Gül F-16 koltuğunda!

maksut ibrahim

Kıdemli Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
5,889
Tepkime puanı
139
Puanları
0
Gül F-16 koltuğunda!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk İnsansız Hava Aracı ANKA'yı simülatörlerle uçurdu.

21 Aralık 2010 Salı, 16:29:32
583576_detay.jpg

İlgili Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Gül F-16 kokpitinde
Galeriye gitmek için tıklayınız




TAI tesislerini gezen Gül, burada pilot ceketi de giyerek bir F-16'nın kokpitine bindi.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI)'yi ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Gül'ü girişte Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Hayrettin Uzun, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçınkaya, TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı karşıladı.

Gül, önce TAI Hatıra Defteri'ni imzaladı. Burada Bakan Gönül, Gül'e gümüşten yapılmış kartal maketi hediye etti. Gönül bu sırada, "Bu Beşiktaş'ın simgesi değil, havacılığın simgesi." diyerek espri yaptı.

Tesisleri ilk kez ziyaret eden Gül, burada TAI ile ilgili brifing aldı. Ardından, Ana Üretim ve Montaj Hangarı'nı gezdi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Gül, burada F-16 uçağının kokpitine bindi. Gül, kokpite binmeden önce üzerinde cumhurbaşkanlığı forsu ve isminin bulunduğu pilot ceketi giydi, başına pilot şapkası taktı. Gül ziyaretinde, yazılımı TUSAŞ mühendisleri tarafından geliştirilen, Türk İnsansız Hava Aracı ANKA'yı, sistem entegrasyon laboratuvarında simülatörlerle de uçurdu.

"OTURUNCA TEK KİŞİLİK"
Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin "F-16'ya bindiniz. Nasıl bir duyguydu?" sorusu üzerine, "İnsan büyük zannediyor; ama oturunca tek kişilik" cevabını verdi. Gördüklerinin kendisine gurur verdiğini söyleyen Gül, "5 -10 sene sonra dünyanın en gözde kuruluşlarından birisi olacak. Şu anda da dünyanın en büyük uçak şirketlerinin önemli parçaları üretiliyor. F-16'lar dünyanın birçok yerine buradan satılıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin bu tür yeni projelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"TAI'nin güçlü bir şekilde ayağa kalktığını büyük bir gururla öğrendim. Burada bin 500 mühendisin, (bin 500 teknisyen, işçi demiyorum) çalıştığını düşünürseniz 700'ün üzerinde mühendisin araştırma geliştirme faaliyetlerinde olduğunu düşünürseniz, burada nelerin yapıldığını, yapılacağını tahmin edebilirsiniz. Gezip gördüklerimle gurur duydum."
Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür eden Gül, şöyle devam etti:

"Başta Bakan olmak üzere, ki kendilerinin büyük emeği oldu, buralarda bir faaliyet yoktu. Ancak bugün birçok büyük proje birlikte yürütülüyor. Hep beraber bu başarıların arkasında olacağız. Yeri geldiğinde her türlü desteği vereceğiz. Burada uzay sanayi ile ilgili de önemli projeler gerçekleştiriliyor. Günü geldiğinde herkes duyacak-görecek bunları. Bunların Türkiye'nin büyük başarılarıdır. Herkesin bunları gözden kaçırmamasını isterim."

Günlük kavga ve çekişmelerin gelip geçici olduğunu dile getiren Gül, "Ama kalıcı olan Türkiye'yi yücelten, yükselten, Türkiye'ye büyük itibar kazandıran ve bize de büyük özgüven kazandıran tesisler de bunlar." diye konuştu.

Son yıllarda önemli stratejik kararlar alındığını ifade eden Gül, "Önemli kararlar alınıp, önemli talimatlar verildikten sonra onun arkası muhakkak gelir. Türkiye'nin bilim adamları, mühendisleri, yöneticileri bunları başarabilecek durumdalar ve başarmaktadırlar." dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, DİYARBAKIR'A GİDECEK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 ve 31 Aralıkta Diyarbakır'ı ziyaret edecek.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, 30 Aralıkta gideceği Diyarbakır'da belediye ve valiliği ziyaret edecek. Gül, temasları çerçevesinde bazı sivil toplum örgütleri ile de bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül, 31 Aralıkta ziyaretini tamamlayacak.


Ajanslar
 
Üst