• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

Fındıkzade Tatlısı Nasıl Yapılır?

Verda

Gales
Yönetici
Yardımcı Admin
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Beğeniler
988
Puanları
113
#1
Çok seveceğiniz hafif tadı ve kolay hazırlanışı ile fındıkzade tatlısı tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Damak lezzetinize yer edecek hatta tadı ile kendisine hayran bırakacak fındıkzade tatlısını sizlerinde beğeneceğinize eminim.
Bolca fındığı, hindistan cevizi ve galeta unu ile hiç beyaz una ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğiniz Fındıkzade tatlısı tarifini sizlerde merak ettiyseniz tarifimi defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)


  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
üzeri için;

  • 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
  • fındık parçaları ve draje



  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım, 10 dakika kadar kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım (su ve şekeri kaynatalım)
  2. Çırpma kabının içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım.
  3. Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim ( Yaklaşık 30-35 dk )
  4. Krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım.
  5. Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  6. Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine krem şanti sürelim.
  7. En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim.
  8. Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim. Afiyet şeker olsun :)
Fındıkzade Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları


  1. Şerbeti hazırlarken şeker eriyip kaynama noktasına geldikten sonra 10 daha fazla kaynatarak limon suyu eklenmelidir.
  2. Kullanılacak yumurtaların oda ısısında olmasına özen gösterilmelidir.
  3. Yumurta ile şeker homojen hale gelene kadar çırpılmalıdır.
  4. Diğer kalan kuru malzemelerin hepsini aktardıktan sonra harmanlanana kadar karıştırılır.
  5. Borcamın dibini yağlayarak tatlımızı boşaltalım.
  6. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. Fırından çıkan tatlımızı oda ısında soğumaya bırakalım.
  8. Krem şantiyi hazırlayarak buzdolabında biraz dinlendirelim.
  9. Soğumuş olan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
  10. Şerbeti çeken tatlıya kremşanti sürerek buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
  11. Dinlenmiş fındıkzade tatlısını isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
Fındıkzade Tatlısı Kaç Kaloridir?

Yaklaşık orta bir dilim fındıkzade tatlısı 200 kcal dır. Şeker oranı fazla olduğu için şeker hastalarının ve kilo kontrolünde olan kişilerin tüketmemeye özen göstermelidir.

Bu video Derya Ersoy tarafından gönderilen Fındıkzade Tatlısı adlı tariften hazırlanmıştır.


http://www.nefisyemektarifleri.com/video/findikzade-tatlisi-nasil-yapilir-videolu-anlatim/
 

Çitlenbik

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
7,665
Beğeniler
460
Puanları
0
#2
İki su bardağı şeker ve hafiflik ...
ay yerim ben bu yalanı yahu
 
Üst