Gözyaşları 'Hayır'cıları rahatsız etti

Ezrak Yektâ'

NisyanDireniŞ
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
629
Tepkime puanı
84
Puanları
0

Başbakan Erdoğan'ın gözyaşları, başta darbe mağduru aileler olmak üzere toplumun birçok kesimini etkiledi. 'Hayır' cephesinde yer alan muhalefet partileri ise tepki gösteriyor.
Başbakan, 'sahte gözyaşı dökmek'le suçlanıyor.AK Particephesi, Erdoğan'ın samimiyetine herkesin inanmasına rağmen muhalefetin hakaret ve küfürlerle yaklaştığını savunuyor.
Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili tartışmalar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözyaşlarına kilitlendi. Erdoğan, önceki günkü grup toplantısında,12 Eylüldarbesinin ardından asılan sağcı ve solcu gençlerin hikâyesini anlatırken ağlamıştı. O sahne, başta darbe mağduru aileler olmak üzere toplumun birçok kesimini etkiledi. 'Hayır' cephesinde yer alan muhalefet partileri ise Erdoğan'a tepkili. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı 'ağlama numarası yapmakla'; BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da 'timsah gözyaşı dökmekle' suçlamıştı. Dün de MHP'den çok sert açıklamalar geldi. Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan'a ağır ifadelerle yüklendi.
MHP lideri Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaparak, "Erdoğan'ın yaptığı konuşma, siyasî tarihimize kara bir ilkesizlik, riyakârlık, siyasî sahtekârlık ve münafıklık örneği olarak geçecektir.'' şeklinde ifadeler kullandı. Bahçeli, Erdoğan'ın, darağacına giden 22 yaşındaki ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okurken ağladığını hatırlatarak, "Mektubun bazı pasajlarını atlayarak kürsüde okuyan Başbakan'ın senaryo gereği sahte gözyaşı dökmesi, riyakârlığın ve ilkesizliğin zirvesi, son noktası olmuştur.'' dedi.
CHP cephesinde durum farklı değil. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından dün de Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, "Başbakan'ın sergilediği tavır, Parlamento'ya yakışmıyor. Gitsin, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda rolünü oynasın." yaklaşımını sergiledi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal da, "Başbakan, timsah gözyaşlarıyla halkın duygularını istismar ederek kendisini ve AKP'yi kurtaracağını sanıyorsa yanılıyor." diye konuştu.
AK PARTİLİLER TEPKİLİ: HERKES ETKİLENDİ, ONLAR KÜFREDİYOR
AK Partililer ise Başbakan'ın konuşmasının canlı yayınlandığını hatırlatarak, gözyaşlarının ne kadar samimi olduğunu bütün Türkiye'nin izlediğini dile getirdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi, "Sayın Başbakan çok içten bir konuşma yaptı. Kalbi olan, vicdanı olan, hissiyatı olan herkes bu duyguları paylaştı." şeklinde konuştu. Yapılan eleştirileri ayıpladığını ifade eden Arınç, "Hiç kimse Sayın Başbakan'ı dünkü konuşması sebebiyle bir samimiyet testine tutmamalı. Bu insanî bir olaydır. Etkilenmemiş olabilirsiniz, bu olaylara bigane kalmış olabilirsiniz ama bunu söyleyen samimi insanlara da bir şekilde kulp takarak, onu numara yapmakla suçlamak çok çirkin, çok yakışıksız, küçültücü bir ifadedir." değerlendirmesini yaptı. Arınç, şöyle devam etti: "Hiçbir CHP'li27 Mayısile ilgili olumsuz bir tek cümle konuşmaz. Çünkü 27 Mayıs'ın doğrudan şeriki olan CHP'nin o darbedeki rolünü herkes çok iyi bilir. CHP, 12 Eylül 1980'de, o tarihten önceki olayların sorumlusu olarak bilinmesine rağmen 12 Eylül'den sonra yargılanmadı. Diğer partiler gibi CHP de kapatıldı ama hiçbir CHP'li yetkili mahkeme önüne çıkmadı, yargılanmadı."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, MKYK toplantısı sonrası gazetecilerin sorusu üzerine, "Bizim samimiyetimizi elbette halkımız tespit edecektir. Fikretmeyenler küfrederler." cevabını verdi. Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, "Vicdan terazisi doğru tartmayanlar bundan rahatsız olur." yorumunu yaparken bir başka Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Bu yorumu yapanların yaptığı timsah siyasetinden başka bir şey değil." ifadesini kullandı. Ülkücü kökenli AK Parti Milletvekili Kürşad Tüzmen ise, "Başbakan'ımızın duygu dolu, samimi açıklamasıydı. Bu şekilde değerlendirmeleri seviyesiz buluyorum." cevabını verdi.


Gözyaşları 'Hayır'cıları rahatsız etti
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Sayın Bahçeli..
Buyrun o mektubu siz okuyun, buyrun buyrun..
Ondan sonra bu anayasaya neden hayır diyerek Evren'in yanında yer aldığınızı açıklayın...
Yüreğiniz yetiyorsa, yapın bunu...
 

Ezrak Yektâ'

NisyanDireniŞ
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
629
Tepkime puanı
84
Puanları
0
Bahçelinin bu yaptığı kuklalık değil de nedir.
Bir zamanlar ( biz hatırlamayız o günleri yaşımız tutmaz, onlar daha iyi bilir)
darağacına giden ilk insan ülkücüydü.
Bahçeli neyi savunuyor, kime oynuyor belli değil.
 

Kimya

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2009
Mesajlar
2,328
Tepkime puanı
431
Puanları
83
evet gerçekten rahatsız oldular.....
yüzbinkere evet......
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Televizyondan değil videodan iki- üç kez izledim.... o günlere gittim.... yüreğim acı ile burkuldu burnumun direği sızladı.... gözlerimden yaşlar istem dışı boşandı.... boşyere heder olan gençliğe ağladım... fatihalar yolladım.......

onlara göre ben de güzel rol yapmış mı oldum???
 

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Daha neyin davasını sürdürüyorlar o zaman bunlar.gerçek yüzlerini görün artık.
 
Üst