Filistinli Gençler Facebook Üzerinden Eylem Başlattı

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
28746.jpg


Önce Tunus ardından da Mısır’da başgösteren halk devriminin işaretleri işgal altındaki topraklarda da görülmeye başladı. Binlerce Filistinli genç Facebook üzerinden Batı Yaka’da süren diktatörlük ve zulmün son bulması için Filistin halkını Abbas yönetimini düşürmeye çağırdı.
“Abbas Yönetiminin Düşürülmesi İçin Filistin Devrimi” sloganı ve “Değişim İçin Filistin Halk Hareketi” ismiyle ilk bildirisini yayınlayan girişim, Fetih yönetiminin başındaki Mahmut Abbas’tan ve etrafındakilerden derhal iktidardan uzaklaşmalarını ve siyasi hayata veda etmelerini istedi.
Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: “Bugün mücadelemizin ilk aşamasında medya aracılığıyla Filistin’de barışçıl değişim talep ediyoruz. Filistin halkının, kendine hizmet edecek, halkın çıkarını kendi şahsi çıkarına tercih edecek bir liderliği talep ettiği herkesin malumudur.”
Bildiriyi yayınlayan gençler ayrıca şöyle dedi: “Yıllardır içeride ve dışarıda zulüm ve baskı altında eziliyoruz. Dışarıda yaşayanlarla içeride bin bir sıkıntıyla yaşayanlar bu değişimi talep ediyorlar. Filistin halkının çektiği sıkıntılara artık göz yummak mümkün değil. Bu gün sesimizi yükseltiyor ve Filistin halkından önümüzdeki günlerde başlayacak değişimin bir parçası olmasını istiyoruz.”
Meydanlarda şiddete başvurulmasına karşı olduklarını belirten gençler, aynı zamanda Filistin halkının taleplerini göz ardı etmemesi konusunda Ramallah yönetimini de uyardılar.
Abbas’ın iktidardan düşürülmesi için birçok nedenin olduğunu söyleyen Filistinli gençler düşmanla işbirliği yapmasının, direnişe karşı düşmanın yanında yer almasının, Filistin topraklarını satmasının, Filistin halkının hak ve hukukundan taviz vermesinin Abbas ve takımının yönetimden uzaklaştırılmaları için yeterli nedenler olduğunu ifade ettiler.
fiem
 
Üst