Genç Düşünce Dergisi

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


GENÇ DÜŞÜNCE Dergisinin İkinci Sayısı

Günışığı Derneği Gençlik Birimi tarafından yayınlanan GENÇ DÜŞÜNCE dergisinin ikinci sayısı çıkıyor...
İkinci sayının kapağına "Bana herşey O'nu(cc) hatırlatıyor" başlığı konulmuş.
Yüce yaratıcının kudretinin delilleri olan kevni ayetlerin binlercesini her gün görmekteyiz.
Körelmemiş duyarlı bir yürek için Rabbimizin her bir ayetini görüyor olmak her dem imanımızın tazelenmesine yol açacaktır elbet.
Gözlerin ve gönüllerin hedef alındığı, kirletilmeye çalışıldığı çağımızda bakışların harama kaymaması, Efendimiz’in(sav) ifadesiyle Allah’ın nurunu yansıtması için her gördüğümüz şeyde Rabbimizin ince bir sanatını, hikmetini aramalı ve O’nu(cc) sıkça zikretmeliyiz.
İkinci sayıda, Güncel Abinin Gündemliği bölümünde giderek artan facebook tutkusu ele alınmış. Bir imkan ve bir tehdit olarak facebook’a bir de güncel abinin gözlüğü ile bakılıyor.
“Kahve Bahane” bölümünde İnsan ve Medeniyet Hareketi Gençlik Birimi’nden Ahmet Türkben konuk edilmiş. Eğitimci yönü olan Ahmet Türkben’in kalp gözünden Allah’a giden yolda engeller ve gençlere Allah(cc) sevgisini aşılamanın yolları konuşulmuş.
Bu sayıda yeni olarak “Sizden Gelenler” ve “Bizden Haberler” bölümleri eklenmiş. Genç Düşünce'ye ulaştıracağınız deneme ve şiirlerden seçilenler her sayıda okuyucu ile paylaşılacak.



GENÇLER HAMZA HASTASI!


23622.jpg

Gençlere yeni baba bir dergi!
Genç Düşünce’nin yeni sayısı çıktı. Hamza’dan Bahattin Yıldız’a pekçok güzel konu ele alınmış.





Bana her şey O’nu hatırlatıyor!
Genç Düşünce dergisinin ikinci sayısı çıktı!
İki aylık gençlik dergisi Genç Düşünce, ikinci sayısında Allah sevgisini gündemine getiriyor.
“Bir dergiden çok ötesi” sloganıyla yayın hayatına başlayan, gençlerin anlayabileceği keyifli bir üslubu tercih eden ve zengin bir görsel içeriğe sahip olan Genç Düşünce dergisinin ikinci sayısı çıktı.
Kapak konusu "Allah sevgisi"
İlk sayıda internet kullanımını ele alan dergi, bu sayıda Allah sevgisini ele almış. Mavi Marmara Günlüğü bu sayıda da devam ediyor. Gündemlik bölümünde gündem facebook. Kültür sanat haberlerini duyuran Dervişin Günlüğü’nde Ömer Faruk Dönmez’in Hamza’sı değerlendirilmiş. Hamza okuyanlar centilmenliğin hasını da Hamza bilir diyormuş.
23624.jpg
Ahmet Türkben'den gençlere tavsiyeler!

Kahve Bahane bölümünde İnsan ve Medeniyet Hareketi Gençlik Birimi’nden Ahmet Türkben ile tatlı ve faydalı bir söyleşi yapılmış. Aynı zamanda eğitimci olan Ahmet Türkben gençlere önemli tavsiyelerde bulunmuş.
Afganistan ve Bahattin Yıldız!
Genç Ümmet bölümünde konu Afganistan. Afganistan’a paralel olarak İ.H.H, İnsan ve Medeniyet Hareketi gönüllülerinden, güzel insan, yaşayışıyla birçok kişiye öncülük etmiş Bahattin Yıldız ağabey Önde Gidenler bölümünde anlatılmış.
Bunun haricinde dolu dolu birçok bölümle okuyucunun karşısına çıkan Genç Düşünce dergisi, gençlerin bakış açısını doğru noktalara çekebilmek ve sadece Allah’ın rızasını kazanabilmek amacıyla harıl harıl çalışıyor.

R. Sercan Somuncu bildirdi.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
genc-dusunce-nisan.jpg


Okula Dikkat Et!



Her sayısında gençliğin gündemlerini veya gündemlerine taşımak istediğimiz meseleleri konu alan Genç Düşünce’nin bu sayısında “okul”u konu edindik. Bir taraftan okullarımızdaki gençlik manzaralarını ve gençliğin okula bakışını incelerken, diğer taraftan da nasıl bir okul özleminde olduğumuzu ve okullarımızı nasıl görmek istediğimizi ifade ettik. Okulla beraber derslere bakışımızı ve tabi ki öğretmenlerimizi de unutmadık. Gençliğimizin hayata hazırlık sürecinde önemli bir misyon taşıyan öğretmenlerimizi ve öğrenciler üzerinde bıraktıkları etkilerini konu edindik.
Yine bu çerçevede kendisi de bir öğretmen olan İdris Şekerci hocamızla yaptığımız keyifli söyleşiyi dikkatle okumalısınız. Gençliğe ve eğitimcilere yakın olması hasebiyle tespitleri ve tavsiyelerinden çokça istifade edeceğinizi umut ediyoruz.
Güncel abimiz bu sayıda popüler kültürün hayatımızı kuşatan en etkili kıskaçlarından birisi olan TV dizilerini konu ediniyor. Milyonları ekrana kilitlemeyi bir övünç malzemesi yapan bu yayınları seyre dalan milyonların akıllarına getirmedikleri/getiremediklerini mümince bir bakış açısı ve bir tutam da ironiyle beğeninize sunuyoruz.
Mavi Marmara gazisi Mehmet Irız’ın kaleminden Mavi Marmara günlüğü 3. bölümünde yine tek nefeste okunacak bir heyecan anaforuyla sizleri bekliyor. Yazısının sonunda diyor ya: “İsrailliler cinneti, Müslümanlar cenneti tercih ettiler”… Nasıl mı oldu bu tercih? Cevabı Mavi Marmara Günlüğü’nde…
“Lütfen Düşünür MSN” de, bir dokunduk bin ah işittik derler ya, aynen öyle oldu… Gençler anlaşılan çok dertli bu sayıda. Acaba bir çözüm bulabildik mi dertlerine? Ee öğrencilik zor iş!
Bu sayımızı da yeniliklerle devam ediyoruz. Mesela; “Hobilerim” bölümünde sizinle her sayıda farklı bir ilgi alanını tanıyacağız. Akvaryum, müzik, resim, fotoğrafçılık, dağcılık, ebru, koleksiyonculuk ve daha neler neler… Bu arada son sayfamızdaki “Bul Bakalım” isimli bulmacamızı da unutmamak lazım. Buyurun hep birlikte bakalım.
Selam ve Muhabbet ile…

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Bu Yaz Ne Yapsak ki?



Akıp giden zamana and olsun ki zaman akıp gidiyor. Günler, aylar sanki birbirlerini kovalıyor. Mevsimler sanki birbirleriyle yarışıyor ve hepsi zamanın akışına canlı birer delil olarak bizlere sunuluyor.
Evet kardeşler! Bir dönemin daha sonuna yaklaşıyoruz. Artık yavaş yavaş yaz moduna girmeye ve yaz tatilinde yapacaklarınızı planlamaya başlamışsınızdır sanırım. İşte dergimizin bu sayısında da ana başlık olarak yaz tatilini ele aldık. Bir Müslüman gencin tatil olgusuna bakış nasıl olmalı ve tatilimizi daha verimli nasıl geçirebiliriz sorularına cevap bulmaya çalıştık. Muhammed Doğru yazısında, okulların kapanmasıyla eğitimin bitmediğini, sadece makas değiştirdiğini ve farklı bir düzlemde eğitimin devam ettiğini vurguluyor ve yazın değerlendirilebilecek eğitim kanallarına örnekler sunuyor. Yazarlarımızdan S. Sezgin Kızılkoca “Alternatif Tatil Arayışı” diyerek, klasik tatil seçeneklerinden ve senaryolarından öte yaz tatilini zihni ve kalbi gelişim adına nasıl değerlendirebilirizin yol ve yöntemleriyle alakalı tecrübelerini sizlerle paylaşacak.
Bu sayımızda Günışığı Derneği Şirintepe Temsilcisi Serkan Demirel’i dergimize konuk ettik. Gençlik çalışmalarındaki tecrübelerini ve yazı nasıl değerlendirmek gerektiğini sizlerle paylaştı.
Lütfen DüşünürMSN’e yolu düşen gençlerimizin de gündemlerinde yaz tatili var bu sayıda. Hepsi şimdiden telaşa düşmüş yazı nasıl geçirelim diye. İnanın birçoğunun planları yaz tatilinden daha uzun. Bakalım kimin planı size daha cazip gelecek?
Yaz denince hepinizin aklına ilk gelen şeylerden biri de bilgisayar oyunları muhakkak. Çoğu zaman okul dönemindeki yoğun geçen sürecin bir mükâfatı gibi algılanır yazın oyun oynamak. Ailelerin birçoğu da yazın daha müsamahalıdır bu konuda. Ancak bu konuda sınırımız ve kırmızı çizgilerimiz ne olmalı? Güncel abinin bu konuda sizin için güzel araştırmaları var. Oyunla tamamen bağları koparmadan ancak oyun oynarken de oyuna gelmeden bu dengeyi nasıl mı kuracağız, cevabı Gündemlik’te.
Oyun oynuyoruz da bu oyunları kim, nasıl yapıyorlar acaba? Bu sayıda bunun cevabını bulmaya ve sizi bu konuda aydınlatmaya çalıştık.
Seyyah İslam Bilim ve Teknoloji müzesinde bu sayıda. Yazın gezeceğimiz yerlerin arasına burayı da katsak mı, kararı siz verin bakalım.
Bu sayımızda da yeni bölümlerle tanıştıracağız sizi. Hobi ve FotoSentez bölümlerimize bekliyoruz sizleri.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Genç Düşünce 1 Yaşında

Genç Düşünce dergisinin düzenlediği ‘Gençler Buluşuyor’ programı Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirildi…

Genç Düşünce dergisinin 1. yılı dolayısıyla düzenlediği ‘Gençler Buluşuyor’ programı Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirildi. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik hazırlana programa 500’den fazla kişi katıldı.
Genç Düşünce dergisi editörü Salih Aydoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı panel Kur’an tilavetiyle başladı. The Vesvese isimli skeçlerin de yapıldığı programda Grup Vera, ezgiler ve Türk sanat müziğinin seçkin parçalarını seslendirdi.

HERŞEYE BİR SÖZÜMÜZ VAR

Programın açılışında konuşan Genç Düşünce dergisi Yayın Yönetmeni Sezgin Kızılkoca, popülist bir tutumda olmayacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Bir dergiden ötesi diyerek yola çıktık. İlk sayıdan itibaren belli bir çizgiyi yakalama, bir derdi kelimeler arasına bölme ve genç kardeşlerimize hitap eden, her şeye sözü olan dergi olmasını istedik. Biz dergi ve dergiciliği bir iş olarak yapmıyoruz. Bunu kardeşlerimizle beraberliğimizi ve ortak yürüyüşümüzün vasıtası olarak görüyoruz. Hiçbir zaman popülist bir anlayış içerisinde girmeyeceğiz.”

‘COOL’ YERİNE ‘KUL’ OLMAK

‘Cool olmak yerine okulda kul olmak’ konusuna değinen Türkiye Dergi Editörleri Birliği Başkan Yardımcısı Mahmut Bıyıklı, eğitim ve öğrenimin okullardan ibaret olmadığını, hayatın her alanında bir şeylerin öğrenildiğini ifade etti. Dergilerinde okul olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Bıyıklı, “Okullar sadece her sabah gidilen binalardan ibaret değildir. Dergilerde bir okuldur. Dergilerin okul olasını şöyle özetleyebiliriz. Türkiye’de öncü olan Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Nurettin Topçu gibi üstatlar dergileri okul olarak gördüler. Biz de dergileri birer okul olarak görürsek geleceğin Sezai Karakoçları olabiliriz” diye konuştu.

OKULLARA MEKTEP OLARAK BAKMALIYIZ

“Okula gitmek istemenin bir yolu var mı?” sorusuyla konuşmasına başlayan Psikolojik Danışman Muhammet Öztabak, “Okul ne çağrıştırıyor; ders, sınav, karne, kara tahta, zil sesi, kopya… Aklıma okul müdürüm, arkadaşlarım, öğretmenlerim geldi. Biz öğrenciyken okula bir hapishane, ailemiz de ‘biz seni okula gönderiyoruz’ algısı içerisindeydi” değerlendirmesinde bulundu. Okula karşı olan algıların değiştirilebileceğini belirten Öztabak, “okula bir mektep ya da vakit geçirilen mekân olarak bakılabilir. Ama biz mektep olarak bakmalıyız. Gençler şunu unutmamalı ki okuldan memnun olmak fiziksel yapıyla alakalı değil. İnsan zindanlarda da olsa orayı güzelleştirebilir, güzel görebilir” dedi.

ARKADAŞLIKLAR ÖNEMLİ

İnsan ve Medeniyet Hareketi Gençlik Başkanı Orhan Demiral, “Okulu ne yapsak sorusuyla, işi evi ne yapsak sorusu biz Müslüman gençler için önemlidir” diyerek başladığı konuşmasında “Okul, babanızın zoruyla gittiğiniz bir mekân mı? Yoksa gelecekte birçok güzelliğin temelini atığınız bir mekân mı?” sorusunu irdeledi. Demiral, okulların sadece eğitim verilen mekânlar olmadığını savunarak arkadaşlık ilişkilerine dikkat çekti.
Timuçin Mercanoğlu



 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Okulda kul olun!


Genç Düşünce Dergisi


Günışığı Derneği’ne bağlı Genç Düşünce Dergisi’nin 1. Yılı münasebetiyle düzenlemiş olduğu gençlik şölenine yoğun bir ilgi vardı.


Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilen programda sinevizyon gösterisi, panel, tiyatro ve ezgi sunumları yapıldı.

İlk olarak Genç Düşünce Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Günışığı Derneği Gençlik Sorumlusu Sezgin Kızılkoca derginin yayın hayatına başlamasından, hedeflerine kadar geçen süreci anlattı.

Popülist bir yaklaşımla hareket etmeyeceğiz



Asla popülist bir yaklaşımla hareket etmediklerini belirterek, asıl işlerinin dergicilik olmadığını, gençleri anlamak ve onlara doğru yolu göstermek olduğunu ifade etti. Dergi olarak, önüne koyduğu hedefleri ve yaptıkları etkinlikleri anlatan Kızılkoca, daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

İkinci olarak Günışığı Derneği adına sahneye çıkan, eski yönetim kurulu üyesi Orhan Çokça, dergiye gösterilen yoğun ilgi karşısında heyecan duyduğunu belirterek konuklara teşekkür etti. Yayın kurulundaki yazarlara da teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Çokça, Allah’ın güzel işleri daima bereketlendireceğini, bu yönde atılacak adımların temiz ve iyi olması gerektiğine dikkat çekti.

Okula dikkat et

Dergi editörü Muhammed Salih Aydoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı, “Okula Dikkat Et!” başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Panele, Yeni Dünya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Bıyıklı, İ.M.H Gençlik Başkanı Orhan Demiral ve Psikolog Muhammed Öztabak katıldı.

Okulu ne yapsak?

İlk olarak söze başlayan Orhan Demiral, “okulu ne yapsak” sorusunun; evi, işi ve hayatı ne yapsak sorusuyla birlikte anlam kazanacağını ve bunun her öğrenci için değil her Müslüman genç için kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Geçmişte okullarda İslam adına yaşanan birçok güzelliğin sonucu olarak burada bulunduklarını, elinden tuttuğumuz her bir arkadaşımızın, farkında olmasak dahi ileride onlarla yapacağımız güzelliklerin temelini attığını söyledi.

“Okulu ne yapsak?” sorusunun; orada nasıl vakit geçirdim, yanı başımda oturan arkadaşım benden razı mı, ben ondan razı mıyım sorularıyla değerleneceğini ve alınan cevapların da yaptığımız çalışmaların dökümanı olacağına dikkat çekti.

Okula Medrese-i Yusufiye gibi bakalım

Ardından, “Psikolojim Bozuldu, Kimyam Çöktü” başlıklı konuşmasıyla Muhammed Öztabak sözü aldı. “Okul sistemini değiştiremeyeceğimize göre algımızı değiştirmeliyiz” diyerek sözlerine başlayan Öztabak, okula bir zindan olarak da bakılabileceğini ancak bizim onu Medrese-i Yusufiye gibi görmemiz gerektiğini söyledi. Çin’de ve Danimarka’da kurulan iki okul üzerinden örnekler verdi. Çin’de mağarada kurulan, Danimarka’da ise müthiş bir mimariyle kurulan okul arasında kıyas yaparak, dinleyicilere hangisinin daha güzel olduğunu sordu. Danimarka’da kurulan okulun daha albenili olduğunu belirterek, nesneler üzerine okulu şekillendirmemiz gerektiğini, kendi algımızın her zaman bir Medrese-i Yusufiye olması gerektiğine dikkat çekti.

Bediüzzaman Said Nursi(r.a)’ın eğitime bakışıyla alakalı güzel bir anekdot aktardı. Bediüzzaman hazretlerinin dilinden Kastamonu’da bulunduğu sıralarda talebelerin kendisine gelerek;

“ ‘Bize Halıkımızı tanıttır. Muallimlerimiz Allah’tan bahsetmiyor.’ dediler.

Ben dedim:

-Sizin okuduğunuz fenlerden her fen, kendi lisan-ı mahsusiyle mütemadiyen Allah’tan bahsedip Halıkı tanıttırıyorlar. Muallimleri değil, onları dinleyiniz.”

Öğrencilerin de tıpkı Bediüzzaman hazretlerinin belirttiği gibi, derslere bu gözle bakmasını, her derste Allah’ın ilminin bir pırıltısını görmesi gerektiğini söyledi.

Dergiler birer okuldur!

Son panelist olarak söz alan Mahmut Bıyıklı ise “Cool Olmak Yerine Okulda Kul Olmak” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Selamla konuşmasına başlayarak, selam verdiğinde yaptığı her dersin ve konuşmanın bereketli geçtiğini ifade etti.

Okulların her sabah gidilen binalar olmadığını, dergilerin de aynı zamanda bir okul olduğunu söyledi. Genç Düşünce dergisinin de bir okul olduğunu ve geçmişte de bu tip dergilerin bir okul vasfı taşıdığını söyledi.

Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Cahit Zarifoğlu gibi isimlerin kurduğu dergilerin, tıpkı bir okul gibi insan yetiştirdiğini, işte bizim de okul vasfı taşıyan dergileri takip ederek, kendimizi yazar mesabesinde görerek yetiştirerek geleceğin büyük ustaları olabileceğimize dikkat çekti.

Okulda bir genç olarak sadece sözlerimizle değil, yaşayışımızla da örnek olursak, bir çok arkadaşımızı namaza ve güzelliklere çekebileceğimizi söyledi.

Son olarak Mim Kemal Öke’nin İngiltere’de gerçek İslam’ı nasıl tanıdığını, sahih manada hidayete erme sürecini anlatarak konuşmasını noktaladı.

Panelden sonra Günışığı Tiyatro Grubunun “The Vesvese” isimli tiyatro oyunuyla program devam etti. Bireyin, şeytan ve nefisle mücadelesini konu alan oyunda, ikilemde olan bir gencin hidayeti bulma öyküsü anlatıldı.

Programın son kısmında Vera grubu, ezgileriyle sahne alarak geceyi noktaladı.

Yayın hayatına başladığı günden itibaren, önemli işlere imza atan Genç Düşünce Dergisini bu muhteşem gece için kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyoruz.

R. Sercan Somuncu bildirdi
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
“Müslüman olmak zor iş(!)”


genc-dergi.jpg



Geçtiğimiz aylarda birinci yılını doldurarak dergicilik noktasında önemli bir mesafe alan Genç Düşünce dergisinin 8’nci sayısı çıktı.



Derginin kapak dosyasında “Müslüman olmak zor iş(!)” başlığıyla, Müslüman kimliğinin getirdiği sorumluluk ve zorluklara değinilmiş. Düşüncenin kapağında konuyla ilgili üç yazı yazıldı.
İlk yazıda Ebubekir DİLEKÇİ, ahir zamanda Müslüman olmanın zorluklarını dile getirmekle birlikte Müslümanca hayat süren bir kişinin hem bu dünyada hem de ahiret yurdunda bahtiyar olacağını ifade ediyor
“Okulda Mahalle Baskısı” yazısıyla Enes Himmetoğlu, okulda bir Müslüman gencin nasıl olması gerektiğinin altını çizmiş. Özellikle teatral bir havada geçen ve Müslüman bir gencin arkadaşları tarafından nasıl göründüğüyle alakalı bölümü okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
“Zorluk Sınavından Geçmek” yazısıyla Ahmet Türkben, bu çağın zorluklarını irdeleyerek, çağın gerektirdiği bireylerden ziyade Kur’an’ın örneklediği genç profili üzerinde durmuş. Müslüman olarak önümüze çıkan sıkıntıları aşmamız gereken engeller olarak görmemiz gerektiğini belirterek, çağın Meryemleri, Yusufları ve İbrahimleri olmamız gerektiğini verdiği örneklerle açıklamış.
İki Kapak Arası bölümünde Ramazan Kayan hocanın “Kardeşlik Çağrısı” kitabı irdelenmiş. Kısa bir özgeçmişiyle birlikte, tavsiye kitaplar yazılmış.
Güncel Abi “gündem”lik bölümünde gündemdeki konulara değinmiş. Bu sefer bağımlılıkla ilgili on numara bir test uygulayarak,“şştt gençler, bağımlı olmayın, kul olun” demiş. Dengesizler çağında dengede kalmak önemlidir, akıllı olun hacılar demeyi de ihmal etmemiş.
Yazar, Mustafa Nezihi Pesen ise “Hey Gidi Günler”de bu sayının misafiri olmuş. Kendi anılarından yola çıkarak gençlere isabetli tavsiyelerde bulunmuş. Şiddetle önerdiğimiz yazılardan birisi olduğunu belirtmemiz gerekiyor.
Bu sayıda, “Kahve Bahane” bölümüne Genç Düşünce Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sezgin Kızılkoca ve Namaz Gönüllüleri Platformu’ndan Abdullah Yıldız konuk olmuşlar. Yıllardır gençlik çalışmaları içerisinde bulunan Sezgin Kızılkoca, günlük yaşantımızda nasıl hareket etmemiz gerektiğiyle ilgili ilgi çekici tavsiyelerde bulunmuş. “Genç kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir.‘Yerin altında gömülü define, hazine’ anlamına geliyor. Tek cümleyle gençlerimizin bu hazineye sahip çıkmalarını, zayi etmemelerini tavsiye ediyorum." diyerek sözlerini noktalamış.
Abdullah Yıldız hoca ise, namazın gencin hayatında ki önemine vurgu yaparak, yapmış oldukları çalışmalardan bahsetmiş.
Dergimizin has bölümlerinden biri olan “Lütfen DüşünürMSN?” bölümünde hanım kardeşlerimiz “Müslüman Olmak” sorusu üzerinde zorlu bir muhabbete koyulmuşlar. Gayet keyifli bu muhabbete kulak vermenizi öneriyoruz.
Eski ismiyle “Önde Gidenler” bölümünde “Hz. Fatıma” Nur Sena Özden tarafından yazılmış. Sadakat, rıza, ebrar ve cihad örtüsünde ele alınan Hz. Fatıma yazısı, gerçekten örnek alınacak dipnotlarla dolu.
“Dervişin Günlüğü” izlenecek film, dinlenecek albüm, okunacak kitap önerilerinde bulunuyor.
“Seyyah” Rize’de kendini aramaya devam etti. Hobi Dükkanı “trekking” önerileriyle,“Teknoloji Limanı” ise yeşil binaların faydalarıyla dergi sayfalarında kendine yer buldu.
Daha nice başarılı sayılarla Genç Düşünce dergisi ekibine başarılar diliyoruz.


Seyfullah Şenel okudu ve tavsiye etti.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Sevgili Genç Düşünce Okurları
Hazır mısınız?
Futbol sezonu açıldı. Formanız hazır mı? Kramponlarınız kuru temizlemeden geldi mi? Transferlerinizi tamamlayıp takımınızı kurdunuz mu? Halı sahayı bir yıllığına kapattınız mı? Neden mi?
... Neden olacak kardeşlerim, kendi takımınızla mahalleler arası futbol turnuvası yapıp, spor yapmanın tadına varacaksınız. Kardeşçe spor nasıl yapılır ispat edeceksiniz. Kavga etmeden, küfür etmeden nasıl futbol oynandığını cümle âleme göstereceksiniz. Ben size güveniyorum kardeşlerim!
Sizleri stadyumlarda bağırıp çağırırken, kavga ederken, küfürler savururken hayal edemiyorum. Biz Müslümanların bu tür yerlerde olması ne kadar doğru olabilir ki? Ama kendi futbolumuzu kendimiz oynayıp hem eğlenir hem de sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz.
Bu sayımızda biraz futbola, biraz fanatizm hastalığına değinmeye çalıştık. Elif ablamız bizlere futbolun tarihi serüvenini anlatmış ve bizlere düşen görevleri sıralamış. İbrahim abimiz de bizlere fanatizmin varabileceği en uç noktaları yaşanmış örnekler sunmuş. Okumanızı tavsiye ederim.
Eğitim sistemimizde yeni gelişmeler oldu. Eskiden olduğu gibi İlkokul, Ortaokul ve Lise şeklinde yeni bir uygulamaya geçildi. Bundan sonra 5. Sınıfa geçen öğrenciler ortaokul öğrencisi olacak. Daha da önemlisi İmam Hatip Ortaokulları açıldı. İsteyenler ilkokuldan sonra İmam Hatip Ortaokuluna gidebilecek. İşte bu konuların tamamını Mücahit kardeşimiz Kahve Bahane’de ÖNDER başkanı Hüyesin KORKUT hocamızla konuştu. Merak ettiğiniz soruların cevaplarını bu muhabbette bulabilirsiniz.
Okullar açılmışken derslerinizde başarılı olmanın püf noktalarını öğrenmek isterseniz sizleri Gündemlik’e bekleriz. Okul demişken Benim Mesleğim bölümünde Bilgisayar Mühendisliği tanıtımını sakın kaçırmayın. Orhan abi mühendis Emre Yavuz ile sizin için kısa bir röportajda yaptı.
Aydınlık Savaşçısı’nda kahramanımız Bilal iyiden iyide ısınmaya başlıyor. Hikâyemiz gizemini bir üst noktaya taşıyor. Bakalım bundan sonra neler olacak? Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Gençlere Sorduk, Rehberlik, Kahve Bahane, Lütfen Düşünür MSN, Dervişin Günlüğü, Zamanda Yolculuk, İki Kapak Arası, Seyyah, Teknoloji Limanı, Çağa İz Bırakanlar, Hobi Dükkânı, Bizden Haberler, FotoSentez, Genç Kalemler, İlgi Çekici…
Dolu dolu bir dergi daha sizleri bekliyor…
Sevgili kardeşlerim 25 Ekim’de idrak edeceğimiz Kurban Bayramınız mübarek olsun. Okulunuzda sizlere başarılar diliyorum. Allah (c.c) zihin açıklığı versin.
Unutmayın ki Allah (c.c) çalışmayana değil çalışana nasip eder.




 
Üst