Gene Demokrasi...

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Demokrasinin kendi hukuku ekseninde bir sistem olduğunu ifade etmiştik. Zaten demokrasi laikliği de esas almak suretiyle kendi içinde bir değer, bir sistem olduğunu zaten haykırmıştır. Demokrasinin kendi içinde bir sistem olduğunu şuradan da anlamak mümkündür:

15 seneye yakın içerisinde bulunduğumuz demokrasinin başında, İslam'ı bilen, şeriati bilen ve Kur'an'dan da haberli olan bir büyüğümüz var. Bir din kardeşimiz var ve onunla beraber nice arkadaşları. Bu büyüğümüzün ve hükümet edenlerin elleri de bağlıdır, dilleri de bağlıdır, fiilleri de bağlıdır bir anlamda. Bu bağlama işini kim icra ediyordur yaptırımlarıyla, kim olacak demokrasi. Yani demokrasi, kendi sistemi içerisinde nasıl hareket edileceğini, nasıl devlet yönetileceğini, nasıl yemin edileceğini, nasıl kanun çıkarılacağını vs. hepsini demokrasi kendi değerleri ekseninde ortaya koymuştur. Olmazsa olmazlarını bir bir ifade etmiştir.

Kendi hukuku ve yaptırımları ekseninde kurallarını ortaya koyan yapı nasıl bir sistem olmazdı..? Değil mi? Evet demokrasi başlı başına bir sistemdir.

Demokrasi, kendi hukuku ekseninde taviz verir mi..? Asla vermez..! Verirse ve tepeden tırnağa kendi hukuku ve yaptırımları değiştirilirse,

Değişilen hukuka ve değiştirilen yaptırımlara göre "sistem"in ismi de doğal ve tabi olarak değişmek zorunda kalacaktır. O zaman o "sistem"in adı demokrasi değil, alınan hukuka ve değiştirilen yaptırımların şekline göre o sistem farklı bir isimle anılır olacaktır.

Demokrasi, kendi isteği ve arzusu ile, hukukunda ve yaptırımlarında böyle bir şeye müsade eder mi..? Bu soru şuna benzer:

"İslam kendi hukuku ve yaptırımları ekseninde, isteyerek ve seve seve "zina" gibi, "faiz" gibi haramları helale; "namaz" gibi, "oruç" gibi helalleri de harama dönüştürebilir mi..?

:) :) :)

Bu soru ne ise demokrasi için sorduğunuz soru da aynısıdır.

Hiçbir sistem kendi hukuku ve yaptırımları ekseninde buna müsaade etmez haliyle demokrasi de müsaade etmez ve etmeyecektir de... Asla..!

Ben bunu gayet normal buluyorum. Tabi buluyorum ve olması gereken buluyorum.

O zaman "Ne yapmamız gerekir..?" suali gündeme gelecektir..?

İşte asla cevaplamak istemediğimiz, neticesini asla beğenmediğimiz, asla böyle bir cehdin içerisinde bulunmak istemediğimiz, ailemizin, çocuklarımızın, babamızın, annemizin parçalanmasını asla istemediğimiz, rahatımızdan asla ödün vermediğimiz bir sorunun karşılığıdır bu hal...

Eğer bu suali "doğru" cevaplarsanız, sitem ettiğiniz kardeşlerinizin, bağırdığınız, azarladığınız, gıybet ve dedikodusunu yaptığınız, falanın filanın adamları dediğiniz kardeşlerinizin ortamında bulacaksınız kendinizi.

Netice

Hiçbir sistem kendi değerlerinden taviz vermez. Demokrasi de bir sistemdir. Haliyle demokrasi de kendi değerlerinden taviz vermeyecektir.

Selamlar.

NOT

Bu son yazıdır, hakkınızı helal ediniz.
 
Üst