Ercan Tekin
Kıdemli Üye
youtubeyi izleyemeyenler facebooktan izleyebilir:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=160742653951152
Bu zâtlar kim?
Milli Görüşün Ahir Zaman Sahabeleri
Bunlar sahabe de Erbakan Hoca peygamber mi? (Haşa)
Sahabe demek sohbet ehli demek yani sohbetten türer. Bilmiyor olabilirsin ama mana vermen yanlış oldu. Neden yanlış anlıyorsun aziz kardeşim biz sapıkmıyız da kendimizi Asr-ı Saadetteki sahabe ile bir tutucaz şaşırmayın lütfen biz edebimizi biliriz. Mevlana Celaleddin Rumi hz'leri bile der ki: ''sahabenin en alt makamındaki Hz.Vahşi'nin ayağındaki toz olamam.'' biz bu şuurda insanlarız biraz su-i zanı terkedelim cemali ba kemali seyredelim.
Ben terim anlamından bahsediyorum. Mesela neden Mahmud Efendi'nin Sahabeleri denilmiyor da Mahmud Efendi'nin ihvanı deniliyor? Ayrıca Milli Görüş zaten ahirzamanda ortaya çıkan bir harekettir. Milli Görüş'ün Ahir Zaman Sahabeleri sözü de bu yönüyle de yanlış. Hz Mevlana'nın o sözünde zaten yadırganacak bir şey yok; ama Ahirzaman Sahabeleri sözü her bakımdan yanlıştır.
Ne alakası var yahu senin bu kadar bilgisizce yazmana şaşırıyorum bir defa da özür dilerim yanlış anlamışım diyebilirdin.
Kardeşim neden herşeyi kendine uymuyorsa red ediyorsun kelime manalarını dahi algılayamıyorsun. Halbuki kendine göre değil İslamın nizamına göre düşünürsen hak verirsin. Benim o cümleyi kasten dediğimi bilmen lazımdı çünkü kelime manası ortada sahabe sohbet ehli demektir bizde sohbet ehliyiz ne sohbeti dersen hem cihad hem tarik!!! Yani buna nasıl yanlış dersin ayıp değilmi bu kadar bariz şeyde inkar edilir mi hiç? Biz kendimizi asrı saadet sahabeleriye bir tutacak kadar ahmakmıyız yahu sapıkmıyız biz ki sapıklıkla itham eder gibi iğneli cümleler kuruyorsun. Yakışıyormu sana halbuki efendi bir kardeşimize benziyorsun lütfen dahada üzme bizi.
Cümle mühendisi olman sana göre değil kalplerin mühendisi ol inşaALLAH.
Bizde Erbakan hocanın talebelerine sahabe demiyoruz ama denilse mana doğrudur hangi sohbet ehli için denilse doğrudur. Sen onu anlamıyorsun işte bende öyle birşey dedim denilse olur kelime manası tutar ama sen sanıyorsun ki sadece asr-ı saadettekiler sahabedir hayır oradaki müslümanlara sahabe denilmesi Resulüllah'ın sohbet ehli olmalarından gelmiştir sen bunu bilmiyor olabilirsin ama açıkladık niye anlamıyorsun.Ben mevzuları kendime uydurmaya çalışmıyorum. Daha önceki mesajda da söylediğim gibi ulemanın beyanını aktarıyorum; ancak siz bunun benim şahsî görüşüm olduğunu zannediyorsunuz. Ayrıca sorduğum soruyu da es geçmişsiniz. Siz hiç Mahmud Efendi Hazretleri'nin sahabeleri diye bir şey duydunuz mu? Mahmud Efendi'nin ihvanı denilir.
Elhamdulillah daha ALLAH dostlarının sevgilisi olan Erbakan hoca hakkında çok şeyler duyacaksınız bu sizin ya kininizi arttırır ya sevginizi arttırır o ALLAH dostları sevmiş ama siz sevmeseniz de olur merak etmeyin o tercih meselesidir.Ercan Tekin sen hocana antipati toplamaya mı çıktın kardeş?
Çok başarılısın bilesin![]()
Bizde Erbakan hocanın talebelerine sahabe demiyoruz ama denilse mana doğrudur hangi sohbet ehli için denilse doğrudur. Sen onu anlamıyorsun işte bende öyle birşey dedim denilse olur kelime manası tutar ama sen sanıyorsun ki sadece asr-ı saadettekiler sahabedir hayır oradaki müslümanlara sahabe denilmesi Resulüllah'ın sohbet ehli olmalarından gelmiştir sen bunu bilmiyor olabilirsin ama açıkladık niye anlamıyorsun.
Bundan sonra değerli kardeşim bana yazacaksan eğer lütfen rica ediyorum bizi küfürle itham edecek şekillere girmeden yaz zira yazdıklarımı iyi düşün bilemediklerin olabilir aynı şekilde bende senin yazdıklarını iyi düşünerek bilerek cevaplamalıyım bilmediğim olabilir hakka girebilirim ölçüyü böyle belirlersen sevinirim. Senin bizi direk küfürle itham etmen bizi üzmüştür bizim öyle bir itikadda olmadığımızı bilmen gerekiyordu. Sahabe meselesini istersen devam ettirme çünkü mahcup kalırsın bu senin zahir görüşüne göre doğru bir görüş değildir kelime manası itibariyle o cümleyi kurduk asrı saadet sahabeleriyle bir tutmadık iyi ayırım yapman lazımdı neyse artık anladığını varsayıyorum. Bizi anlaman için bol bol yazdıklarımıza hüsn-ü zan et yemin olsun ki kazanırsın.:flw
fi emanillah
Elhamdulillah daha ALLAH dostlarının sevgilisi olan Erbakan hoca hakkında çok şeyler duyacaksınız bu sizin ya kininizi arttırır ya sevginizi arttırır o ALLAH dostları sevmiş ama siz sevmeseniz de olur merak etmeyin o tercih meselesidir.