Görevden alınan komutanlara terfi yolu

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Tümgeneral Kaya, Jandarma Tümgeneral Helvacıoğlu ve Tuğamiral Gavremoğlu'nun ''bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin iptali'' için açtığı davada işlemin iptaline karar verdi.


Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun ''bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin iptali'' için açtığı davada işlemin iptaline karar verdi.
AA
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
AYİM hükümetle, siyasal iktidarla inatlaşıyor. Bakalım iktidarın atağı ne olacak.

İki başlı yargının yanlışlığı bir kez daha ortay çıkmış durumda, askeri yargı tümden iptal edilmeli, ülkede tek yargı olmalı diey düşünüyorum.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
AYİM’den Beklenen Karar: Terfilere Yeşil Işık


Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Balyoz sanığı 3 Generalin lehine karar verdi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun, ''Bir üst rütbeye terfi ettirilmeme işleminin iptali'' istemini yerinde buldu.

Komutanlar, ''Yüksek Askeri Şura'da alınan 'bir üst rütbeye terfi ettirilen general, amiral ve albaylar' konulu kararında terfilerine karar verdiği, terfi kararının kendileri yönünden uygulanmaması işleminin iptali'' istemiyle dava açmışlardı.
AYİM Daireler Kurulu'nda bugün yapılan görüşmede, işlemin iptaline oybirliğiyle karar verildi.
Kararda idari işlemin tesis edildikleri tarih itibarıyla hukuki denetime tabii tutulabilecekleri hususu vurgulandı ve işlem tarihi itibarıyla terfi konusunda yasal bir engel bulunmadığı, terfi kararının tüm YAŞ başkan ve üyelerince şerh düşülmeksizin imzalandığı, bu imzalı kararın hukuken geçerli olduğu ifade edildi.
TRT HABER
 
Üst