Siel, Mearic Suresinin ilk 21 ayetinin tefsirini ışığında ahiret hayatı ve cehennemi ele alıyor.
Kenan Levent, toplumsal kutuplaşma ve diyalog konusunu fikrî, kurumsal, maddi ve inanç-ahlak alanı üzerinden değerlendiriyor.
Mustafa Yılmaz, “Yirmi Yan Değini” serisini eleştiri, akıl ve gelecek kavramları üzerinden sürdürüyor.
Ahmet Şat, Ortadoğu’daki mevcut tabloya dair değerlendirmelerini Haksöz okuyucularıyla paylaşıyor.
Gülşen Demirkol Özer, 28 Şubat sürecindeki dershane hatıralarını öykü tadında kaleme alırken Ali Ekber Konuk, son kitaplardan bir seçkiyi okurların ilgisine sunuyor. Bünyamin Doğruer, Hatice Kübra Baytap ve Gülfer Güzel’in şiirlerinin yayınlandığı dergide son olarak Ali Değirmenci’nin şehit komutan Abdulkadir Salih’in anısına yazdığı deneme ile son buluyor.
Derginin arka kapağı ise Mısır’da tutuklanan kız kardeşlerimize ayrılmış.
İrtibat Tel: 0212 524 10 28
Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
1536750_443308715768858_541375287_n.jpg



Haksöz Dergisi Ocak sayısı çıktı! Abone olun derginiz kapınıza gelsin!



Haksöz Dergisinin Ocak 2014 tarihli 274. Sayısı çıktı. Hükümet-Cemaat geriliminin kapağa taşındığı derginin manşetinde “Hükümete Operasyon: Yolsuzlukla Mücadele mi Cemaat Asabiyesi mi Taşeronluk mu?” sorusuna yer veriliyor....


“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Degisi, 2014 yılının ilk sayısında Hükümet-Cemaat gerilimini ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıyor. Derginin Gündem’inde konuya nasıl yaklaşmak gerektiği tartışılırken Hamza Türkmen, Rıdvan Kaya, Bahadır Kurbanoğlu ve Murat Koç mevzuyu çeşitli yönleriyle değerlendirerek operasyonun arka planında yatan hususlara dikkat çekiyorlar.

Dergide Suriye gündeminde bu ay IŞİD ile El-Kaide arasında yaşanan ihtilaflar var. İki ayrı çeviride Nusra Cephesi ile IŞİD arasındaki çatlak ve El-Kaide içindeki ayrışmalar tartışılıyor. Özgür-Der Suriye Yardım Komitesi Başkanı Hasip Yokuş’la yapılan ve yardım çalışmalarının yanı sıra direnişçilerin özgürleştirdiği Rakka’dan izlenimlerin de yer aldığı röportaj da derginin Suriye gündemi arasında.

Hamza Türkmen, dergideki bir diğer yazısında Said Halim Paşa’yı, fikirlerini ve siyasetini değerlendiriyor; eserleri üzerinden Said Halim Paşa’nın ıslah çabalarına katkısını tartışıyor.

Haşim Ay, Abdulkadir Molla’nın şehadetiyle gündemleşen Bangladeş Cemaat-i İslami’nin pratiği üzerinden geniş bir dosyayı okurlara sunuyor. Yazıda Bangladeş’in Pakistan’dan ayrılması, Bangladeş’in siyasal yapısı ve etnik milliyetçilik, Cemaat-i İslami’nin ülkedeki konumu, Molla’yı idama götüren süreç detaylarıyla ortaya konuyor.

Mustafa Siel, ayetler üzerinden ahirete imanın mahiyeti ve önemini ele alıyor. Mekke dönemi müşriklerinin ahiret algısıyla günümüz insanların algısını da kıyasladığı yazısında Kur’an’da dünya hayatının neye tekabül ettiğini yorumluyor.

Ali Değirmenci, İslam tarihinden portre çalışmalarına devam ediyor. Değirmenci, Mus’ab Bin Umeyr’i kendine özgü üslubuyla dergi okurlarına tanıtıyor.

Sezai Arıcıoğlu, yazdığı denemede “iki” şahidin/şehidin -Abdulkadir Molla ve Abdulkadir Salih’in- verdiği “bir” mesaja dikkat çekerken Ali Ekber Konuk yeni çıkan kitaplardan bir seçki sunuyor. Derginin son sayfası ise Bünyamin Doğruer’in Abdulkadir Molla’ya ithafen yazdığı şiire ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
haksoz-dergisi-subat-2014-275-sayi.jpg



Haksöz Dergisi Şubat 2014 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, Şubat 2014 tarihli 275. Sayısında Suriye Baas rejiminin işkencelerini manşete taşıdı: “Zulme tepkisiz kalanlar zalimlerin suç ortağıdırlar!”


HAKSÖZ-HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Degisi, Şubat 2014 tarihli 275. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. “İşkence Fotoğrafları Baas Vahşetinin Belgesidir! Zulme Tepkisiz Kalanlar Zalimlerin Suç Ortağıdırlar!” manşetiyle çıkan dergide Hükümet-Cemaat savaşı, TIR operasyonları, yerel seçimlerde oy sorunu ve Suriye’de yaşanan iç çatışmaya ilişkin analizler dikkat çekiyor.
Gündem’de Suriye’den yansıyan işkence karelerine rağmen vahşete yönelik duyarsızlığa dair eleştiriler getiriliyor.
Rıdvan Kaya, “Taifeci Körlük Zulme Hizmet Ettirir” başlıklı yazısında Suriye’ye yardım götüren TIR’lara yönelik operasyonları değerlendiriyor.
Hamza Türkmen, seçimlerden hemen önce Cemaatin yargı-polis-medya eliyle hükümete yönelik operasyonunu değerlendirdiği yazısında seçimlerde nasıl bir tavır takınmak gerektiğini tartışıyor.
Bahadır Kurbanoğlu, Cemaat-Hükümet savaşında yaşanan üslup sorununu ele aldığı yazısında tavır ve tahlillere yansıyan ölçüsüzlüklere dikkat çekiyor.
Musa Üzer, Suriye’de yaşanan ve Müslümanların üzüntüyle karşıladığı “iç çatışma”yı değerlendiriyor; IŞİD sorununa ve bu sorunun doğmasına yol açan zihniyete nasıl yaklaşmak gerektiğini tartışıyor.
İsmail Ceyran, Mısır’da Selefi akımların ve İhvan-ı Müslimin hareketinin dünden bugüne nasıl bir çizgiye sahip olduklarını tahlil ediyor.
Mustafa Siel, cennetlerde “onurlandırılmış konuklar” olarak ağırlanacakların vasıflarını Mearic Suresinin ayetleri ışığında tefsir ediyor.
Şuayip Mekeç, Kur’an ve hayat ilişkisini ele aldığı yazısında Kur’an’ı günümüzde ve güncelimizde yaşama-yaşatma kaygısını dergi okuyucularıyla paylaşıyor.
Mustafa Yılmaz, yirmi yan değini serisine bu kez “erdem” üzerinden devam ediyor.
Ali Değirmenci, “İslam Tarihinden Portreler” çalışmasına Hz. Sümeyye ile devam ediyor.
Bahadır Kurbanoğlu, Raşid Gannuşi’nin yeni çıkan kitabı “İslam Devletinde Kamusal Özgürlükler” kitabını etraflıca analiz ettiği yazısında İslam’da insan hak ve özgürlükleri, demokrasi sorunu ve İslami yönetimin ilkeleri gibi başlıkları tartışıyor.
Ali Ekber Konuk, Al Zubaidi, Cassel ve C. Roderick’in editörlüğünde çıkan “Devrimleri Yazmak” kitabını eleştiriye tabi tutarken, derginin edebiyat sayfalarında Bünyamin Doğruer ve Hatice Kübra Baytap’ın da birer şiiri yer alıyor.
İRTİBAT: 0212 524 10 28
Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
395287.jpg


HAKSÖZ “SEÇİM YEREL, KAVGA KÜRESEL!” BAŞLIĞIYLA ÇIKTI


Haksöz Dergisi, Mart 2014 tarihli 276. Sayısında yerel seçimleri ve Suriye Devriminin 3. Yılını manşete taşıdı.

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Degisi, Mart 2014 tarihli 276. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. “Seçim Yerel, Kavga Küresel!” manşetiyle çıkan dergi seçimlerin yanı sıra Suriye Devriminin 3. Yılını da kapağa taşıdı.
Hükümet-Cemaat savaşının geldiği nokta üzerinden yerel seçimlerin değerlendirildiği dergide, seçimlerde nasıl bir tutum takınmak gerektiği tartışılıyor. Dergide Gülen medya grubunun Suriye direnişine yönelik son yayınlarda sergilediği düşmanlık ve Kabataş İskelesinde başörtülü kadının saldırıya uğrayıp uğramadığı gündemiyle ilgili yorumlar da yer alıyor. Ayrıca 28 Şubat’la ilgili bir değerlendirmeye yer veriliyor.
Derginin öne çıkan gündemi ise Suriye Devriminin 3. Yılı… Gelinen noktada Suriye Devrimine yöneltilen suçlamalar ve devrimin kazanımları değerlendiriliyor.
İmam Ebu Hanife’nin hayatı ve mücadelesiyle ilgili önemli materyaller içeren bir makalenin de yer aldığı dergide Kur’an çalışmalarının yanı sıra kültür-sanat ve edebiyat yazıları da ilgiyle okunabilir.
İşte dergide yer alan yazılar:
Gündem - Yerel Seçimler ve Küresel Tercihler
Rıdvan Kaya - 3. Yılını Tamamlayan Suriye Devrimi ve 3 Soru
Murat Koç - Gülen Medyasının Suriye Düşmanlığı
Musa Üzer- Kabataş İskelesinde Taş Kesilen Kalbin Gösterdiği
Cüneyt Toraman - 28 Şubat: Modern Donkişotlar!
Haşim Ay - “Özerk Rojava” Projesi
Leenders & Heydemann - Suriye’de İlk İsyancıların Sosyal Ağları
Meir Cavedanfar - İran, İsrail ve Jest Siyaseti
Halil İncekara - Faiz Lobisi Üzerine Bazı Notlar
Mustafa Siel – Uhrevileşme ve Dünyevileşme
Ali Değirmenci - Işığı Gizlenen Kandil: İmam Ebu Hanife
Mustafa Yılmaz - Şiir Bir Zihniyet Meselesi midir Yağlı Bir Hoşaf mı?
Hatice Kübra Baytap – Ortadoğu'dan Türkiye'ye (Şiir)
Ali Ekber Konuk – Kitaplık
Bünyamin Doğruer – Derin Bir Ah (Şiir)
İletişim: www.haksozhaber.net
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
haksoz-dergisi-nisan-2014-sayi-177-30-mart-secimler-kapak.jpg




Haksöz Dergisi, Nisan 2014 tarihli 277. Sayısında 30 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını “Vesayet Değil, Siyaset Kazandı!” vurgusuyla manşete taşıdı.

HAKSÖZ-HABER
“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Nisan 2014 tarihli 277. Sayısıyla 24. Yılına da girmiş oldu. “30 Mart’ta Vesayet Değil, Siyaset Kazandı!” manşetiyle çıkan dergide seçim sonuçları etraflıca değerlendiriliyor.
Derginin Gündem yazısında seçimlerle ilgili genel bir değerlendirme sunuluyor.
Hamza Türkmen, seçimleri AK Parti stratejisi ve komplocu yaklaşımlar üzerinden değerlendirirken; Bahadır Kurbanoğlu, süreç içerisinde yaşanan darbe süreci ve seçim sonuçlarından nasıl bir ders çıkartmak gerektiği üzerinde yoğunlaşıyor. Rıdvan Kaya ise ümmet dayanışmasını hedef alan, ilkesiz ittifak arayışları ve iftiralardan medet uman, ahlaki sınırları aşarak ideolojik savrulmalar içine giren Gülen Cemaatinin neler kaybettiğini irdeliyor. Musa Üzer, seçimler ve sonuçlarından hareketle toplum değerlendirmesini yenilemenin zorunluluğunu tartışıyor. Son olarak Murat Koç ise seçimlerin Kürt illerindeki sonuçlarını ve “çözüm süreci”nin seçimlere nasıl yansıdığını tahlil ediyor.
Fevzi Zülaloğlu, hassaten Fethullah Gülen’in ve Gülen Cemaatinin dinî yaklaşımlarını irdelediği yazısında ayetler ekseninde muharref din olgusuna dikkat çekiyor.
Eyüp Togan, Twitter ve Youtube kanallarının kapatılması tartışmalarından hareketle dünyadaki örneklere de işaret ederek sosyal medyanın yasaklanmasının götürülerini tartışıyor.
Thomas Pierret’ten yapılan çeviride, Suriye’deki Sünni İslam ile devlet yönetici elitinin Alevi kimliği arasındaki işbirliği ve çatışma tahlil ediliyor. Ayrıca kendisiyle yapılan bir röportajda Thomas Pierret, Suriyeli Selefilerin köklerini ve diğer Arap dünyasındaki Selefilerden farklılıklarını anlatıyor.
Ali Değirmenci ve Sezai Arıcıoğlu’nun birer denemelerinin yayınlandığı dergide Ali Ekber Konuk’un da “Türkiye’de İslamcılık Düşüncesi ve Hareketi” adlı kitabının değerlendirmesine yer veriliyor. Bünyamin Doğruer ve Hikmet Kızıl’ın şiirlerinin yayınladığı dergi Mısır’da 529 idam kararıyla ilgili arka kapak çalışmasıyla son buluyor.
İRTİBAT: 0212 524 10 28
Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Haksöz Dergisinin Ekim-Kasım Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, bu ay iki sayı birleşik olarak çıktı. Ekim-Kasım 2014 tarihli derginin 283-284. Sayısı, ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırıları, Kobani’de yaşanan çatışma ve Türkiye’deki yansımalarına dair zengin bir içerik barındırıyor.


HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, bu ay “Esed’e Direnen Suriye Halkı ABD’ye Boyun Eğmez!” manşetiyle okurlarının karşısına çıkarken ABD öncülüğündeki koalisyon saldırıları, bu saldırılara yönelik Türkiye Hükümetinin ve Türkiye’deki oluşumların tutumu, çelişkiler, tutarsızlıklar, PKK-PYD ikiyüzlülüğü, IŞİD meselesine nasıl yaklaşmak gerektiği vb. başlıkları irdeleyen yazıları bir dosya niteliğinde sunuyor.
Türkiye’de olduğu gibi dünyada da önemli bir gündem başlığı olan Kobani’deki çatışmaların da genişçe irdelendiği dergide konuyla ilgili bir de soruşturmaya yer veriliyor. YPG-IŞİD çatışmasının yansımalarıyla birlikte Kobani bahanesiyle PKK-HDP çevresinin sergilediği ve vahşetle neticelenen vandallıklar, başta HÜDA PAR olmak üzere Müslümanlara yönelik saldırılar da detaylı bir şekilde değerlendiriliyor.
Bu bağlamda Gündem başlıklı ve Rıdvan Kaya, Bahadır Kurbanoğlu, Murat Özer, Musa Üzer, Haşim Ay, Murat Ayar’ın kaleme aldığı yazılar söz konusu başlıkları çeşitli yönleriyle değerlendirirken Abdulhakim Beyazyüz, Fırat Toprak ve Şefik Sevim de konuyla ilgili sorulara cevap veriyorlar.
Yemen ve Suriye’deki gelişmelerle ilgili çevirilerin de yer aldığı dergide yanı sıra Cüneyt Toraman HSYK’nın misyonunu ve seçimleri, Ersoy Göveç eğitim bürokrasisindeki değişimleri, Murat Aydoğdu iş kazaları, iş güvenliği ve sermaye ilişkisini, Mustafa Yılmaz medyayı ve toplumsal algı üzerindeki etkisini, M. Garip Tanyıldızı gençlik ve kimlik sorununu değerlendiriyor.
Ayrıca Fevzi Zülaloğlu Kur’an’da “lanet” kavramını ve Allah’ın lanetinin kimleri kuşattığını, Mustafa Siel ise ben merkezli yaşamın zaaflarını okuyucular için kaleme alırken Ali Değirmenci Said Bin Cübeyr’in hayatını ve mücadelesini sunuyor.
Ahraruş Şam şehitlerine ve Suriye’de şehit düşen Türkiyeli Müslümanlara da yer verilen derginin kültür-sanat sayfalarında ise Serkan Akçora, Mustafa Yılmaz ve Bünyamin Doğruer’in şiirleri, Ali Ekber Konuk’un da kitap-haberleri yer alıyor. Ayrıca Musa Üzer Recep Alpyağıl'ın kaleme aldığı Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen-ek-i adlı kitabı değerlendiriyor.
[FONT=&quot]İRTİBAT: 0212 524 10 28
Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...



haksoz-dergisi--ekim-kasim-2014-283-284-kapak.jpg
[/FONT]
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
haksoz-dergisi-ocak-2015-286-sayi-alevilik-kapak.jpg




Haksöz Dergisinin Ocak 2015 tarihli 286. Sayısı çıktı. Dergide bu ay Alevilik üzerine yazılar ağırlıkta.

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, 286. Sayısında Alevilik tartışmalarını merkeze alan bir kapakla okuyucularıyla buluşuyor.
Derginin “İslamsızlık Pençesinde Bir Toplum ve Ali’siz Alevilik” başlıklı Gündem yazısında gerek zorunlu din dersleri gerekse AİHM’in cemevlerini ibadethane statüsünde değerlendiren kararı üzerinden yaşanan tartışmalar ele alınıyor. Konuya dair Hamza Türkmen’in Aleviliğin tarihsel arka planı ve dinî ritüellerini tahlil eden yazısı ile Musa Üzer’in sol-sosyalist etki altındaki Aleviliğin çelişkilerini ele alan yazısı aynı zamanda meseleye nasıl yaklaşmak gerektiğine dair de analizler içeriyor.
Rıdvan Kaya, bir kumpas içerdiği ortaya çıkan Tahşiyye Davası ekseninde Gülen Cemaatine yönelik operasyonu değerlendiriyor.
Bahadır Kurbanoğlu, Eğitim Şurasında gündeme gelen ve çokça tartışılan Osmanlıca’nın zorunlu ders olması teklifi üzerinden alfabe sorununun tarihsel arka planına ışık tutuyor.
Uluslararası para trafiğinde Amerikan kontrolünü konu edindiği yazısında Mustafa Durmuş, para akışı ve bankalar üzerindeki ABD hegemonyasına dikkat çekiyor.
Ali Değirmenci’nin sömürgeciliğin tarihini ele alan ve “Batılı Kabillerin yeryüzünü bürüyüşü” olarak nitelendirdiği köleci sistem analizi ilgiyle okunabilir.
İslami uyanış öncülerinin hayatlarını, fikirlerini ve mücadelelerini kaleme almaya başlayan Abdurrezzak Dervişoğlu, bu ay Cezayir İslami uyanış öncüsü Bin Badis’i dergi okurlarına detaylı bir şekilde tanıtıyor.
Yahudi asıllı bir Alman olan Evelyn Hecht Galinski’nin Siyonizm, Filistin işgali, Gazze direnişi ve Almanya’nın İsrail politikalarına dair konferansındaki ilgi çekici vurgular Hüseyin Uslu’nun tercümesiyle okunabilir.
Tefsir çalışmalarına devam eden Mustafa Siel, mutlak adaletin mutlaka tecelli edeceği günü; din gününü İnfitar Suresi ekseninde ele alıyor.
Bu ay kültür-sanat ve edebiyat sayfalarının yoğunluğu da dikkat çekiyor. Lokman Doğmuş, Libya Devrimi üzerine yazılan ve baştan sona dezenformasyon içeren Hamide Yiğit’in “Libya’da Kanlı Bahar” adlı kitabının çelişki, art niyet ve yanlışlarını ortaya koyarken; Ali Ekber Konuk, dergi okuyucularını yeni çıkan kitaplar hakkında haberdar etmeye devam ediyor. Gülnur Aşcı Yetkin, Serkan Akçora ve Bünyamin Doğruer’in şiirlerinin yayınlandığı dergide Ali Değirmenci’nin zindandaki ağabeyimiz Cafer Tayyar Soykök için kaleme aldığı duygu yüklü denemesi de ilgiyle okunabilir.
[FONT=&quot]İRTİBAT: 0212 524 10 28
Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...
[/FONT]
 
Üst