FETÖ'NÜN BEYNİ Kaynak Hoşdingin Gizli Bölmesinden çıktı

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Kaynak Holding'de gizli server bulunduFETÖ operasyonları kapsamında Kayyum atanan Kaynak Holdig'te şaşırtan bir gelişme yaşandı.

kaynak_holdingde_gizli_server_bulundu_1450275735_3186.jpg

Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding'e atanan kayyumlar, holdingin Bağcılar'daki binasında duvar içindeki gizli bölmede 300 terabayt büyüklüğünde yeni bir server (sunucu) buldu.
DUVARDA GİZLİ BÖLME
Alınan bilgiye göre, holdingde incelemelerine devam eden kayyumlar, Bağcılar'daki Teker İş Merkezi'nin bodrum katında, duvarda gizli bir bölme olduğunu fark etti.
GİZLİ BİLGİLERİ YURT DIŞINA AKTARIYORLAR
Gizli bir kapıyla bölmeye girildiğini tespit eden kayyumlar, içeride 300 terabayt büyüklüğüne sahip sunucu buldu. Sunucunun, holdinge ait gizli bilgileri kaydetmek ve yurt dışına aktarmak üzere kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi.

uSeU1_1450275774_3862.jpg



Holdingin "beyni" olarak değerlendirilen sunucudaki veriler, savcılık talimatıyla kopyalanmaya başlandı. Kopyalama ve imaj alma işleminin ardından, emniyet yetkililerince incelenecek verilerle ilgili rapor hazırlanarak savcılığa sunulacak.
4 bin 200 siber saldırı
Öte yandan, Kaynak Holding'de kayyumların göreve başlamasından sonra bilgisayar sistemine dışarıdan 4 bin 200 siber saldırı gerçekleştirildiği tespit edildi.
ÖZEL SİBER EKİP KURULDU
Bu saldırıların, dijital ortamdaki verilerin alınarak Kazakistan'a aktarılmak amacıyla yapıldığını belirleyen bilişim uzmanları, siber saldırılara da müdahale etti. Saldırıları önlemek amacıyla da bilişim uzmanlarından oluşan özel bir ekip oluşturulduğu öğrenildi.

Bu arada, Kaynak Holding'de kayyumların göreve başlamasından bu yana 700 terabayt büyüklüğünde veriye ulaşıldığı ve bunların incelemeye alındığı bildirildi.
 
Üst