Gezgin Dergisi (Güneş Kursunun İzinde)

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0

Evliya Çelebi'ye yoldaş olmak isterdim... 02 Kasım 2010 - 13:37:19
Halit Ömer Camcı neler anlattı neler...
45. sayıyla üzün yürüyüşteki kararlılığını ispatlayan ve birbirinden güzel sayılarla bizi insanlar ve kıtalar arası yolculuklara çıkaran Gezgin Dergisi Yayın Yönetmeni Halit Ömer Camcı'ya hayallerini sorduk...

Keşke hayallerimiz kadar hızlı hareket edebilseydik!
O zaman oldukça renkli, eğlenceli bir hayat olurdu. Göklerde olmayı hayal edenimiz, hemencecik Çin Seddi’nde yürümek isteyenimiz, kutuplarda Eskimo’lara misafir gidenimiz, geçmiş yüzyıllarda dolaşanlarımız, ne fikirlerimiz ne düşlerimiz
02_Kasim_2010_13_36_51_1296655536.jpg
olurdu.

Ben inatla da geçmiş yüzyıllara gidip gidip gelmek isterdim. Tabi bu kadar hızlı hareket edebilme kabiliyetine ulaştığımızda zamanda yolculuk da doğal oluyor. -Fizikçiler bana hak verecektir.- Bu yolculuklarda yanıma fotoğraf makinemi alma imkânım da olursa değmeyin keyfime. Hz. Musa’nın Kızıldeniz’i geçerken denizin ikiye ayrıldığı sahne kesinlikle çok görkemli ve büyüleyici olacaktır. Bir kare oradan görmeyi hepimiz hak ediyoruz.

Marko Polo değil ama İbn Battuta ve Evliya Çelebi’nin yaptıkları yolculuklara eşlik edip, ben de sizlere öykünüp yollara düştüm, bir hatıra fotoğraf çekebilir miyiz deyip muzipçe gülümsemek isterdim. Ayrıca her ikisine de ‘Üstatlar yazdığınız seyahatnameler, yüzyıllarca gezgin’lere rehber oldu. Sizi saygıyla yâd ediyoruz.’ deyip gönüllerini almak gelirdi içimden.

Tolstoy’u masa başında ‘Savaş ve Barış’ı yazarken dostça selamlayıp, ‘Üstad gelecek nesillere bir bakış atar mısınız!’ deyip fotoğraflamak büyük keyif verirdi.

Her Türkiyeli gibi İstanbul’un fethine tanık olmak, aya ilk çıkanlarla aynı mekikte olmak, Hz. Nuh’un gemisine binmek, Edison’la ilk ampulü yakmak, Sultan Abdulhamid’in fotoğrafçıları Abdullah Biraderlerle dönemin İstanbul’unu fotoğraflamak, kendi doğduğumuz zamanlara gidip bebekliklerimize şahit olmak, anne ve babalarımızın neşesine bir izleyici olarak en azından ortak olmak…. Efendim daha neler neler. Hayal işte.

Mahmut Bıyıklı

 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
ben de bütün bunların yanısıra bir de başka bir çelebi'ye hezarfen'e yakın olmayı, döneminde yaşamış olmayı dilerdim..sürgün edildiginde misal yanında mı dururdum karşısında mı, aklım bugünkü gibi mi olacaktı o günkü gibi mi..tarihi yerinde görmek hayallerin en güzeli işte ya hu :)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
gezgin-dergisi.jpg


Gezgin Pakistan’da



Gezgin Ocak Sayısında Pakistan’da
Türkiye’nin gezi ve seyahat dergisi Gezgin, 47. sayısında kapak konusu olarak Pakistan’a yer veriyor. Kısa bir süre önce sel felaketi yaşayan bu ülkedeki izlenimlerini kaleme alan Erkam Bülbül, her türlü sıkıntıya rağmen yüzleri gülen insanları anlatıyor. Pakistan ile ilgili merak edilen birçok şey Gezgin’in Ocak 2011 sayısında okuyucularla buluşuyor.
Ayrıca 47. sayıda Uğurböcekleri ile tanıdığımız Kahramanmaraş’ın Uludaz Dağı, Mısır Çarşısı, Kahve sohbetleri, Hikmet Barutçugil kaleminden Halep, Avusturya’daki Türk Gülleleri ile Hayrettin Oğuz’un objektifinden Dağ ve İnsan konularıyla okuyucularına farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Londra’nın ilginç mekanlarından Portobello Road ve Camden Town da bu ayki Gezgin’in konuları arasında yer alıyor.
Bu ay Gezgin’deki önemli bir yenilik ise 4 ayrı fotoğraf makinesi incelemesi. Sony’nin teknolojik SLR cihazı Alfa A55, Olympus’un aynasız fotoğraf makinesi PEN E-PL1, Nikon’un ileri seviye kompakt ürünü Coolpix P7000 ve Pentax’ın zoom canavarı X90 inceleme sayfalarımıza konuk oluyor.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Gezgin-Dergi.jpg


Angkor Tapınakları

4. Yaşını kutlayan Gezgin, Şubat sayısında iki dergi hediye ediyor.
Şubat sayısı ile 4. Yaşını kutlayan Türkiye’nin gezi ve seyahat dergisi Gezgin, 48. sayısında Komboçya’da bulunan ünlü Angkor tapınaklarını kapak konusu olarak işliyor. Fotoğrafçı Ömer Serkan Bakır, yaptığı geziyi ve bu gezi sırasında yaşadıklarını kaleme alıyor. Kamboçya’nın mistik atmosferi ve Angkor tapınakları Gezgin’in Şubat 2011 sayısında okuyucularla buluşuyor.
Ayrıca 48. sayıda Rüya Ataman’ın kaleminden Kahire, Selman Paksoy’un objektifinden Suuçtu, Selçuk Küpçük’ün kaleminden Sümela, Manolya Karayel Kasımoğlu’nun fotoğraflarıyla Heidelberg, Yaşar Şadoğlu’nun yazısıyla Putrajaya, Önder Kaya’nın kaleminden de Bulgur Palas konuları ele alınıyor.
Okuyucunun objektifi
Ayrıca bu sayıda ilk kez Gezgin dergisi okurları da içeriğe aktif olarak katkıda bulunmaya başlıyor. Her ay okuyucuların fotoğrafları da Gezgin’de yayımlanıyor. Bu aydan itibaren başlayan uygulama önümüzdeki aylarda da devam edecek.
Bu ay Gezgin dergisinde 2 fotoğraf makinesi, bir yazıcı ve bir de objektif incelemesi yapıldı. Olympus’un profesyonelere yönelik cihazı E-5, Nikon’un giriş seviyesi full HD video çekebilen SLR ürünü D3100, Sigma’nın 50 mm objektifi ve HP’nin hepsi bir arada yazıcısı Officejet Pro 8500A inceleme sayfalarına konuk oluyor.
Gezgin’in 48. Sayısı ile ilgili videoyu izlemek için tıklayın
Gezgin Hakkında;
Türkiye’nin en önemli gezi seyahat dergisi Gezgin; Ocak 48. sayısıyla dünyaya yaptığı yolculuğa devam ediyor. Gezgin, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı coğrafyaları hakkında projeler üreten, genç ekibi ile geleceğe işaretler bırakan bir anlayışa sahip. Üniversite ve sonrası okur profili ile A ve A+ kitlesine hitap eden dergi, Türkiye’nin tamamında dağıtılmaktadır. Okurları için derinlikli bir ‘gezi evreni’ kuran Gezgin, fotoğrafın anlatım dilini bir üst dil olarak kullanarak bir albüm niteliği taşıma özelliğine de sahip.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
gezgin-mart.jpg


Ateşin Çocukları



Gezgin Mart sayısında iki dergi hediye ediyor
Türkiye’nin gezi ve seyahat dergisi Gezgin, 49. sayısında uzak ülke Madagaskar’ı kapak konusu olarak işliyor. M. Özgür Kılıç, yaptığı geziyi ve bu gezi sırasında yaşadıklarını kaleme alıyor. Madagaskar’ın teknoloji değmemiş sahilleri, timsahlarla dolu nehirleri ve daha fazlası Gezgin’in Mart 2011 sayısında okuyucularla buluşuyor.
Ayrıca 48. sayıda İtfaiyecilerin tehlikeli yaşamı da gözler önüne seriliyor. Gezgin yazarı Erkam Bülbül tarafından 2 yıllık bir süreçte hazırlanan dosyada, İstanbulda meydana gelen büyük yangınlardan ve itfaiyecilerin yaşantılarından kesitler sunuluyor.
Halit Ömer Camcı’nın kaleminden fotoğrafçılıkla ilgili bir yazı, Osman Koca’nın perspektifinden Evliya Çelebi Milletleri, Hayrettin Oğuz’un objketifinden Dokuzpınar, Önder Kaya’nın kaleminden Liebig kartları, Yaşar Şadoğlu’nun kaleminden ise Pekin’deki Niujie Camii konu olarak ele alınıyor.

Microsoft Tag Gezgin’de
Ayrıca bu sayıda ilk kez Microsoft Tag uygulaması Gezgin dergisinde kullanılmaya başlandı. Üç boyutlu barkod teknolojisi olarak tanımlanan bu sistemde okuyucular çeşitli etkileşimli içeriklere cep telefonları yardımı ile dergiyi okurken erişebilecekler.
Bu ay Gezgin dergisinde 2 fotoğraf makinesi, bir cep telefonu, bir objektif, mini projeksiyon cihazı, kablosuz görüntü aktarma cihazı incelemesi yapıldı. Olympus E-P2, Panasonic GH2, Armotech mini Projeksiyon, Sigma 8-16 mm, LG P503 Optimus One,W-Waves Wireless AV Kit inceleme sayfalarına konuk oluyor.

Gezgin Hakkında;
Türkiye’nin en önemli gezi seyahat dergisi Gezgin; Mart 49. sayısıyla dünyaya yaptığı yolculuğa devam ediyor. Gezgin, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı coğrafyaları hakkında projeler üreten, genç ekibi ile geleceğe işaretler bırakan bir anlayışa sahip. Üniversite ve sonrası okur profili ile A ve A+ kitlesine hitap eden dergi, Türkiye’nin tamamında dağıtılmaktadır. Okurları için derinlikli bir ‘gezi evreni’ kuran Gezgin, fotoğrafın anlatım dilini bir üst dil olarak kullanarak bir albüm niteliği taşıma özelliğine de sahip.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
gezgin-nisan.jpg


Evliya Çelebi 400 Yaşında


Gezgin 50. sayısını Evliya Çelebi’ye ayırıyor
Türkiye’nin gezi ve seyahat dergisi Gezgin, 50. sayısında 2011 yılında 400. Doğüm günü kutlanan Evliya Çelebi’yi konuk ediyor. 2011 yılında UNESCO tarafından dünyada Evliya Çelebi yılı ilan edilirken ünlü gezgin hakkında bir çok çalışma yapılıyor. Gezgin dergisi de 50. sayısını özel bir şekilde Evliya Çelebi’ye ayırıyor. Onun hayatı, gezileri ve hakkında söylenenlerin derlendiği Gezgin’in kapağını da kendi seyahatnamesinden yola çıkarak yeniden çizilen portresi süslüyor.
Ayrıca Ömer Serkan Bakır’ın kaleminden Bisiklet, Damla Tantekin’in Smithsonian Müzesi, Hayrettin Oğuz’un Sultansazlığı, Çetin Güney’in Küba ve Mirza Özgür Kılıç’ın Vezirköprü yazıları da okuyuculara yeni bir dünyanın kapılarını açıyor.
3 fotoğraf makinesi (Samsung NX100, Panasonic GF2 ve Olympus XZ-1), bir objektif (Sigma 17-70 mm) ve AirTies modem + kablosuz bağlantı noktası incelemesi yine Gezgin sayfalarında yer alıyor. Öte yandan tablet bilgisayarların masaya yatırıldığı ‘Gezginler için tablet’ başlıklı makalede ise tablet bilgisayarların özellikleri değerlendiriliyor.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
gezgin-mayis.jpg


Gezgin Dergisi Kudüs’te



Türkiye’nin gezi ve seyahat dergisi Gezgin, 51. sayısında üç büyük dinin de kutsal mekanlarını içinde barındıran Kudüs’e konuk oluyor. Ayrıca Filistin hakkında seyahatnamelerin zengin dünyasına da bir yolculuk yapılıyor. Mistik bir şehir olan Kudüs’ü ve muhitini Gezgin farkıyla ziyaret etmek istiyorsanız derginin Mayıs sayısını mutlaka okuyun. Derginin diğer konuları arasında Baalbek, Avusturya’daki Türk Oyuğu, Kapuzbaşı Şelalesi bulunuyor. Gezgin dergisi bu sayıdan itibaren röportajlara da yer vermeye başlıyor. İlk konuk ise Yaprak Dökümü dizisinin Ferhunda karakteri Deniz Çakır. Öte yandan Nisan ayı içerisinde dördüncü kez kapılarını açan Fotoğraf Fuarı da Gezgin’in konuları arasında.
Nikon D5100 testi
Her ay olduğu gibi bu ay da Gezgin’de birbirinden yeni ve güncel teknoloji ürünlerini inceleniyor. Nikon’un yeni nesil giriş seviyesi dijital SLR modeli D5100, Mayıs sayısına konuk oluyor. Ayrıca Pentax’ın orta seviye dijital SLR modeli K-5, Olympus’un yeni nesil PEN modeli E-PL2 de incelenen diğer modeller arasında.
Gezgin Fotoğraf Atölyesi kapılarını açıyor
Gezgin dergisi editörlerinin vereceği Temel Fotoğraf Eğitimi kursları kapılarını açıyor. İlki 7 Mayıs’ta İstanbul’da başlayacak olan kurslarda ‘daha iyi fotoğrafın ipuçları’ uygulamalı olarak verilecek. Herkese açık olan kurslar önümüzdeki aylarda da devam edecek.
Gezgin Dergisi seçkin bayi ve özel satış noktalarında okuyucularla buluşuyor.


 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Güneş Kursunun İzinde



Gezgin bu ay iki dergi hediyeli
Türkiye’nin gezi ve seyahat dergisi Gezgin, 52. sayısında Kapadokya’yı ele alıyor. Atlar ülkesi olarak da bilinen Kapadokya, Gezgin yazarı Hayrettin Oğuz’un kalemi ve objektifinde yeniden hayat buluyor. Haziran sayısında tarihin izlerini süren Gezgin, Çorum’da açılan Hitit Yolu yürüyüş ve bisiklet parkurlarına konuk oluyor. M. Erkam Bülbül’ün kaleminden Hititler’in izini süren Gezgin, 400 kilometrelik parkuru geziyor. Fotoğraf sanatçısı Ömer Serkan Bakır’ın kalemi ve objektifinden Orlando, Halit Ömer Camcı’nın bakış açısıyla Mardin, Özgür Çetin’in gözüyle Kıbrıs ve Mirza Özgür Kılıç’ın otostop yaparak gezdiği Fas diğer dosya konuları.
Testler
Gezginlerin en büyük yardımcılarından biri olan fotoğraf makinelerinin testleri bu ay da sürüyor. Bu ay Canon SX230HS, Nikon Coolpix P300 ve Panasonic F100 inceleme konuğu oluyor. Ayrıca cep telefonu olarak General Mobile Q3 bu ayki bir diğer teknolojik ürün.
Gezgin iPad’de
Mayıs sayısından itibaren iPad’te de ücretsiz olarak yayımlanmaya başlayan Gezgin’in bütün içeriğine Vodafone tarafından geliştirilen VRead uygulaması ile erişilebiliyor. iPad sahiplerinin yapması gereken tek şey App Store’a girip VRead uygulamasını indirmek.
İki dergi hediyeli Gezgin’in Haziran sayısı 52. kez tüm seçkin bayilerde, özel satış noktalarında ve iPad tablet bilgisayarlarında.

 
Üst