Güneş enerjisini benzine çevirdiler

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Uzmanlara göre gelecekteki savaşlar ne yemek ne de toprak için yapılacak. Bu çatışmaların en büyük nedeni enerji olacak. Teknoloji ilerledikçe bu lüks yaşamın devamlılığını sağlayacak enerji kaynakları da büyük önem taşıyor.
Şimdiye kadar araştırmacılar, tükenmeyecek bir enerji bulamadı. Fosil yakıtların giderek azaldığı diğer alternatif enerji üretim türlerinin ise masraflı olduğu günümüzde yavaş yavaş büyük krize doğru gidiyoruz.
Solar (güneş enerjisi) ise bu konuda büyük bir çare olabilir. Şu anda yatırıma karşı verdiği enerji geri dönüşü konusunda pek başarılı olmayan solar sistemler geleceğin kurtarıcısı olabilir.



115020101227110542305.jpg


Cihazın çalışma prensibi

Bilim Kurgu Değil Gerçek!
Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in BBC kaynaklı haberine göre, Amerikan ve İsveç bilimadamları günenş enerjisinden benzin elde edebilecek yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Ceria adıl cihazın prototipi, testlerde güneş enerjisini sentetik gaz haline getirdi.
Sadece yüzde 0.7 güneş enerjisiyle bu işi başaran cihaz uzmanların açıklamasına göre benzin elde etmek için gerekli hammaddeyi oluşturabiliyor.
Projenin başındaki isimlerden biri olan ve Kaliforniya Üniversitesi'inde profesör olan Sossina Haile cihazın gerekli kimyasal ayrışmaları başarıyla gerçekleştirdiğini ama şimdilik hiç de çevre dostu olmadığını söyledi.


(ShiftDelete.Net)
 
Üst