Google; bilgi akışını kontrol eden derin bir siyasi operasyondur

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
google-bilgi-akisini-kontrol-eden-derin-bir-siyasi-operasyondur.jpg



Google; bilgi akışını kontrol eden derin bir siyasi operasyondur"

Julian Assange Google'ın göründüğü gibi olmadığını, derin bir siyasi operasyon olduğunu söyledi



Julian Assange, Google'ın göründüğü gibi olmadığını, bilgi akışını kontrol eden derin bir siyasi operasyon olduğunu duyurdu.The Conversation'a konuşan Julian Assange, Google'ın şirket değilmiş gibi davranmaya çalıştığını ve günlük hayatın her alanına sızdığını belirtti. Şirketin büyüme arzusunun doyurulamaz olduğunu belirten Assange, Google'ın Android aracılığıyla telefonlarda da hakimiyet sağladığını belirtti.

Assange, şirketin 8 insansız hava aracı şirketini satın aldığını ve bu alandaki başka şirketleri de satın almakta olmasını buna örnek gösterdi.Her gün milyarlarca insanın sürekli olarak Google logosunu gördüğünü ve koşullandırıldığını söyleyen Assange, Google'ın göründüğü gibi olmadığını, derin bir siyasi operasyon olduğunu söyledi. Assange, şirketin bilgi akışını tekeline almaya başladığına işaret etti.

Şirketin arama sonuçlarını belirleyen algoritmalarının da tarafsız olmadığını iddia eden Assange'a göre, karmaşık yapılı şirket, ABD'de de büyük bir lobi oluşturmuş durumda.Assange, şirketin büyüdükçe yaptığı yasadışı işleri yasallaştırmaya başladığını da öne sürüyor.



logokc.png
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Programlarda reklam yasaktır. Bir şirketin ismini diyemezsin reklama girer diye. Ama google, Facebook, twitter demekte hiç bir sıkıntı yoktur her nedense... Bunlar ticari kuruluş değil sanki
 

garip70

Ordinaryus
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2,779
Tepkime puanı
309
Puanları
0
Valla o zaman kimsenin özeli kalmadı. İnternet bankacılığı yapan herkesin şifreleri ellerinde o zaman.

Ayrıca benim evimdeki bilgisayarın kamerasından beni izleyebiliyorlarsa, teknolojinin zararlarını varın siz hesap edin. Ayrıca yeni çıkan LCD TV'lerden de şüpheleniyorum. Bence teknolojik aletlerin olduğu yerde üstünüzü falan değiştirip uygunsuz işler yapmayın.

Ayrıca herkesin TC numarasından tutun da ailevi sırlara kadar bütün bilgileri ellerindeyse hiç şaşmam. Paylaşıp duruyoruz yediğimiz yemeklere kadar.

Goolgle+ diye bir uygulama var. Çektiğiniz fotoğrafları paylaşıyorsunuz. Üye oldum ve 3 foto paylaştım. Sadece foto. Google fotoyu kayıt ederken, makinenin adını, çözünürlüğünü, kamera özelliklerini yazıverdi. Ben de makinenin özelliklerini onlardan öğrendim. Benim etim ne budum ne, adamlar için ilginç gelmeyebilirim ama düşünsenize işin içinde devlet sırları da var...

Ürkütücü...
 
Üst