Habervaktim Sitesine Polis Baskını

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Baykal ve Nesrin Baytok'un kaseti ve yargı üyelerinin ses kaytılarını yayınlayan habervaktim.com adlı internet sitesine yönelik HSYK üyelerinin şikâyeti üzerine polis tarafından operasyon düzenlendi.

Bugün öğle saatlerinde, dailymotion.com'dan alıntılanarak haberleştirilen bir ses kaydından ötürü "Habervaktim" adlı internet haber sitesinin Ankara'daki merkezinde yaklaşık 25 kişilik Güvenlik Şubesi Ekipleri'nce arama yapıldı.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, üyeler Suna Türkoğlu, Ali Suat Ertosun, Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük'ün 3 Eylül 2010 tarihli ortak imzalı şikayet dilekçesi üzerine yapılan soruşturma kapsamında Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi Erdal Işık'ın kararıyla yapılan arama boyunca sitenin yayınları yaklaşık 3 saat aksadı.

Söz konusu kayıtlarda HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun olduğu iddia edilen kişi, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ile YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi Fetih Sayın olduğu ileri sürülen kişilere şöyle diyordu: "Şimdi arkadaşlar, geçen sene bizden Ömer Bey ile biz, bu konuları konuştuk.

Yani, yargıda yapabileceğimiz konular nelerse, bizlere bunları getirebilirsiniz. Bizden talepleriniz olursa. Geçen sene Ömer Bey güzel bir dosya hazırlamış, getirmişti. Onların bazıları oldu. Yani, benim şimdi kafamda bazı şeyler var. Yani, Akademide behemehal etkili olmak lazım".

Ali Suat Ertosun ve YARSAV üyeleri söz konusu kayıtlarda geçen konuşmalarla ilgili açıklamalar yaparken, bu konuşmaların basında yer almasını eleştirmişti. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ve üye Ali Suat Ertosun, kayıtların basında yer almasıyla kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia etmişti.

sonsayfa
 

Ebu'l-Feth

Doçent
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
648
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
dünya
Afff... hala bu insanlar nasıl böyle ortalıkta dolaşip da kişilik hakkından falan bahsedebiliyor, bune kaşarlanmışlık ya hu! İnşaAllah başlarına döner oyunları, Mevla(C.C.) bunları ıslah eylesin ıslahı mümkün değilse kahru perişan eylesin...amin!
 
Üst