Flaş Haberler!

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
Hadis-i Şerif Mealleri.......

" Kardeşinin tutulmuş olduğu beladan sevinip açığa vurma. Aksi takdirde Allah onu esirger ve seni aynı bela ile imtihan eder. "

" Mü'min dil uzatıcı değildir, ( gayrını gözden düşürmek maksadıyla yahud nefsini temize çekerek ) lanet okuyucu değildir. Çirkin iş yapacak da değildir ve kötü söz söyleyecek de değildir. "

" Kıyamet gününde Allah Teâlâ rahmet gözüyle iki taifeye bakmaz: (a) Akrabalık bağını kesen, (b) kötü ahlaklı komşu. "

" Kebairden biri de adamın ebeveynine sövmesidir. " buyrulunca, denildi ki: " Ey Allah'ın Rasûlü, bir adam babasına söver mi ? " bunun üzerine : " Evet ( birisi ) adamın babasına sövünce o da onun babasına, o onun annesine o da onun annesine söver. " buyurdular.

" Çirkin laf söyleyen ve onu yayan günahta eşittir. "

" Bir arkadaşının ayıblarını söylemek istediğin zaman, kendi ayıblarını hatırla. "

" Mü'mine sövmek fısk, öldürmek de küfürdür. "

" Zandan sakının, çünkü muhakkak ki zan sözün en yalanıdır. başkalarının sözlerini ( izleyip gizlide ) dinlemeyin. Asla ayıbları araştırmayın. ( Hırs ve oburluktan dolayı ) Menfaatleri yalnız nefsinize istemeyin. ( İleriye ben varayım diye gayrının hizmetini engelleyerek ) Rekabet etmeyin. Hasedleşmeyin ve buğzetmeyin. ( Ufak tefek hatadan dolayı ) Birbirinize sırt çevirmeyin. Allah size emrettiği gibi kardeş olun ey Allah'ın kulları! Müslüman müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, onu terk edip de yardımcısız bırakmaz, ( gözden düşürüp ) onu tahkir etmez. ( Göğsüne işaret ederek ) Takva buradadır, takva buradadır. kişinin müslüman kardeşini tahkir etmesi günah olarak ona yeter. müslümanın her şeyi, kanı, malı ve ırzı ( diğer ) müslümana haramdır. Muhakkak Allah sizin bedeninize ve sûretlerinize bakmaz ( çünkü bu O'nun sanatıdır ), ancak kalbinize, ( iman ve semeresi olan ) amelinize bakar. "

" İnsanın amelleri pazartesi ve perşembe günü olmak üzere her hafta iki defa ( dergâh-ı İlâhiyye'ye yahud Peygamber'e ) arz olunur. her iman eden kulun günahı örtülür, ancak aralarında kin ve düşmanlık bulunan kimsenin günahı müstesnadır. ( Allah tarafından şu emr verilir: ) " bunlar barışıncaya kadar bırakın yahud mühlet verin. " denilir.

" Gıybet zinadan daha şiddetli bir fenalıktır. "

" Haber dolaştıran cennete girmez. "

" Ne kötü kavimdir o kavim ki mü'min aralarında korunarak ve ( bilgilerini) gizleyerek yürür. "

" Her kim mü'min kardeşinin şerefini koruyarak ( ona gelecek ) zararları reddederse, Allah da kıyamet gününde onun yüzünden ateşi döndürür. "

" Ey insanlar! Rabb'iniz birdir, babanız da birdir, hepiniz Âdem'in evladısınız, Âdem ise topraktandır. Allah nezdinde en kıymetli olanınız en çok O'na saygı göstereninizdir. ARABIN ARAB OLMAYANA ALLAH SAYGISI ÖLÇÜSÜNDEN BAŞKA BİR ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR. "

" Hepiniz Âdem oğullarısınız, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Babalarıyla iftihar edip böbürlenen herhangi bir kavim, ya buna son verecek yahud da Allah nazarında necaseti yuvarlayan böcekten de alcak olacaktır. "

" Gerçek imanlı cana yakın olur, ( kardeşini ) severek birleşir ve sevilir. Cana yakın olmayan ve ( güzel sözlü güler yüzlü olmayıp ) sevilmeyende hayr yoktur. Halbuki insanlara en hayrlısı insanlara faydalı olandır. "

" Muhakkak iki müslüman karşılaştıkları vakit birbirinden hal sorarlarsa Allah aralarına yüz rahmeti indirir. Yüzden doksan dokuzu, onlardan en çok güler yüzlü, en çok hayrlı ve en çok samimi olarak güzelce kardeşinin halini soranadır. "

" Ey diliyle teslim olup da imanı kalbine nüfuz etmemiş cemaat ! Müslümanlara eza ve cefa vermeyin ve onlara sövmeyin, gizliliklerini araştırmayın. Çünkü kim müslüman bir kardeşinin gizli ayıblarını araştırırsa muhakkak Allah Teâlâ da onun gizli ayıblarını araştırır. Allah da kimin ayıblarını araştırırsa onu örtmez ve kendi ehli içinde olsa bile onu rezil eder. "

" Önce komşu, sonra ev ara; önce arkadaş, sonra yola git; önce azık, sonra göç et. "

İKTİBAS : MUFASSAL MEDENİ AHLAK DİLARA YAYINLARI
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Özel yeni bir baslik acmaktansa bu baslik altinda diger "flash haberleri" yazsam kabul edermisiniz? :O
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Rus askeri aracına operasyon...

Rus askeri aracına operasyon...

Zor kış şartlarına rağmen mücahitler rus işgalina karşı başlatmış oldukları onurlu ve haklı direnişlerine hız kesmeden devam ediyorlar

Her geçen gün rusya kayıplarına yenilerini eklemek zorunda kalıyor ve bu başarısızlıklarını kendi halkından bile gizliyor

Bugün ÇİC yetkililerin verdikleri bilgi doğrultusunda ,Dağistan Hasavyurt ilçesine bağlı Engerey kasabasında Rus askeri kontrol noktasındaki, hareket halindeki "VAZ 2107" tipi askeri araca operasyon yapıldı . Operasyonu gerçekleştirin mücahidlerin Emir Rabbaniye bağlı mobil gurubu olduğu duyuruldu.Operason sonunda araçta büyük hasar oluşurken 1 rus askeri öldü, 3 kişi de yaralandı.mÜcahidler hiç bir kayıp vermeden bölgeden ayrıldılar.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kurçaloy ve Mayrtup bölgesinde çıkan çatışmada ruslar 45 kişinin yaralandığını ve 13 kişinin öldüğünü doğruladı. Ve halen bölgede arama çalışmaları devam ettiğini duyurdular.

25.01.2007
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Hizbullaha Gözdağı!!!

Hizbullah'a Gözdağı!!!

Filistin’de Hamas’ın seçimle işbaşına gelmesini sindiremeyip ambargoyla dize getirmeye çalışan Batı, Hizbullah’ı da benzeri uygulamayla tehdit etti Filistin’de Hamas’ın seçimle işbaşına gelmesini sindiremeyip ambargoyla dize getirmeye çalışan Batı, Hizbullah’ı da benzeri uygulamayla tehdit etti.
tı protesto gösterilerindeki şiddet olaylarından kaygı duyduğunu ve bunları kınadığını bildirdi.


PARİS

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Lübnan’da düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerin, uluslararası toplumu, perşembe günü yapılması planlanan bağışçılar konferansında Beyrut’a mali yardımda bulunmaktan caydırabileceğini söyledi.
Chirac, France 24 ve Lübnan televizyonuna yaptığı açıklamada, Lübnan’ın mali durumunun ‘’çok ağır ve ciddi’’ olduğunu, ‘’Lübnan hükümetinin hemen hemen hiç parasının kalmadığını’’ söyledi.

‘’Lübnan hükümetinin acil olarak maddi desteğe ve yardıma ihtiyacı’’ olduğunu belirten Chirac, ‘’yardım konferansının toplanacağı sırada sosyal zorluklar yaratanların tavırlarının, Lübnan hükümetine yardım etmek isteyenlere cesaret vermeyeceğini’’ ifade etti.

Paris’te perşembe günü düzenlenmesi planlanan konferansta ABD’nin, desteklediği Lübnan’daki Fuad Sinyora başkanlığındaki hükümete milyarlarca dolar maddi yardım taahhüdünde bulunulması bekleniyor.


ABD’den kınama

ABD de Lübnan’da Hizbullah öncülüğündeki muhalefet yandaşlarının düzenlediği hükümet karşıtı protesto gösterilerindeki şiddet olaylarından kaygı duyduğunu ve bunları kınadığını bildirdi.

Sinyora, ABD ağzıyla konuştu

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, önceki gün 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan hükümet karşıtı protesto gösterileriyle ilgili olarak İran ve Suriye’yi suçladı.
Japon Kyodo Haber Ajansı’na konuşan Sinyora, “Lübnan, İran ve Suriye gibi dış ülkelerden dayatılan kararların bedelini ödüyor. Lübnan’daki muhalefet tarafından verilen kararlar İran ve Suriye gibi dış ülkelerden geliyor” dedi.
Sinyora, Beyrut’ta önceki gün yaptığı bir açıklamada ise Hizbullah’ın geçen yaz İsrail ile girdiği savaşı eleştirerek, “Hizbullah, İsrail’le savaşa girerken bizim fikrimizi sormadı” demişti.

Hizbullah, Batı destekli Sinyora hükümetini düşürmeyi amaçlayan bir günlük grev düzenlemişti. Grev süresince çıkan çatışmalarda 3 kişi ölmüş, 133 kişi ise yaralanmıştı. Sinyora protestoları “düşünceleri açıklamanın demokratik olmayan bir yolu” diye nileteyerek, “Eğer halkın çoğunluğunun onları desteklediğini söylüyorlarsa, bu çeşit bir harekete baş vurmamalılar” demişti.
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
ABD'li evsizlere Müslüman eli

ABD'li evsizlere Müslüman eli

Bir grup Müslüman öğrenci Amerika’nın Florida eyaletinde yaşayan 100 evsiz insana yiyecek-içecek yardımında bulunuyor.

“Şehir Merkezi Projesi(PD)” adı altında bir grup Müslüman öğrenci Amerika’nın Florida eyaletinde yaşayan 100 evsiz insana yiyecek-içecek yardımında bulunuyor.

Grubu çok sevdiğini, Kuzey Carolina’dan Florida’ya taşındığında bu grubun kendisine yardım ettiğini, aylar öncesinden grubun kendisine verdiği gömleği giydiğini ifade eden 39 yaşındaki Mike Holloway, insanların kendilerinden daha zor durumdaki insanları anlamanın çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Grup üyeleri, her hafta First ST’deki hükümet binasına giderek burada 100 kişilik bir gruba yiyecek ve içecek dağıtımında bulunuyor.

Güney Florida Üniversitesi tıp öğrencisi Ahmed Howeedy, yardımların sadece yiyecek-içecek temininden ibaret olmadığını, sıhhi müdahelede de bulunduklarını söyledi: “Bu bizim ne istediğimizle alakalı bir durum. Grubumuz insanlara yardım ederken hep beraber olmayı hedefliyor, bu yüzden dağıtıma giderken kalabalık gidiyoruz. Mutlaka insanlar bu hayatları da görmeliler.”

Öğrenciler ayrıca çeşitli firma ve fırıncılardan da yardım sağlamaya çalışıyor. İhtiyaca göre yiyecek,içecek, para ve kıyafet sağlayan grup büyük destek görüyor. Çok sayıda gönüllüsü olan gruba Müslüman olmayanlar da gönüllü katılımlarda bulunuyor.

Kuzey Amerika İslam Toplumu Konferansı’nda da 200 aşkın üyesi ile Şehir Merkezi Projesi Grubu öğrencileri büyük takdir toplamışlardı.

Evsizler her hafta Cuma namazı sonrası bu grubun kendilerine ulaştıracağı yardımları bekliyor. Ahmed Howeedy,yardımlarının diğer kuruluşlar gibi sadece mide doldurmaktan ibaret olmadığını aynı zamanda boş kalplere de ilgi gösterip yardım etmeye çalıştıklarını,teselli verdiklerini söylüyor. “Toplumun hor gördüğü ve unuttuğu bu insanlar aslında çok eğitimli ve yetenekli olmaya namzet insanlar.” diyerek sözlerine devam edem Howeedy, arkadaşlarımız ve yardım ettiğimiz insanlarla aramızda duygusal bir bağ oluşturmaya çabalıyoruz.” dedi.

Yardım alan evsizlerden birinin sözleri ise grubu oldukça memnun ediyor: “Bu grup çok mütevazı ve alçakgönüllü,bu yüzden de çok harika ve benzersiz.”
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Salahaddin'in minberi Aksâ'ya döndü

Salahaddin'in minberi Aksâ'ya döndü

1969 yılında cami içerisinde çıkan yangında hasar gören minber, Ürdün’de onarıldıktan sonra Mescid-i Aksa’ya yeniden getirildi.

Salahaddin Eyyubi’nin minberi Mescid-i Aksa’ya geri döndü. 1969 yılında siyonist bir eylemcinin cami içerisinde çıkardığı yangında hasar gören minber, Ürdün’de onarıldıktan sonra Mescid-i Aksa’ya yeniden getirildi.

Mescid-i Aksa’ya 1187'de Salahaddin Eyyubi tarafından yerleştirilen; ancak camide çıkan yangında hasar gören ahşap minber, orijinaline uygun biçimde yeniden yapılarak camideki yerine konuldu.

Tarihi minber, Ürdün büyükelçisi eşliğinde ve geniş güvenlik önlemleri altında camiye getirildi. Minberin camiye getirilişi sırasında Kudüs'te bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

Salahaddin Eyyubi’nin minberini karşılayan Kudüs İslami Vakıflar Kurulu yetkilileri, minberin Mescid-i Aksa’daki yerine yerleştirilmesini de üstlendi.

El Aksa Vakfı yetkililerinden Adnan Hüseyin, eski minberin yangında parçalandığını; ancak yeniden yapılan minberin orjinali ile aynı olduğunu söyledi. Hüseyin, ahşaptan olan yeni minberin yapımının tam dört yıl sürdüğünü belirtti.

Minberin yeniden yapıldığı Ürdün Balka Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden dekan yardımcısı Luay Dubbur da yeni minberin maliyetinin 1,5 milyon dolar olduğunu söyledi. Dekan yardımcısı, bu paranın Ürdün Kralı II. Abdullah tarafından karşılandığını kaydetti.

Selahaddin Eyyubi tarafından Halep'ten getirilen orijinal minber, 21 Ağustos 1969'da siyonist eylemci olan Michael Dennis Rohan tarafından cami içerisinde çıkarılan yangında hasar görmüştü.

Öte yandan, Salahaddin Eyyubi’nin minberinin Ürdün’de onarılarak Mescid-i Aksa’ya yeniden getirilmesini değerlendiren İslami Hareket başkanı Şeyh Raid Salah, İsrail’in Kudüs’ü yahudileştirme politikalarına dikkat çekerek Mescid-i Aksa’nın büyük bir tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.

Salah, yayınladığı bildiride, “Minberin Mescid-i Aksa’ya dönmesini sevinçle karşıladığımız bu vakitte, Müslümanlara Mescid-i Aksa’nın hâlâ ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu hatırlatırız” dedi.

25.01.2007
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
İran: Her türlü saldırıya hazırız

İran: Her türlü saldırıya hazırız

Ali Laricani, son günlerde sıkça dile getirilen muhtemel ABD saldırısı yönündeki söylentileri "psikolojik savaş" olarak nitelendirdi.

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer baş müzakereci Ali Laricani, son günlerde sıkça dile getirilen muhtemel ABD saldırısı yönündeki söylentileri "psikolojik savaş" olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı Bender Bin Sultan ile görüşmesinden sonra, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Laricani, muhtemel ABD saldırısı konusunun son günlerde sıkça konuşulduğunun anımsatılması üzerine, "ABD'nin İran'a karşı askeri saldırı söylentileri, sadece psikolojik savaştır. Bütün bunlara rağmen İran silahlı kuvvetleri, her türlü saldırıya cevap vermeye de hazırdır" dedi.

Bazı Batılı ülkelerin İran'ın nükleer programı konusunda kriz çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Laricani, "Kriz çıkarmakla hiçbir sonuç elde edemeyeceklerini iyi bilsinler" ifadesini kullandı.
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Rusya'dan Hindistan'a yardım

Rusya'dan Hindistan'a yardım

Hindistan'ın yarın Bayramı kutlamalarının onur konuğu Rusya Federasyonu lideri Vladimir Putin, gezisine önemli bir anlaşmayla başladı.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmayla Rusya Hindistan'da dört yeni nükleer reaktör inşa edecek. Ancak anlaşmada reaktörlerin ne zaman inşa edileceği belirtilmiyor. Rusya halen Hindistan'a, ülkenin güneyindeki Kudankulam kasabasında inşa ettiği iki reaktörde de yardımcı oluyor.

Rusya Federasyonu lideri Vladimir Putin Hindistan'a yaptığı gezinin ilk gününde Başbakan Manmohan Singh ve ana muhalefetteki Kongre Partisi'nin lideri Sonya Gandi'yle bir araya geldi.

Putin Hint iş adamlarıyla da görüşecek.Putin ve Singh, görüşmeleri sonrası yaptıkları açıklamada Çin'e de bir çağrıda bulundular. İki lider uzayda silahlanma yarışına son verilmesini, yörüngenin silahlardan arındırılmasını istediler.

Çin hükümeti, bu ay içinde yörüngede bir füze denemesi gerçekleştirdiğini kamuoyu önünde ilk kez doğrulamıştı. 11 Ocak'ta yapılan testle, Çin'e ait eski bir meteoroloji uydusu, orta menzilli anti-balistik bir füze kullanılarak yörüngede tahrip edilmişti.


Rusya-Hindistan ilişkileri gelişiyor

Vladimir Putin'in son Hindistan gezisiyse, Rusya'nın bu ülkeyle ilişkilerinin ne kadar geliştiğinin kanıtı. İki ülke arasındaki yıllık ticaret hacmi yaklaşık 2 milyar dolara ulaşmış durumda.Diplomasi muhabirimiz Jonathan Marcus enerjinin diplomasideki öneminin her geçen gün daha da arttığını söylüyor.

Yeni Delhi'deki muhabirimizse, enerjiye talebi artan Hindistan'ın yeni petrol ve gaz kaynakları aradığını, Rusya'nın bu noktada Hindistan için öneminin arttığını belirtiyor.

Rusya-Hindistan ilişkileri savunma sanayiinde de gelişiyor. Hindistan, Çin'den sonra Rusya'dan en fazla silah satın alan ülke. Uzmanlar, Hindistan'ın kullandığı silahların yüzde 80'inin Rus yapımı olduğunu vurguluyor. Rusya ayrıca yeni savaş uçağı MiG 35'lerden 126'sını Hindistan'a satmak istiyor.

25.01.2007
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
ABD ordusuna Işın Silahı

ABD ordusuna Işın Silahı

ABD'nin geliştirdiği yeni bir ışın silahının, isabet alan kişide yanma hissi uyandırdığı ve böylece hedefin etkisiz hale geleceği bildirildi.

Bugün medyaya çeşitli tatbikatlarla tanıtımı yapılan silahın kullanılmaya başlanmasıyla birlikte düşmanın yara almadan silahını bırakmaya zorlanabileceği, ayrıca Irak, Afganistan gibi savaş bölgelerinde masum sivillerin kaybının önüne geçilebileceği düşünülüyor.

Askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre, silahın 2010 yılından önce üretimine başlanması beklenmiyor. Buna karşın şimdiden ordunun tüm bölümlerinin silaha ilgi gösterdikleri ve edinmek istedikleri kaydedildi.

Silahın tanıtımı sırasında 455 metre mesafeden ateş edildi ve etkili olduğu gözlendi. Silah, hedef alınan kişinin aniden 55 derece sıcaklık hissetmesine ve elbiselerinin tutuştuğunu zannetmesine yol açıyor. "Milimetre dalgalarının" kullanıldığı silahın ışını cam veya duvardan geçemiyor ancak elbiseyi geçip deriye zararsız etkide bulunuyor.

Ordu yetkilileri, bu silahın, geleceğin kilit önemdeki teknolojilerinden biri olduğunu belirttiler

25.01.2007
 

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
muhterime efendim, biz eskimeyen flas haberleri sunmustuk; ama galiba siz guncel haberleri ilave etmisiniz bu baslik altina.

caniniz sagolsun.

selametle
 
Üst