Gölcük Donanma Komutanlığındaki Parke Taşlarının Altından 10 Çuval Gizli Belge Çıktı

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Gölcük Donanma Komutanlığındaki Parke Taşlarının Altından 10 Çuval Gizli Belge Çıktı

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Müdürlüğü’ne ‘baskın’ düzenleyen Ergenekon savcısı Fikret Seçen’in şüphelendiği parke taşlarının altından şoke eden belgeler çıktı.

Amirallerin de bulunduğu çok sayıda TSK personelini gizli kamera ile görüntüleyerek şantaj yaptıkları ve elde ettikleri askeri belgeleri, yabancı ülkelere ilettikleri iddia edilen fuhuş çetesi soruşturması ‘Gölcük Donanma Komutanlığı’na uzandı.

Deniz Albay İbrahim Sezer’in liderliğindeki çeteye yönelik ihbarı değerlendiren Ergenekon savcısı Fikret Seçen, donanmada arama yaptı.

KOMUTANLIKTA ‘GİZLİ BÖLME’ ŞOKU

Donanma Komutanlığı’nda geçekleştirilen arama sırasında savcı Seçen ve Merkez Komutanlığı’ndan gelen askeri yetkililer, tam bir şok yaşadı. Savcı Fikret Seçen, İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün zemininde parke taşlarının altında özel yapılmış gizli bir bölmenin varlığı tespit etti.

SAVCI PARKE TAŞLARINI SÖKTÜRDÜ

İddialara göre bu gizli bölmeyi yaptıran da İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli bir binbaşıydı. Savcı Seçen, hemen parke taşlarının sökülmesi talimatını verdi. Parke taşlarının sökülmesinin ardından gizli bölmede arama yapan Seçen, buraya saklanmış 10 çuval malzemeye de el koydu.

SEÇMEN LİSTELERİ BİLE VAR

El konulan malzemeler arasında çeşitli rütbedeki askerlere ait gizli kamera ve ses kayıtları, kayıt cihazları, seçmen listeleri ve çok sayıda askeri dokümanın yer aldığı öğrenildi.

Askeri dokümanların içeriklerinde ise geçmiş dönemlerde yaşanmış pek çok olaya ışık tutacak bilgilerin yer aldığı iddia edildi. Savcı Seçen bu durumu tutanağa da geçirdi.

star
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Dursun Çiçek'e irtica ile mücadele eylem planını hazırlaması için gönderilen TALİMAT YAZISI ORTAYA ÇIKTI

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'in gözetiminde Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler arasında Albay Dursun Çiçek'e irtica ile mücadele eylem planını hazırlaması için gönderilen talimat yazısının olduğu ortaya çıktı. "Oramiral" imzalı talimatta Çiçek'in bu tarz bir çalışma için harekete geçmesinin istendiği iddia edildi.

DNA TESTİ YAPILACAK

Asker ve bürokratlara şantaj yaptıkları ve devletin güvenliğine ilişkin belgeleri yabancı istihbarat birimlerine verdikleri iddia edilen çeteye yönelik soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'e gelen bir ihbar mektubunda Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde bir odanın zemin kaplamasına çok sayıda askeri bilgi ve doküman saklandığı ihbarı geldi. Yapılan araştırmalarda bulunan ve uzman ekipler tarafından incelenen belgeler üzerindeki parmak izi ve DNA testi işin gerekli veriler alındı.

İlk incelemede Nisan 2009'da Albay
Dursun Çiçektarafından hazırlanan ve kamuoyu gündemini uzun süre meşgul edenİrticaile Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanma aşaması ile ilgili bilgilere ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre ele geçirilen belgeler arasında bulunan "Islak İmzalı" bir evrakta Dursun Çiçek'e "Çok Gizli" kodu ile bir talimat gönderildi.

"Oramiral" imzalı talimata göre Dursun Çiçek'ten artan irtica tehtidi,AK PartiveFethullah GülenCemaati ile ilgili olarak detaylı çalışma yapması isteniyordu.

Belgenin bulunup incelenmesinin ardından orjinal olup olmadığının belirlenmesi için Kriminal Laboratuvarı'na gönderildiği öğrenildi. İncelemede belgede imzası bulunan oramiralin ıslak imzasının orjinal olup olmadığının belirlenmeye çalışılacağı öğrenildi.


sabah
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Başbuğ bu belgelere ne diyecek?

Belgeler, başta Balyoz olmak üzere, hükümete ve halka yönelik karanlık komploların yer aldığı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasının sanığıDursun Çiçekve Poyrazköy cephaneliği sanıklarını tedirgin edecek nitelikte.

Çünkü paraflı, yazılı ve imzalı binlerce belge davalarda resmî delil haline gelecek. Ayrıca, ek iddianameler hazırlanıp davaların genişleme ihtimali bulunuyor. Olayın bir diğer boyutu da, ortaya çıkan belgelerin28 Şubatve Batı Çalışma Grubu faaliyetleri açısından yeni bir yargı sürecinin işaretlerini vermesi. Tüm bu gelişmeler, askeri casusluk soruşturması bittiğinde süren dava ve soruşturmalarla ilgili yeni tartışmaların başlayacağını gösteriyor.

Donanma Komutanlığı'nda ortaya çıkan belgeler, sadece 'askerî casusluk ve fuhuş' soruşturmasını değil, sürmekte olan tüm darbe teşebbüsü davalarıyla ilgili çok önemli bağlantıları da ortaya çıkardı. Öncelikle 16 Aralık 2010'da Silivri'de görülmeye başlanacak olan 'Balyoz' kod isimli darbe planı davası çıkan belgelerle yeni bir seyre girebilir.


Aralık 2002'de kararlaştırılıp Mart 2003'te bir seminer ile hayata geçirilmeye başlandığı iddia edilen 'Balyoz' darbe planının sadece bu aşamada mı kaldığı, sonrası olup olmadığı, baştaÇetin Doğanolmak üzere dile getiriliyordu. Bu planın daha sonraki aşaması olabileceğine ilişkin 'darbe karşıtı generallerin yargılandıktan sonra Yassıada'ya sürülmesi' şeklindeki yazılı belgelerden söz ediliyor şimdi.

Yine iddialara göre çuvallarda Poyrazköy cephaneliği davasını etkileyecek sarsıcı belgeler mevcut. Davanın tutuksuz sanıkları Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Albay Ali Türkşen'in imzaları olan resmi belgelerde, ülke genelindeki cephaneliğin toplanıpErgenekondavası firari sanığı Bedrettin Dalan'ın arazisine gömüldüğü iddiası çok önemli.

Bu durum sanıkların 'silahları polis gömdü' savunmalarını daha baştan dayanaksız bırakıyor. Bu noktada yeni çıkan yazılı belgeler ışığında Sağdıç ve Türkşen'in de aralarında bulunduğu kişilerin ifadeye çağrılması gündeme gelebilir. Çünkü LAW silahları ve mermilerle ilgili gömülme işleminin işin başından beri nasıl takip edildiği gözler önüne seriliyor.

Cephaneliği gömdüğü iddia edilen üç subay şu anda tutukluyken talimat verdiği iddia edilenlerin sorgulanmaması düşünülemez. Kafes planı uygulanırken Poyrazköy'deki cephaneliğin kullanılacağı iddiası vardı. Kafes'in danışma kurulunda olan Sağdıç'ın cephaneliklerin gömülmesine karışması bu bağlantıyı güçlendiriyor.

TALİMATI VEREN DE YARGI ÖNÜNE ÇIKACAK

Dursun Çiçek'in baş sanık olduğu 'Kaos Planı' davası ise belgelerden doğrudan etkileniyor. Bir denizci tuğamiralin Dursun Çiçek'e gönderdiği, "Taslağı hazırlamaya başla" yazısı ile ilgili emir ve talimatın kaynağı yani komplonun hazırlayıcılarının da yargı önüne çıkması yakın görünüyor.


Bir diğer dava da Poyrazköy cephaneliği davası ile birleştirilen 'Kafes Operasyonu Eylem Planı' davası. Azınlıklara ve hükümete yönelik hazırlandığı iddia edilen bu planda Hrant Dink cinayetinden 'operasyon' diye bahsediliyordu. Ayrıca Dink ailesinin avukatları da söz konusu planın üzerinde "C Dilimi" yazdığına dikkat çekerek bu planın "A ve B" kısmının da olması gerektiğini vurguluyordu.

Çuvallarda yer alan belgeler arasında Kafes'in öncesinin olup olmadığı da zamanla görülecek. Çuvallarda şüphesiz daha çok sayıda belge var ve zamanla ortaya çıkacak. Ancak imzalı, paraflı resmî belgeler bu kadarıyla bile, davaların seyrini etkileyecek.

Yeni iddianameler ve davalar açılacak. Eski
GenelkurmayBaşkanı İlker Başbuğ, komplo belgesine 'kâğıt parçası' ve LAW silahlarına da 'boru' demişti. Bu açıklamalarıyla şu anda büyük zan altında.


 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
AKP Ve Cemaat İçin Özel Komisyon

Donanmadaki gizli bölmede ele geçirilen belgeye göre, 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanması emrini veren talimatname için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, aralarında Ergenekon tutuklusu Çiçek'in de bulunduğu 3-4 kişilik bir komisyon kurulmuş.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgelere göre Albay Çiçek'e 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırlama emrini veren komutanın, Tuğamiral Alaettin Sevim olduğu iddia edildi. Gizli bölmeden çıkan talimatnamedeki ıslak imza inceleniyor

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in 'el ürünü' olduğu belirlenen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırlama emrini bugünkü Ege Deniz Bölge Komutanı Alaettin Sevim'in verdiği iddia edildi.

KOMİSYON KURMUŞLAR

Asker ve bürokratlara şantaj yaptıkları, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri yabancı istihbarat birimlerine verdikleri iddia edilen çeteye yönelik soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen gözetiminde geçen hafta Gölcük Donanma Komutanlığı'nda arama yapılmış,
9 çuval dolusu belgeye el konulmuştu.

Şok detayların yer aldığı belgelerden biri de altında Albay Çiçek'in ıslak imzası bulunan 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın talimatnamesi. İddiaya göre belgede şu an Ege Deniz Bölge Komutanı olan Tuğamiral Alaettin Sevim'in ıslak imzası var. Donanmadaki gizli bölmede ele geçirilen belgeye göre, 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanması emrini veren talimatname için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, aralarında Ergenekon tutuklusu Çiçek'in de bulunduğu 3-4 kişilik bir komisyon kurulmuş.

SENARYOLAR TARTIŞILMIŞ

Komisyon, AK Parti ve Fethullah Gülen cemaatine yönelik planları, senaryoları tartışmış. Ancak plan basında yer alınca Tuğamiral Sevim'in görev yeri değiştirilmiş. Deniz Kuvvetleri bünyesinde Daire Başkanı olarak görev yapan Sevim, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı görevine atanmış. Tuğamiral Sevim son kararnameyle ise Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na getirilmiş.

'Oraj'dan Asparuk'a cezaevi planı çıktı

Donanmadakİ gizli bölmelerde bulunan belgeler arasında 'Balyoz Güvenlik Harekat Planları'nın içerisinde yer alan 'Oraj' planıyla ilgili önemli detaylar da yer aldı. İddiaya göre, darbeye destek vermeyeceği düşünülen dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Cumhur Asparuk'un cezaevine konulması planlanmış.

YAKALAYACAK ATEŞE BİLE BELİRLENMİŞ

Asparuk'un nasıl yakalanacağına ilişkin alternatiflerin de yer aldığı belgeye göre, Hava Kuvvetleri Komutanı'nın yurtdışında olma ihtimali bile düşünülmüş. Asparuk'u zor duruma sokmak için devreye sokulan planlar, belgelerde şöyle yer alıyor: 'Yunan adaları üzerinde uçuşları sıklaştıralım. Bunu Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan habersiz olarak yapalım. Farkına varırsa, Harp Oyunları kapsamında olduğunu anlatalım.'

'Heron' iddialarında adı geçmişti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün 2008'de ABD'ye yaptığı ilk ziyarette Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı olarak yer alan Alaettin Sevim'in adı, 'Heron' skandaında da geçmişti. İddiaya göre, MİT, 10 Ekim 2007'de PKK'lıları 'kendi adamları' olarak niteleyen bir subayın, bir yarbayı arayarak çok PKK'lı vurulduğu için 'Heronların ya koordinatlarının değiştirilmesini ya da düşürülmesini' istediğini kayda geçirdi. MİT, skandal konuşmayı dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı olan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdi.

O da askeri savcılara soruşturma talimatı verdi. Açılan soruşturma kapmasında, telefon numaraları üzerinden şüphelilerin ses kayıt analizleri yapıldı. Konuşmanın Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç. ile Hava Pilot Yarbay Selami Selçuk Ç. arasında geçtiği tespit edildi. Üsteğmen Fırat Ç.'nin, yarbayı aramadan hemen önce Tuğamiral Alaettin Sevim tarafından arandığı iddia edilmişti.

İki ayrı şube inceliyor
9 çuval içerisindeki yüzlerce belgeyi incelemek için İstanbul Terör ve Organize Şube Müdürlükleri'nde görevli polislerden oluşan bir ekip kuruldu. Uzman polisler, tüm belgeleri ve CD'leri inceliyor. Talimatnamedeki ıslak imza da araştırılıyor. Gelişmeler, soruşturmayı yürüten Savcı Fikret Seçen'e bildiriliyor. Savcı Seçen'in ele geçirilen belgelerden birkaç iddianame hazırlayacağı öne sürülüyor.

akşam
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Donanma krokilerinden yola çıkılarak Poyrazköyde mühimmat bulundu

Gölçük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen belgeler arasında yer alan krokilerden yola çıkılarak Poyrazköy’de kazı çalışmalarının ardından çok sayıda mühammat bulundu.

ayrıntılar geliyor....

 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Bir devlet memuru belgeleri vs. niye saklar, hem de gizli bölmeler vs. yaptırarak? Gizli belge ise bunun korunma yöntemleri bellidir, parke taşlarını söküp gizli bölme yapıp oralara bir şeyler saklanıyorsa bu suç değil midir?

Ergenekon hikaye, darbe safsata vs diyenler acaba bu soruya ne cevap verecekler merak ediyorum.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Bir devlet memuru belgeleri vs. niye saklar, hem de gizli bölmeler vs. yaptırarak? Gizli belge ise bunun korunma yöntemleri bellidir, parke taşlarını söküp gizli bölme yapıp oralara bir şeyler saklanıyorsa bu suç değil midir?

Ergenekon hikaye, darbe safsata vs diyenler acaba bu soruya ne cevap verecekler merak ediyorum.

Poyrazköydeki bulunan yeni silahlara ne diyecekler bakalım. Siyasete burunlarını sokmayı biliyorlar, gerçi hüseyin çelik ağızlarının payını verdi ama, silahlara boru diyebileceklermi bakalım.
 
Üst