Feyz Dergisi

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Feyz Dergisi islami bir dergi arkadaşlar herkese tavsiye ederim .İslami ölçülerle insanın nasıl düşünmesi konusunda çok aydınlatıcı oluyor. Selam ve dua ile.
 

NAS

Üye
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
138
Tepkime puanı
1
Puanları
0
sitesi varsa link verseniz...

selam ve dua ile;
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
NAS sitesini bilmiyorum ama sanirim gazete bayilerinde satiliyor.. ya da google da arattir istersen...

çokmu ukalaca davrandim :) olsun sen yabanci degilsin
 

NAS

Üye
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
138
Tepkime puanı
1
Puanları
0
maTRax' Alıntı:
NAS sitesini bilmiyorum ama sanirim gazete bayilerinde satiliyor.. ya da google da arattir istersen...

çokmu ukalaca davrandim :) olsun sen yabanci degilsin


Bayilerden bulacağımı biliyordum ama Google aratmak aklıma gelmedi... Allah razı olsun...

selam ve dua ile:D
 

mustafa

Profesör
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
1,972
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Konum
Ankara
evet arkadaşlar ilgili sitesini bilen varsa adresini verirse sevinirim :) tavsiye ediyorlar bu dergiyi merak ediyorum bende :)
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
mustafa el-cevap

bkz. NAS a verdigim cevabin aynisi... çözüm google search
 

Cümle Mühendisi

Ordinaryus
Katılım
2 Tem 2006
Mesajlar
4,181
Tepkime puanı
110
Puanları
0
Konum
İzmir
Web sitesi
muhammedesad.blogcu.com
Ben bu dergiyi okumuştum.Güzel bir dergi bence de.Gerçi İslami dergi olur da kötü olur mu? Okuduğum tüm islami dergiler birbirinden güzel ama benim favorim Yeni Dünya Dergisi
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45

Feyz Mayıs Sayısı

Feyz Dergisi bu sayısında “Kutlu Doğum ve Ehl-i Beyt'i Anma Gecesi” kutlamalarına geniş yer ayırmış. Kasım Yağcıoğlu Hocaefendi ve Faik Yurtöven Hocaefendi gibi maneviyat büyüklerinin de şereflendirdiği gecede tasavvuf musikisi ve semazenlerin coşkulu gösterileri, konuşmalar var.

Feyz Dergisi Genel Müdürü Abdulbaki İlhan, zihinlerimizdeki “Sünnet” algısı üzerinde duruyor ve bugün sünnet deyince ilk akla gelenin; Peygamberimiz'in kıyafet, âdap ve ibadetlerindeki müstehaplarla ilgili uygulamaları olduğunu, böyle bir sünnet anlayışını her Müslüman ihmal etmeden kusursuzca yapsa dahi Peygamberimiz'in hedeflediği hayat tarzının gerçekleşmiş olmayacağını, O'nun (sav)ve ashabının bir ömür boyu Allah yolunda cihad ettiğini, cihadla başlayıp cihadla son bulan bir hayat içerisinden cihad gibi bir ana temayı çıkarıp sadece bu davranış kalıplarını benimsemekle, sünneti hakkıyla anlayamamış olduğumuzu, “Cihadı işin içinden çıkardığımızda geriye kalanlar ahirette bize yetmez.' sözleriyle anlatıyor. Kalıpçılıktan ve taklitten ibaret bir sünnet anlayışını benimsemiş bir kimsenin, kendisine lider seçerken de doğal olarak zihnindeki bozuk sünnet olgusunun yönlendirmesine göre seçeceğini ve bu nedenle lider algımızın da yanlış şekillendiğini belirtiyor.

Kasım Yağcıoğlu Hocaefendi de büyük bir ilgiyle izlenen konuşmasında, ayetlerde namaz ve zekat beraberliğinden yola çıkarak; “Namazı nasıl kılıyorsanız dünya için de hiç ölmeyecekmiş gibi çalışacaksınız.” tespitinde bulunuyor ve en güzel hizmetlere imza atmak için elimizden geleni yapmak gerektiğine dikkat çekerken Kutlu Doğum etkinliklerinin mantığını da; “Biz, ecdadımız olduğu için seviyoruz. Peygamber Efendimiz de İmam-ı Ali'yi çok sevdiği için seviyoruz, Fatıma kızını çok sevdiği için seviyoruz, İmam-ı Hasan'ı, İmam-ı Hüseyin'i Peygamber Efendimiz çok sevdiği için seviyoruz. Onun için Kutlu Doğum'u da seviyoruz.” sözleriyle açıklıyor. Dergide Dr. Mehmet Öztürk, kader konusunu “Programlanmış Robotlar mıyız?” başlıklı yazısıyla işlemiş.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Allah’ın Boyası ile Boyanmak



Feyz’in bu sayısı, tüm bu güzelliklerin itina ile işlendiği manevi bir sergi gibi. Feyz’de Hasan Tahsin Feyizli, kendisiyle yapılan ‘kulluk şuuru ve şükür’ konulu röportajda, günümüzü kasıp kavuran “manevi körlük”, gaflet, şuursuzluk ve nimetlerin şükrünü eda edememenin sebepleri üzerinde duruyor.
İlim ve irfan ehli Seyyid Vasıf Geylani Efendi, kâinatın O’nun hürmetine yaratıldığı ve Allah’ın (cc) “habibim” dediği Sevgili Peygamberimizin çocukluğu ve gençliğini etkileyici bir üslupla anlatıyor. Bütün zamanlar O’nu (sav) en güzel şekilde anlamak için seçilmiş müstesna zamanlardır. Dikkatle, ibretle, hikmet gözüyle okunması gereken satırlar bunlar.
Enver Geylani, Hz.Peygamberin öz amcasının oğlu Abdullah b.Abbas’ın (ra) hayatını anlatıyor. “Abdullah’ı bu dinde fakih kıl ve te’vil ilmini de ona öğret.” duasının tecellileriyle bu ümmete her zaman çok ama çok faydalı olmuş ve ilim ehlinin önünü açan güçlü bir damar olan bu büyük sahabenin örnek alınacak hayatını bir ilim ehlinin kaleminden okuma ayrıcalığını kaçırmamak gerek…
Üstad Necip Fazıl’la geçen güzel zamanlarını, beraberliğini ve hatıralarını İsmail Karakaya, sizler için anlatıyor. Gerçekten de tam bir dava ve aksiyon adamı olan Necip Fazıl’ı anlamakta dileyen herkes için kilometre taşlarından biri olabilecek bu mülakat değerli okurlar için derlenmiş. Üstad hakkında hiç şüphesiz daha söylenecek çok söz var.
Feyz yazarlarından Dr. Mehmet Öztürk ise; “Sentetik ve sun’i renk ve boyalardan arınıp “Allah’ın boyası” ile boyanmak en büyük dua ve temennimizdir.” diyor “Allah’ın boyasıyla boyanmak” başlıklı makalesinde. İnsanın manevi değişiminin dinamiklerini bu makalede büyük bir zevkle okuyabilirsiniz.
Üç ayların kutlu ikliminde güzellikleri Feyz’le birlikte bölüşmeniz dileğiyle.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
feyz-temmuz.jpg

Suriye’de Neler Oluyor?




Feyz’in bu sayısı vefat eden çok değerli iki Allah Dostunun acı ve hüznünü taşıyor. İsmail Çetin Hocaefendi ve Ali Faik Yurtöven Hocaefendi’nin vefatı nedeniyle bu sayısında Ali Faik Yurtöven Hocaefendi’nin anlatılmasına yer verilmiş, ve gelecek sayısında da İsmail Çetin Hocaefendi’nin anlatılacağı hususu aktarılıyor.
Ortadoğu’da özellikle Suriye’deki olaylar Adem Özköse ile yapılan geniş bir mülakatla değerlendirilmiş.
Dr.Mehmet Öztürk, çok çarpıcı bir üslup ve her zamanki entelektüel yaklaşımıyla “Mucize Ayetler” başlıklı makalesiyle akıllara ve gönüllere hitap etmekte.
Dr.Alper Yücel Zorlu “Emeğin içine vicdanı sokmak” isimli makalesiyle kanayan toplumsal bir yaraya parmak basıyor,. Hem insan hem de sistem sorunu diyebileceğimiz can alıcı bir konu…
Eyyubi Işıksal’ın “Çobanlar ve Sürüler” isimli makalesi tam da damak tadında… İnsanı yönetmenin bir sanat olduğunu gayet edebi ve incelikli bir şekilde sunuluyor. Ayrıca Dergi dünyasında farklı ve yeni bir soluk olan“Gönül Dergisi”nin çıkışı, Feyz Dergisi Genel Müdürü S.Abdulbaki İlhan’la yapılan bir mülakatla duyurulmakta.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Namaz Seni Kılıyor mu?

Feyz’in bu sayısı, içinde bulunduğumuz ramazan ayını hissettirecek tam bir “rahmet”sayısı niteliğinde…

Büyük İslam Alimi İsmail Çetin Hocaefendi kısa bir süre önce Hakk’a yürümüştü. Feyz’inbu sayısızda oğlu Ahmed Mücteba Çetin Efendi ile babası yani İsmail ÇetinHocaefendi’nin vasiyeti, İslam’ı anlama ve anlatma biçimi, ahlakları veyaşantısına dair güzel bir röportaj yapılmış…
Dr.Mehmet Öztürk, “Namaz Seni Kılsın mı?” isimli makalesinde Allah’ın bize sunduğu sayısız nimetler karşısında teşekkürümüzü ifade ettiğimiz fıtri bir değer olannamazın; herhangi bir iyilikle karşılaştığında iyilik yapana karşı; ya el pençedivan durmak suretiyle yani “el bağlayarak”, ya baş ve gövdesiyle “eğilerek” yada “yere kapanma” şeklinde daha biz doğmadan önce ruh bantlarımıza, genetikkartlarımıza kodlanmış teşekkür sunumları olduğunu anlatıyor. Makalede namaz-fıtratilişkisi çok güzel bir şekilde işlenmiş…
Eyyubi Işıksal ise “İman ve Obsesyon” isimli makalesinde, “dağ gibi imanımız” karşısında,“vesveselerin” hiçbir kıymetinin olmadığını, hakikatle olan bağımıza asla gölge düşüremeyeceğini, hiçbir engele takılmadan yola devam etmenin önemini çok güzelbir biçimde anlatıyor.
Dr.Alper Yücel Zorlu, yazısında Allah dostlarının insanı nasıl çok büyük bir merhametleve düşünceyle sarıp sarmaladığını, sevgi denen hayat enerjisinin içimizdenelere karşılık geldiğini, Allah dostlarının hünerli ellerinde hayatla nasıl buluşup canlandığımızı anlatıyor. Kendisiyle tanışmak isteyen irfan yolcularınasatır aralarında güçlü notlar sunulmuş…
feyz-agustos.jpg
http://dergilik.com/din-ve-tasavvuf/feyz/
 
Üst