GBT Sorgulamasını Değiştirecek Program

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Devlete yüklü bir masrafı olan GBT uygulaması bugünden itibaren yeni dönemine geçiyor. İşte polis ve jandarmanın hayatını kolaylaştıracak program.

Güvenlik güçlerimizin rutin olarak yaptığı GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolerine mutlaka rastlamaşınızdır. Şu anda kullanılan sistem özel cihazlar gerektirdiği için, GBT sorgulaması devlette ekstra bir masrafa neden oluyor. Büyük ve kaba görünen bu cihazlar ayrıca güvenlik güçlerinin de işini zorlaştırıyordu.

11273229207.jpg

Cep telefonları GBT sorgulayacasına dönüşecek

Spexco adlı firma bu konuda yeni bir dönem başlatacak özel bir yazılım hazırladı. Mobil GBT adlı program, GBT sorgulamasının hemen hemen tüm cep telefonlarından yapılmasına izin verecek. Firma güvenlik için GBT programını sadece öncede belirlenen SIM kart ve telefonlarda çalışacak şekilde hazırladı.

41273229238.jpg

Bu sayede güvenlik güçleri hangi telefonların GBT sorgulama yetkisine sahip olacağını da belirlemiş olacak. Polis ya da jandarma bu programa TC kimlik numarası girdiği zaman program vatandaşların tüm adli sicil kayıtlarını cep telefonuna yollayacak.


Kaynak
 
K

Kaçak

Guest
Amerikanın istegi dogrultusunda yapılmıştır bu program ...
Gizli servisler vatandaşlık numaralarımızı çalsınlar diye ...
 
Üst