Fuat Avni 17-25 Aralık Operasyonlarının Yolsuzluk Amaçlı Olmadığını İtiraf Etti

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Fuat Avni 17-25 Aralık Operasyonlarının Yolsuzluk Amaçlı Olmadığını İtiraf Etti

17-25 Aralık operasyonlarının yolsuzluk amaçlı olmadığını paralel örgütün ihbarcısı Fuat Avni de itiraf etti. ‘Fuatavni’ kullanıcısı, “İyi abi de bakanlar işi de boş çıktı” diye yazdı.

17-25 Aralık darbe girişiminin temelsiz olduğu bizzat paralel yapının operasyon hesabı olan fuatavni tarafından da itiraf edildi. Fuatavni hesabını kullanan Emre Uslu,
"ben başından biliyordum, bu kadarı çok fazla elimizde patlar, ama dinleyen kim" diyerek operasyonun temelsiz olduğunu itiraf etti. Paralel medyanın her yazdığını manşetlerine taşıdığı fuatavni, 17-25 Aralık operasyonunun boş olduğunu kabul etti. STAR'ın kimliğini kamuoyuna duyurduğu 'fuatavni' kullanıcısı Emre Uslu, 4 bakanla birlikte hükümete karşı yapılan operasyonun boş çıktığını yazdı.

BAKANLAR İŞİ BOŞ ÇIKTI

Kumpas operasyonunun temelsiz olduğu Fuatavni ile lisanyokbz hesabı arasında 15 Aralık 2014 tarihinde yapılan DM yazışmalarına yansıdı. Fuatavni konuyla ilgili "İyi abi de bakanlar işi boş çıktı" diye yazdı. Bunun üzerine lisanyokbz, "oğlum bu bakanlar yüzünden emniyette adam kalmadı, bir tek Ufuklar kaldı işte" yanıtı verdi.
Fuatavni ise "Aynen abi ben başından biliyordum, bu kadarı çok fazla elimizde patlar, ama dinleyen kim" diyerek iddiaların düzmece olduğunu bir kez daha açığa çıkardı. Yazışmalar, 17-25 Aralık girişimi sonrasında Emniyette paralel yapıya yakınlığı bilinen polislerin görevden alınarak, haklarında işlem başlatılmasının ne kadar etkili olduğunu da açığa çıkardı.

KUMPASÇI POLİSLER AZLEDİLDİ

Dönemin Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün koordinatörlüğünde, Savcı Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç, 17 Aralık 2013'te darbe girişimi için start vermişti. Halk Bank yöneticileri, Belediye başkanı, dev projelerin müteahhitleri ve 4 bakanın çocuklarına yönelik operasyon düzenlendi. 26 kişi tutuklandı. 25 Aralık'ta ise Savcı Muammer Akkaş, suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan 41 kişi hakkında gözaltı kararı aldırdı. Doğrudan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alındığı operasyonun kumpas niteliği burada ortaya çıktı.

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da listede yer aldı. Kumpasın fark edilmesiyle birlikte 18 Aralık'ta 5 şube müdürü görevden alındı.19 Aralık'ta İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın merkez valiliğine atandı. Kumpasa katılanlar başta olmak üzere paralel yapıya yakınlığı ile bilinen polisler görevlerinden bir bir alındı. İlk etapta 350 polisin yeri değiştirildi. 8 Ocak'ta bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 15 ilin Emniyet müdürleri görevden alındı.

DEŞİFRE CÜMLESİ: ADMİN SİLECEK

Fuatavni ile CHP'li Umut Oran DM yazışmaları, devletin en gizli bilgilerinin yayınladığı
fuatavni twitter hesabının tek bir kullanıcısının olmadığını deşifre etti. Oran'ın DM yazışmalarını kast ederek "Bura ne kadar güvenli" sorusuna Emre Uslu'nun "Çok çok, admine diyecem silcekler birazdan" cevabı ekip işini açığa çıkardı. Admin, yönetim, yönetici anlamına geliyor. Admin bulunduğu sistemin yöneticiliğini üstlenir ve istediği kimseleri siteden uzaklaştırabilme gibi birçok yetkiye sahiptir. Emre Uslu'nun, bazı görüşmeleri silmesini adminden talep edeceğini ifade etmesi, fuatavni hesabının bir yöneticisi ve birden fazla kullanıcısı olduğunu açığa çıkarıyor.

http://www.ahaber.com.tr/gundem/2015/02/23/yolsuzluk-olmadigini-kendileri-de-itiraf-etti
 
Üst