Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Düşük tuzlu turşu tüketimi, astım, kanser, mide sorunları ve kansızlığın önlenmesinde etkili. Turşuyu özellikle sık hastalanan bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarınıza yedirin
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez'in yazısı

Turşu, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonundaki salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermentasyona uğratılmalarıyla oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi sonucu uzun süre dayanıklılık kazanan bir üründür. Turşu üretimi çok eski tarihlere dayanmaktadır. M.Ö. 3. y.y.’da Çinli işçilerin Çin Seddi’nin yapımında fermente olmuş, asitli sebze karışımları tükettiğine dair kayıtlar bulunmaktadır.
KANSERİ BLOKE EDİYOR
Laktik asit fermentasyonuyla elde edilen turşular, kalın bağırsak başta olmak üzere insanlarda sağlığı koruyucu etkiye sahiptirler. Turşudaki enzimler barsaktaki maddeleri karsinojen yapılara dönüştürmekle görevlidir. Düzenli turşu yiyenler bu barsaktaki dengeyi olumlu yönde değiştirerek kanser yapıcı enzimlerin çalışmasını engellerler. Dolayısıyla söz konusu enzimlerin aktivitesinde azalma, antikarsinojenik etki oluşturur. Laktik asit bakterilerinin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, immunoglobulin A ve gama interferon üretimini desteklediği biliniyor. Bu durum insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve bakterilerin antitümör aktivitesini artırıyor.
ASTIMA ÇÖZÜM
Fermente sebzeler, vitamin ve minerallerin önemli bir kaynağıdır. Fermentasyonla oluşan laktik asit, midedeki asit seviyesini düzenlemenin yanı sıra, protein ve demirin özümlenmesinde etkili oluyor. Düzenli olarak turşu tüketimi ile astım, cilt problemleri ve çocuklarda görülen bağışıklık sistemi sorunları arasında ters bir ilişki olduğunu öne süren araştırmalar mevcuttur. Öte yandan yüksek tansiyon ve buna bağlı kalp ve damar hastalıkları önemli ölüm nedenlerinin başında yer alıyor. Kalp hastalarında, kan basıncının yüksek olduğu durumlarda ve ödem gibi bozukluklarda tuz tüketiminin azaltılması gerek. Bu hastalıklardan korunmak için fazla tuzlu yememek lazım. Turşu, yüksek tuz içeriği nedeniyle kalp ve tansiyon hastaları için kaçınılması gereken besindir. Ancak düşük tuzlu turşu üretimi, turşunun yararlarından yoksun kalmamaya olanak sağlayabilir.

Star
 

serkan..

Profesör
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
1,305
Tepkime puanı
169
Puanları
0
ohpn2u.gif
ohpn2u.gif
ohpn2u.gif


çok severim turşuyu ağzım sulandı bakk
 
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
175
Tepkime puanı
15
Puanları
0
hahaha çok komik cnm hem kızım ben rekor kırdım senin haberin yok 1 bardak turşu suyu içtim tabi sonrasını sen düşün artık :) ;)
 

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
turşu suyu vücudda ödem oluşturuyor

dikkatli tüketmek lazım.
 
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
175
Tepkime puanı
15
Puanları
0
yok zaten turşu kulllanmıyorum ben :) vallahi içtim kız ya baktım artık olmuyo turşu suyu bana bakıyo ben ona yalvarıyo beni iç diye ee ne yaparsın içelim dedik ve içtik işte :) bigünde size turşu yemeye geleyim : P
 

_ikLiL_

VUSLATA HASRET.....
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
2,117
Tepkime puanı
344
Puanları
0
Yaş
31
Konum
ANKARA
yok zaten turşu kulllanmıyorum ben :) vallahi içtim kız ya baktım artık olmuyo turşu suyu bana bakıyo ben ona yalvarıyo beni iç diye ee ne yaparsın içelim dedik ve içtik işte :) bigünde size turşu yemeye geleyim : P

buyur gel beklerim:D
 
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
175
Tepkime puanı
15
Puanları
0
gelirim inş. ama turşu yemeye deil cnm :) bu arada sana birinin slmı var üzerimde kalmasın veriyoryum sana ne yapıyosan yap ;)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
turşunun suyunun suyu olmuş
 
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
175
Tepkime puanı
15
Puanları
0
turşu suyu vucutta ödem oluşturuyomuş dikkatli tüketmek lazımmış öyle diyolar valla yiyenlere içenlere duyrulur :)
 
Üst