Forum Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
İhvan Forum Hakkında:

  1. İhvan Forum; Özgür düşünce ve fikir beyan etme platformudur. Kurallarca belirlenen çerçeve içerisinde herkesin düşüncesini özgürce paylaşabildiği, düşünceye dayanan fikri tartışmalar yapabildiği sanal bir yayın kuruluşudur
  2. İhvan Forum; Herhangi bir cemaatin, oluşumun, siyasi veya milli bir kurumun temsilcisi değildir. Yönetimsel anlamda, bütün düşüncelere aynı sınır çizilmiştir ve bütün düşünceler beyan edildiği vakit aynı mesafeden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
  3. İhvan Forum; Tamamen ücretsiz, içeriğinden faydalanmak için üyelik zorunluluğu bulunmayan, şeffaf ve net bir yayıncılık anlayışı ile hareket eden bir sitedir.
  4. İhvan Forum; Türkiye Cumhuriyeti yasa ve kanunlarına ve genel ahlak kurallarına uygun yayın yapan legal ve lisanslı bir oluşumdur.
  5. İhvan Forum; kişi ve kurumların haklarına saygılı bir kurumdur. Üyelerinden dolayı oluşan herhangi bir hak ihlaline karşın mevcut yasa ve kanunlara uyma zorunluluğunun bilincindedir.


Genel Kurallar

Öncelikle belirmek isteriz ki;
Forumumuzda üye kaydı silme işlemi yapılmamaktadır. Bunun sebebi içeriğin tamamının (üyeleri ilgilendiren yönetimsel konular hariç) misafirlere açık olduğudur. Bu bağlamda üye olmadan önce bunu göz önünde bulundurarak bir kez daha düşünmenizi tekrar tavsiye ediyoruz.


Üye Kuralları

1- Üyelerin; kullanıcı ismi alırken, müstehcen, argo, başkalarının yanlış anlayacağı kelimeleri, tamamı sayısaldan yada bir anlam ifade etmeyen karışık harflerden ve tamamı büyük harflerden oluşan nick (Kullanıcı adı) olarak seçmek kullanmak kesinlikle yasaktır. ( bu nickler silinir)

2- Siyasi ve Dini liderlerin Siyasi Partilerin, Bilinen tanınan ünlü simaların isimlerini nick olarak kullanmak yasaktır.

3- Üyelerin; daha önceden açılmış olan bir konuyu yeniden açması halinde, açtığı konu açıklama yapılmaksızın kapatılacaktır.

4- Üyelerin; seçmiş olduğu, avatarlar (kendini ifade eden resim) müstehcen, korku ve vahşet içeren, alay edici, küçük düşürücü, siyasi bir parti simgesi, ideolojik bir resim, şahsi resmi, her hangi bir ticari marka yada logo vb. yüklemeleri halinde avatarları silinecektir.

5- Üyeler; imzalarında,Siyasi ve ideolojik slogan veya reklam içerikli, hakaret edici, aşağılayıcı, küçük düşürücü, alay edici ve genel ahlak kuralları çerçevesinde ayıp sayılabilecek imza ve kullanıcı başlığı kullanamazlar.

6- Üyeler; sitemize birden fazla isimle (rumuz) üye olamaz, tespit edilenlerin ikinci isimleri silinir ve üyeye gerekli işlem yapılır.

7- Üyeler; zaruri bir durum söz konusu olmadıkça, isim değişikliği talebinde bulunamazlar ve sadece 1 defa isim değiştirme hakları vardır.İkinci defa değiştirmek söz konusu değildir.

8- Üyeler; yeni kayıt olduklarında bir aktivasyon maili alacaktır. (Bunun için doğru mail yazdığınızdan emin olunuz.) Bu aktivasyon mailindeki linke tıklayarak üyeliklerini aktif hale getireceklerdir. 2 gün içerisinde aktifleşmeyen üyelikler silinecektir.



Mesaj Gönderme Kuralları

1- T.C. yasalarını yada uluslararası kanunları,anlaşmaları,tüzükleri çiğneyen ve şahısları sorgulayıcı küçük düşürücü mesajlar foruma gönderilemez.

2- Forumda yazılan mesajlardan tamamen yazan forum üyesi sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı ihvan-forum hiçbir sorumluluk kabul etmez.

3- Topluluklar hakkında tahrik ve taciz edici, küçük düşürücü, tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu, argo ve sokak ağzı olarak tabir edilen bozuk lisanla mesajlar göndermek, din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır.

4- Foruma yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır.Yanlış bölüme açılan konular yöneticilerce ilgili bölüme taşınır.Tekrarı halinde silinir! Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi,veya cevaplandırılması sorumlunun yetkisindedir.

5- Foruma gönderilen “Alıntı” mesajların, gönderen tarafından kendisine aitmiş gibi lanse etmesi kesinlikle yasaktır. Bu tür mesajların altına dipnot olarak, alıntı kaynağı yahut yazar ismi yazılması zorunludur. Alıntı mesaj genel ahlak kurallarına uymayan bir içerik taşımamasına karşın, kabul edilemez bir siteden ise bağlantı yolu yerine sadece yazar ismi verilmelidir.

6- Yazılan mesajlar, konular sadece smileyden ve tamamı büyük harflerden oluşuyorsa, yazı karakterleri çok büyük ve gözü yorucu renkler ile yazılmışsa; mesaja müdahale etmek yöneticilerin inisiyatifindedir. Aynı konu içerisinde aynı zaman diliminde yahut farklı zaman dilimlerinde fakat anlam içermeyen sadece dikkat çekmeye yönelik ardı ardına mesaj yazmak (Flood yapılması) kesinlikle yasaktır.

7- Üyeler (Yönetim istemediği müddetçe) kendilerine gelen özel mesajları forumda yayınlayamaz.

8- Forumlara yazılan mesajlar ve konu başlıkları büyük harflerle yazılamaz ve konu başlıklarının başında veya sonunda garip karakterler (*/_^^# vb.) kullanılamaz. Ayrıca konu başlıkları tek satırı aşamaz.(ortalama : 50 karakter)

9- Forumumuz siyasi amaçlı bir forum değildir ancak siyasi paylaşımlara aşağıdaki sınırlarda izin verilmektedir: Siyaset paylaşımları objektif ve karşıdaki insanın fikrine müdahale etmeyecek şekilde, fikri dayatma içermeyecek şekilde olmalıdır. Ayrıca siyasi holiganlık yapmak, benim partim senin partini döver tarzı çekişmelere girmek, başka fikirleri karalamak, çamur atmak, benim yolum en iyi yoldur tarzında tartışmalara girmek kesinlikle yasaktır.

10- Kilitlenmiş bir konuyu devam ettirici nitelikte konu açmak yasaktır. Kilitlenmiş konuların muhtevasını mevcut başka konulara taşımak da aynı şekilde kısıtlandırılmıştır. Kilitlenmiş konuların kilitlenme sebepleri genelde konuların altına ya da Üyelerin Bilgisine konusu aracılığı ile ilan edilir. Kilitlenmiş bir konunun akıbetini sormak için yeni bir konu açmak yasaktır. Kilitlenmiş bir konu ile ilgili bilgi talebi yönetim üyeleriden özel mesaj yolu ile (PM) yapılmalıdır.



İslami Fikir Paylaşım Kuralları


1- İhvan Forum'da hiç bir akıma, hiç bir mezhebe; bunların değerlerine, hiç bir âlim ve fâzıl bilinen kişiye, hiç bir tarîkâte, cemaate veya mensublarına aşağılayıcı, hakâret edici, alaya alıcı, tekfir edici, müşrik ve sapık ilân edici üslûb ve ithâm kullanılamaz.


2-İhvan Forum'da Müslüman olduğunu söyleyen hiç bir üyeye kâfir, müşrik sıfâtı ya da Müslüman'a yakışmayacak başka bir sıfât, îmâ dahi edilemez.


3-Cemaatler, şahıslar, şahsiyetler değil; fikirler, görüşler, tezler; usûl ve üslûbuna dikkat edilerek tenkid edilebilir.


4- Dini konularda bilgisiz, belgesiz, kaynaksız yazılar ile suçlamada bulunanlara, dayanaksız iftira edenlere kesinlikle geçit verilmez. Bu iletilerin sahibi uyarılır. Durumu inceleyen yönetime yaptırım uygulayabilir. Başkalarının görüş ve yazılarını kullananlar, mutlaka kaynağını bildirmek yada göstermek zorundadırlar. Yazdığı kendisine aitmiş gibi forum iştirakı en başta ahlâka aykırıdır.


5- İhvan Forum'da Mezhep adına hiç bir Sahabe'ye dil uzatılamaz, hiç bir Sahabe tenkid edilemez. Belgeli dahi olsa, Fedek vakâsı gibi Sahabeler arasında ihtilâfı içeren bahisleri, Ehl-i Sünnetin ittifâkla tartışmaktan kaçındığı konuları yazanlar uyarılır. Uyarıları dikkate almayanlar gereken yaptırım için idari kadroya bildirilir.


6- Âyet - hadîs yorumlamalarında ehliyet aranılır. Yetkisiz ve kaynaksız, donanımsız kişilerin yorumları Yönetim kararı ile silinebilir. Özellikle hadîs-i şerif'lerde sahihtir değildir tarzı tartışmalar veya forumumuzun ana işlevi olmayan ihtilâflara dâir akademik münâzaralar ve fitne olabilecek menkıbe veya görüşler, umûmu rahatsız edecek, ihtilâflara vesile olabilecek ne varsa; Yönetim, değerlendirmeler neticesinde konuyu kapatabilecektir.


7- Temel ilkemiz birbirimizle kardeşçe, doğru, faydalı ve verimli paylaşımlarımızı sürdürebilmektir. Yönetim, bu temel ilkeye aykırılık oluşturan her türlü yazıyı ve katılımcıyı ciddi şekilde değerlendirilecek ve gerektiğinde yaptırım uygulanmasında bulunacaktır.


8- Siyasi konularda hiç bir alim/fazıl bilinen kişinin ismi kullanılamaz,siyasi propaganda yapılamaz.Desteğini aleni açıklasa bile bu konu siyasi propagandaya alet edilemez ve sadece haber olarak tartışılabilinir.

İmza Kuralları


  1. İmzalara eklenen imajların boyutu 468x200 pikselden geniş olamaz...



  1. Yellow_box-468x200.jpg

    (468x200 boyutlu örnek görüntü)
  2. İmzalar 15 satırdan uzun olamaz ve imzalarda 5 puntodan büyük yazı kullanılamaz.

    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************
    **************************​

    (15 satırlık örnek)​

    1 uygun
    2 uygun
    3 uygun
    4 uygun
    5 uygun
    6 (kullanılamaz)

  3. İmzalarda video-ses ve benzeri medya kullanılamaz. İmza kurallarına uymayan bütün imzalar uyarısız kaldırılır.

    4. İmzalarda birden fazla başka site linki bulundurulamaz.

Site (Forum) Tanıtım Kuralları


1- İhvan Forum misyonuna uymayan, ahlak dışı, kanun karşıtı, herhangi bir illegal örgüt propagandası içeren, objektiflikten uzak, tefrikaya yönelik yayın yaypan sitelerin tanıtımı yasaktır.


2- İçeriği gizli olan, üye zorunluluğu bulunan forumların ve sitelerin tanıtımı yasaktır.


3- Kendi sitesinde İhvan Forum ve üyeleri hakkında küçük düşürücü, alay ve hakaret içeren konular yahut mesajlar bulunan sitelerin tanıtımı yasaktır.


4- Site tanıtımı yapacak üyenin en az 1 (bir) ciddi mesajı bulunmalıdır. Sadece reklama yönelik yapılan üyelikler kısıtlanmaya alınacak ve tanıtım konuları yayınlanmadan silinecektir.


5- İçeriğinde hiçbir site tanıtımı bulunmayan, sadece kendine dönük yayın yapan sitelerin tanıtımı yasaktır.


AYRICA: İhvan Forum'da ful albüm şeklinde mp3 paylaşımı yapmak yasaktır. Bir albümden en fazla 3 eser tanıtım amacı ile paylaşılabilir. Ancak çok eski ve artık maddi karşılığı ile dahi bulunamayan albümlerin ve sanatçı iznine bağlı paylaşımlar yapılabilir

İşbu kurallara uymayan mesaj ve konulara işlem yapılacak gerekli bulunulması durumunda katılımcılara cezai müeyyideler uygulanacaktır

İhvan Forum bu kuralları güncelleme ve değiştirme hakkına sahiptir. Değişiklikler bu başlık altında ilan edilecektir. Bu sebeple "bilmiyorduk" tarzında itirazlar kesinlikle kabul görmeyecektir.

Bu kurallar çerçevesinde hareket edeceğinize inanıyor ve ihvan forumda bulunduğunuz süre zarfında bu kurallara uymayan herhangi bir durumda bizimle iletişime geçeceğinizi umuyoruz.

Hayırlı Paylaşımlar Dileriz.

İhvan Forum Yönetimi
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
İMZA KURALLARI DEĞİŞİKLİK ŞERHİ

Değerli arkadaşlar son zamanlarda kullanılan imzalar forum düzenini bozmakta ve tasarımı etkilemektedir. Bu sebeple yeni imza kurallarına göre bir imza en fazla 200 karakter içerebilir. Bir imza içerisinde bu günden itibaren RESİM, LİNK, REKLAM gibi içerikler yasaklanmıştır. Forum imzalarımız maalesef konuların önüne geçmekte ve takip edilebilirliği etkilemektedir. Bu karar bu sebepten ötürü alınmıştır. Bu karar doğrultusunda imzalar yönetim tarafından uyarı levhası asılmak kaydı ile kaldırılabilir.

Not: Bu kural forum yönetimini kapsamamaktadır. Nedeni yönetimin imzalarını duyuru alanı olarak kullanabilmelerini sağlamaktır. Ancak resim kullanma konusunda forum yönetiminin de aynı duyarlılığı göstermesini rica ederiz.
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
FORUM KURALI GÜNCELLEMESİ

Forum sitelerinin genel amacı özgün konular üretip bu konular üzerine yine özgün fikirler paylaşmaktır. Forumda "kopyala-yapıştır" yöntemi fikri konularda değil daha çok paylaşım ve bilgi konularında kullanılır. Bir konu hakkında bir görüşü olmayan yahut görüşünü beyan etmeyen üye başka sitelerden (twitter, facebook) kısa yorumlar eklememelidir.

Bu vesile ile bugünden itibaren ihvan forumda bu tarz alıntılar engellenecektir. Bir konu hakkında en fazla 1 mesaj alıntı mümkün olabilecek, ardarda mesaj yazmak, özensiz kopyala-yapıştır yapmak yasaklanmıştır. Bilinmelidir ki bu tarz paylaşımlar hem teknik hem de takip açıdan problem yaşatmaktadır.

Lütfen hassasiyet gösterelim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst