Fıstıklı Soslu Krep

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
fistikli-soslu-krep.jpg



Malzemeler:


Çikolata sosu için;

  • 75gr margarin
  • 200gr şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 50gr kakao
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım litre sosu
Krep hamuru için;

  • 100gr (1 su bardağı) un
  • 1 adet yumurta
  • 250ml süt
  • 1 çay kaşığı şeker
Üzeri için; 1 su bardağı çekilmiş şam fıstık.

Pişirmek için;
margarin.


Yapılışı:


  • Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve yarım litre süt koyup karıştırın. Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın. Ateşte koyup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sos koyulaşınca içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip karıştırdıktan sonra ateşten alın.
  • Krep hamuru için; Bir kap içerisinde önce yumurtayı çırpıp, içine unu eleyerek ilave edip, en son içine şeker ile sütü ekleyip, iyice çırpın.
  • Yayvan bir tavayı margarin ile yağlayıp, kızdırdıktan sonra krep hamurunda 1 çorba kepçesi kadar alıp, kızgın tavanın tam ortasına döküp, tavayı sağa ve sola çevirerek, krep hamurunu tavanın her tarafına iyice yayın.
  • Hamurun her iki tarafını birer kere çevirerek iyice kızartın.
  • Kızarmış krepleri, bir adet yemek tabağını tezgahın üzerine ters çevirip, dış tabanının üzerine üst üste koyun.
  • Krepleri düz bir tabağa alıp üzerine 2 yemek kaşığı çikolata sosu kenarlarına taşırmadan sürün. Yavaşça krebi kenarlarından tutup önce ikiye, daha sonra tekrar ikiye katlayın.
  • Üzerine bol çekilmiş fıstık serpip arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis edin.

Afiyet Olsun.
 
Üst