cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Fincanda Kek
MALZEMELER:
1 yumurta
1 çaybardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağu un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpın. İçine diğer malzemeleri karıştırıp boza
kıvamında yapın ve 6 tane neskafe fincanına paylaştırın. Fincanları
yayvan bir tencereye koyup fincanların yarılarına gelecek kadar su
dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynamasını
bekleyin ve ocağın en düşük tarafına koyup kapağını hiç açmadan 20
dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını hiç
açmadan 15 dakika beklettikten sonra kapağını açabilirsiniz ve afiyetle
yiyebilirsiniz.
not:kapagin buharini onlemek icin pecete kumas da koyabilirsiniz...
MALZEMELER:
1 yumurta
1 çaybardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağu un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpın. İçine diğer malzemeleri karıştırıp boza
kıvamında yapın ve 6 tane neskafe fincanına paylaştırın. Fincanları
yayvan bir tencereye koyup fincanların yarılarına gelecek kadar su
dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynamasını
bekleyin ve ocağın en düşük tarafına koyup kapağını hiç açmadan 20
dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını hiç
açmadan 15 dakika beklettikten sonra kapağını açabilirsiniz ve afiyetle
yiyebilirsiniz.
not:kapagin buharini onlemek icin pecete kumas da koyabilirsiniz...