Google'ın Rakibi Kim?

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Geçtiğimiz yıllar içerisinde birçok insan hızla yükselen sosyal ağ sitelerinin Google'ın rakibi olacağına inanıyordu. Bakın Google'ın gerçek rakibi kim?

Google'ın CEO'su Eric Schmidt sosyal ağ siteleriyle ilgili bu görüşe katılmıyor. Schmidt Google'ın en büyük rakibi olarak Microsoft'u görüyor. İsviçre'deki dünya ekonomi formunda konuşan Schmidt, Google'ın tek rakibinin Microsoft olduğunu söyledi. Microsoft'un çok paraya, çok fazla mühendise, çok fazla personele ve dünya çapında çok büyük bir paya sahip olduğunu belirten Schmidt, bu yüzden en büyük rakiplerinin Microsoft olduğunu yineledi.

google_mae_haber1292798878.png


Bu günlerde herkes Facebook'dan arama motoru hamlesi beklerken Schmidt Facebook'un arama motoru işine girmeyeceğini düşündüğünü belirtti. Tabii ki Schmidt'in toplantı sürecinde Apple ile ilgili de açıklamaları oldu. Malum Apple iOS işletim sistemiyle Google Android'e büyük bir rakip.

Schmidt bu konuda Android işletim sisteminin geçen yılı baz aldıklarında Apple'ın iOS işletim sisteminden daha fazla piyasa payına sahip olduğunu belirtti. Apple'ın seçkin ve kapalı bir tarz yaratmayı hedeflediğini belirten Schmidt, Google is farklı bir rota hedeflediğini dile getirdi.


Kaynak
 

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
Arama konusunda google'a tek rakip olabilecek microsoft'un bing'i. Gerisi hikaye. Facebook arama işine girer mi bilmem ama mail işine girdi bile :)
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
google'ın aramada rakibi yahoo idi,hatta geçme mücadelesi veriyordu bir ara şimdi son durum ne bakmak lazım alexa'ya :D bing mi? hiç girmedim bilmiyorum,çok kişinin bildiğini de sanmıyorum.bence microsoftu teknoloji şirketi olarak rakip alabilirler.
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
bing ben pek begenmedim bilmiyorum cunku tam arama olmuyor bazen..
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
Google çöp yığınına benzetip İMESH yüklemişlerdi ve şuan ünv otomasyonuna dahi giremiyorum...

googleden başkasını tanımam...
 
Üst