Gittiğim gördüğüm önerdiğim lezzet durakları.

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul

2873

2874

Ebaya özendik meşhur bir yere gittik
Babam daha güzel yapıyor yahu nimeti eleştirmiş olmayım ama =)
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,078
Tepkime puanı
1,920
Puanları
113
Mardin dediniz de geçenlerde Mardin mutfağı denedim.

Mardin kebabı, Cıvıklı pide, Sembüsek...

İlk defa denediğim için beğenip beğenmeme noktasında bir fikrim yok.

Selam ve dua ile.


85 Kilo olduğuna emin misin :) Maşallah bilmediğin lezzet yok.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Yok mu belayı def edecek bir yönetici.
resize.gif

Başka bir şey dilesem olurmuydu acaba.

giphy.gif
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Allah'tan Ankara'da değilim yoksa buraya kesin uğrardım.

Tatlılar çok fena görünüyor.

Mekanın adı Antepli Katmerci Baba

Mekan Ankara'da.


Selam ve dua ile.
 
Son düzenleme:

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Şu yasaklar bir kalksa da şu mekana bir uğrasam test etsem.

Baruthane pilavcısı.


 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
PALANDÖKEN CAĞ KEBABI

Adres:
Yeni, Poligon Cd No:65 D:C, 34250 Gaziosmanpaşa/İstanbul

Çalışma saatleri: 12:00-19:00 (Pazar günleri kapalı :( maalesef. )

4014

Mekan bildiğimiz kadarıyla bir aile işletmesi. içeride aile alanı sayılabilecek 3 ayrı bölme var. Aile ile geldiğinizde bu kısımlara oturabilirsiniz.

Ayrıca işletme önünde de bir kaç masalık yerleri var. Ortam ambiyans salaş denilebilecek bir düzeyde. Menüde sadece cağ kebabı ve Erzurum kadayıf dolması var.

Cağ kebabı Erzurum'da ki usule uygun olarak siz dur diyene kadar şişler sürekli masaya gelmeye devam ediyor. En son doyduk dediğinizde masadaki şiş sayısına göre hesap çıkarılıyor.

Cağ kebabı yanında ikram olarak domates ve soğan veriliyor.

4015

Canım et yemek istiyor derseniz gitmenizi tavsiye ederim.

Fiyatlar son gidişimde şiş başına 16 TL idi, son kur dalgalanmalarından sonra bir miktar artmış olabilir.

Selam ve dua ile.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Üstteki mekan için bir düzeltme yapayım, 1 adet şiş fiyatı 20 TL olmuş.

Selam ve dua ile.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Mübarek Ramazan günü yemeklerden bahsedelim. :)

Burger King olsun Mc Donalds olsun bu tür zincir fastfoodcular bana hitap etmiyor.

Nedense etlerinden et tadı alamıyorsunuz, Bir yavanlık bir yapaylık söz konusu.

Bugün tanıtacağımız mekana gelelim, mekanın adı BETRO BURGER.

Mekan Beşiktaş'ta ve bildiğim kadarıyla tek şubesi var.


Mekanın internet sitesi: Betro Burger

Adresi: Sinanpaşa, Şair Nedim Cd. No:26 A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Bazen önünde sıra olabiliyor beklemeniz gerekebilir.

Bu mekanın alameti farikası hamburgerleri normal bildiğimiz hamburgerler gibi değil.

Hamburgerleri kapalı şekilde yapılıyor. Hamburger haricinde KFC yada Al Baik tarzı kızarmış tavuk çeşitleri var.

Beşiktaş'a yolunuz düşerse denemenizi test etmenizi tavsiye ederim.

Fiyatlar konusuna gelecek olursak maalesef bu ara memlekette her şeyin fiyatı aldı başını gitti. Bu yüzden fiyatları bir-iki tık yukarda gelebilir.

Beğendin mi derseniz fena değil ve porsiyonları biraz daha büyük olsa güzel, doyurucu olurdu.

Selam ve dua ile.

1638962121455_1000x750.jpeg


a2aba0ae-8364-11ec-bb72-163104a39e16_img_7403.jpg
 
Son düzenleme:

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
KOALI Lounge & Dine (Endonezya mutfağı)

Mekanın adresi: Hacımimi, Galata Beyazıt Sk. no:5/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Tophane tramvay durağına 200 metre mesafede.

Bu mekana gitmek için uzun süredir fırsat kolluyordum. Endonezya kozmopolit bir ülke. Ülkede İslami nüfus dışında Hristiyanlar Budistler Hindular bir çok farklı din var. Ayrıca pek çok farklı etnik grup var.

Örneğin Endonezya'nın bir tarafında insanlar kedi köpek yiyor.


Benim gittiğim lokantaya gelince yemekler helal. İçeride tesettürlü ablalarımız var. Yanlış görmedi isem mutfak bölümünde 3-4 kişi çalışıyor. İçeride 8-10 masa var. Müşteriler ağırlıklı olarak yabancı. Ben yemeği yiyip çıkana kadar içeride Türk müşteri görmedim desem yeridir.

Personel Endonezyalı olunca anlaşmak biraz sıkıntı, çat pat Türkçe biliyorlar. Endonezya yemeklerine gelince yemekleri ya aşırı tatlı yada aşırı acı. Sosları baharatları seviyorlar. Diğer yandan Türk dünyasından bir etkileşim var, örneğin Türk dünyasında yapılan Samsa adlı yiyecek Endonezya'da Samosa olarak geçiyor.

Samsa yada Samosa görseli:

samsa-recipe.jpg


Gelelim benim denediğim yemeklere. 4 farklı çeşit kızartılmış ürürün olduğu atıştırmalık tabağı aldım. İçlerinden birisinin arasında tavuk köftesi vardı sanırım. Tatları lezzetleri güzeldi. Ortada ki sosa banarak yiyorsunuz, sosun acı tatlı bir hali var.

1.JPG

İkinci yemeğimiz Endonezya'nın ödüllü yemeği Rendang. İçerisinde üzeri soslu kırmızı et yanında pilav ve yeşillikler var. Pilav lafı geçmişken bizdeki pilav kavramı farklı dünyadaki pilav kavramı farklı. Bizde tane tane tereyağlı mis gibi pilavlar varken mesela Endonezya mutfağındaki pilav tatsız tuzsuz yağsız bir pilav. Bu arada Endonezya'da normalde elle yemek yiyorlar. Mekandaki Endonezyalı turistler elle yemek yerse şaşırmayın

4.JPG

Geldik üçüncü yemeğimize. Yemeğimizin ismi Sate Ayam yani tavuk şiş. Tavuklar marine edilmiş pişirildikten sonra servis edilirken üzerine fıstık ezmesi sosu eklenmiş yanında pilav ve yeşillikler. Et yumuşak soslar güzel, ben beğendim bir daha gelsem yine tercih ederim.

3.JPG

Geldik dördüncü yemeğimize, yemeğin ismi aklımda kalmadı ama nodle makarna gibi kavrulmuş bir yemek. İçerisinde yumurta tavuk parçaları ve sebzeler var.

2.JPG

Tatlı faslına geldiğimizde 2 farklı tatlı denemek istedim ama bir çeşidi kalmamıştı. Mecburen kalan tatlıyı denedik. İçerisinde muz olan kızarmış hamur tatlımız. Yanında dondurma ile servis ediliyor.

6.JPG

İçecek olarak ise yine geleneksel devam etmek istedik ve Endonezya çayı ile tatlı ile birlikte Endonezya kahvesi istedik.

Sonuç olarak ağız tadımıza hitap etmese de fena değillerdi. Bir daha gelirsem atıştırmalık tabağını ve Sate ayam tekrar yiyeceğim yemekler arasında.

Bu arada servis çok güler yüzlü. Mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Selam ve dua ile.
 

Cenan

Ordinaryus
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
3,059
Tepkime puanı
1,751
Puanları
113
Samosayi Hint, Pakistan ve Afganlarda yapar. Lezzetlidir. O bölgenin yemeklerini severim. Baharat ağırlıklıdır. Verdiğiniz adrese nasipse gideceğim inşallah.

Bildiğiniz Hint sofrası var mi İstanbul'da?
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Samosayi Hint, Pakistan ve Afganlarda yapar.

Sayın @Cenan

Samsa yada samosa konusunda haklısınız.

Afganistan Pakistan Hindistan Türki Cumhuriyetler ve Endonezya Singapur Malezya hepsinde var. Ama asıl kaynak neresidir bunu bende merak ediyorum. Çin olabilir mesela.

Bu mesele aynı Çerkez mantısı gibi. Çerkezlerin Psihalive dediği mantı çeşidini biz Çerkezlere has sanıyorduk ama bakıyoruz ki dünyada yapılmayan ülke yok gibi. Mesela bizdeki mantı kelimesi yukarıda saydığımız ülkelerde mandu olarak bilinir. Mantı Mandu bir birinden türemiş kelimeler olsa gerek. Şekli ve içeriği farklı olsa da mandu bizim mantı ile çok benzer.

Mantının diğer bir adı ise Dumpling. Amerika'da Kanada'da marketlerde dondurulmuş halde hazır satılır. Alır haşlar yersiniz.

gcfwfofykn1613368438.jpeg


İstanbul'da Pakistan ve Hint mutfağı meselesine gelince Taksimde İstiklal caddesinde var. Pakistan ile Hint mutfağı aynı zaten. Pakistan Hindistan'dan ayrılalı çok olmadı. Fakat hijyen noktasında nasıldır, helal noktasında nasıldır bilmiyorum. Diğer bir yandan şu bir gerçek ki batıdan doğuya gittikçe hijyen azalıyor.

Karachi Darbar restoran:


Şuan benim hedefimde iki İran restoranı var. Birisi Reyhun diğeri Asuman.

http://www.iranyemekleri.com ve http://www.asumanrestaurant.com/tr

Gidersem yazarım inşallah.

Selam ve dua ile.
 

Cenan

Ordinaryus
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
3,059
Tepkime puanı
1,751
Puanları
113
Mantının diğer bir adı ise Dumpling. Amerika'da Kanada'da marketlerde dondurulmuş halde hazır satılır. Alır haşlar yersiniz.

gcfwfofykn1613368438.jpeg

Haklısınız o bölge olduğu gibi yapıyor. Yukarıda vermis olduğunuz mantıda genellikle Çinlilerin marketlerinde farklı ic malzemeleriyle satılır.

Birde Afgan mantısı vardır bohca şeklinde kapanmıs buharda pişen.

Uzun yillar Canada'da kaldım. Şu anda orda yaşıyor olsaydım size dunya ülkelerinin hatta akliniza gelmeyecek, duymadiğınız ada mutfaklarini gezer resim atabilirdim. Özellikle yazlari Islamic food festivali olur. Sömürge adalardan gelen muslumanlara gurur ve heyecanla bakmaktan mutfaklarini gözardı ettiğimi bilirim. Rabbim sahipleri olsun.

Adresler için de teşekkür ederim.

Selam ve dua ile...
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
1685695207419.png

Mekan Çamlıca tepesindeki Çömlek lokantası.

Bu fiyatlara nasıl yemek yiyeceğiz ben alışamadım.

Kuru fasulye + kavurma + pilav + ayran = 465 TL yapıyor.


Bu fiyatlara tatlı eklemedim salata eklemedim.

Birde bunu 4 kişi ile yediğinizi düşünün neredeyse 2000 TL hesap.

Selam ve dua ile.
 
Üst