Gazze’de duvarlarda konuşur

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Gazze’deki El-Beric Mülteci Kampı’nda yaşayan 23 yaşındaki Gavl, engeline ve yaşadığı zorluklara rağmen, resimden vazgeçmiyor. Etrafındaki duvarları tuval olarak kullanan Gavl, betonları sanat eserine dönüştürüyor.
7 yaşında resme başladım
Gavl, “Gazze’de ambargonun ve savaşın sıkıntılarından uzaklaşmak için duygularımı duvarlara resmediyorum. 7 yaşındayken resme başladım, 13 yaşında kendimi geliştirdim. Filistin’i ilgilendiren toplumsal konularla alakalı resimler çiziyorum” dedi.
Sıkıntılardan uzaklaşmak için resme sığındım
İsrail’in 2008 yıllarındaki Gazze saldırıları sırasında yaralandığını ve sol ayağının kesilerek engelli kaldığını anlatan Gavl, engeli dolayısıyla yaşadığı sıkıntılardan uzaklaşmak için resme sığındığını belirtti.
Çizdiğim tabloları satarak ailemin geçimine katkıda bulunuyorum
Gavl, “Yaptığım resmiler, boyadığım duvarlar uluslararası topluma Gazze’de hayat olduğu mesajını taşıyor. Bunun yanında engelli olduğum için başka iş yapamadığımdan bazı çizdiğim tabloları satarak ailemin geçimine katkı sağlıyorum” diye konuştu. Uluslararası topluma seslenen Gavl, Gazze’deki engellilere destek olma, onurlu bir hayat için gerekli ihtiyaçlarını karşılama çağrısında bulundu.
00f_17_Uluslararasi_Eskisehir_Film_F.jpg

 
Üst