Gaziantep'e fıstık işleme pilot tesisi kurulacak

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Gaziantep Ticaret Borsası Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) destekleriyle Gaziantep'te, Antepfıstığı işleme pilot tesisi kurulacağı bildirildi.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda Enstitüsü ile ortak yürüttükleri proje kapsamında Gaziantep'e dünyanın sayılı Antepfıstığı işleme tesislerinden birini kazandıracaklarını açıkladı.
TÜBİTAK -MAM işbirliği ile hazırlanan ‘Gıda Yenilikçilik Merkezi' adlı projenin AB komisyonundan geçtiğini belirten Tiryakioğlu, kurulacak olan tesisin Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.
Antepfıstığı işleme pilot tesisinin içinde barındıracağı modern işleme teknolojisi sayesinde ürünün kalitesini koruyacak örnek bir tesis olacağını kaydeden Tiryakioğlu, “Şehrimizde kurulacak olan Fıstık işleme tesisinin proje çalışmalarını TÜBİTAK ve MAM ile birlikte tamamladık. Antepfıstığının nihai ürün haline gelene kadar tüm evrelerini içinde barındıracak olan bu tesis, gıda sanayimizin rekabet gücünü arttırmasına da ciddi şekilde katkı sunacak. Şehrimizde ilk kez hizmet vermeye başlayacak olan bu tesis, antepfıstığı işleme teknolojisi konusunda sektöre önemli kazanımlar sağlayacak.”dedi.
Kurulacak olan Antepfıstığı pilot işletme tesisi ile çağın gereksinimlerine uygun, ürünün mevcut kalitesini koruyacak bir işletmeye sahip olunacağını belirten Tiryakioğlu, “Şimdiye kadar büyük emeklerle ve bin bir zahmetle yetiştirdiğimiz antepfıstığını işleme noktasında bazı teknolojik eksikliklerimiz mevcuttu. Ayrıca bu tesiste TÜBİTAK ile birlikte Ar-Ge ve ürün geliştirmeye yönelik çeşitli projeler de geliştireceğiz. Modern makineler ve laboratuvarların yer alacağı tesisi en kısa sürede şehrimizin ve bölgemizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”ifadelerini kullandı.
Tiryakioğlu, ayrıca pilot tesis kurulumu öncesi birçok sektör temsilcisiyle de bir araya gelerek fikir-alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)
 
Üst