FETÖ okulları ABD fonlarını hortumlamış!

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
FETÖ okulları ABD fonlarını hortumlamış!ABD'de geçen yıl Gülen okullarına karşı başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında FBI, devletin eğitim fonlarının Paralel Örgüt'e kazanç sağlamak amacıyla kullanıldığı üzerinde duruyor

1446007356588.jpg


ABD'de "Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması"yla (FETÖ/PDY) ilişkili okulları yöneten şirketlerden Concept Schools'a yönelik Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) nitelikli dolandırıcılık şüphesiyle başlattığı soruşturmada önemli tespitlere ulaşıldı. FBI'nın Cleveland Basın Koordinatörü Vicki Anderson, söz konusu okulların devletin sağladığı fonları Paralel Devlet Yapılanması'yla bağlantılı kişi ve kurumlara kazanç sağlama amacıyla kullandığına yönelik iddiaların etrafında şekillenen "beyaz yakalı suç soruşturması"nın sürdüğünü bildirerek bir sonraki aşamada hazırlanabilecek iddianamenin Kuzey Ohio Bölge Başsavcılığı tarafından açıklanacağını belirtti.

'E-RATE' VURGUNU YAPILDI
Soruşturma, Concept Schools'un Illinois eyaletine bağlı Des Plaines şehrindeki merkezi başta olmak üzere Illinois, Ohio ve Indiana eyaletlerinde şirkete ait toplam 19 okul ve büroya 2014'ün haziran ayında yapılan baskınlarla başlamıştı. Baskınlar sırasında şirketin, devletin teknoloji ürünleri edinmede okullara sağladığı fon ve imtiyazları içeren "E-Rate" programına ilişkin faaliyetleriyle ilgili kontratlar, fiyat teklifleri, banka belgeleri, faturalar, yazışmalar ve ödemeler dahil "tüm belgeleri" FBI ajanları tarafından aranmıştı. FBI'nın soruşturmayı ABD Eğitim Bakanlığı ve Federal Haberleşme Komisyonu'nun işbirliğiyle yürüttüğü biliniyor. Federal Haberleşme Komisyonu'nun denetiminde bulunan E-Rate programı, ülke genelinde okul ve kütüphanelere telefon, bilgisayar ve internet dahil birçok teknolojik ürünü daha az masrafla edinme imkanı veriyor. Ülkenin en geniş kapsamlı eğitim teknolojileri programı E-Rate'in federal bütçeden aldığı pay, 3.9 milyar dolar. Program kapsamında internet erişimi dahil teknolojik ürün ve hizmet edinmek isteyen okulların en uygun maliyetli teklifi yapan şirketi seçmesi gerekiyor. FBI soruşturması, Concept Schools'un bu noktada kendisiyle ilişkili kişi ve kurumlardan program kapsamında hizmet alarak rekabet kurallarını ihlal ettiği şüphesi etrafında yürütülüyor.

VİZE USULSÜZLÜĞÜ DE VAR
Şirketin, ülkedeki tüm okullarıyla edindiği fonların bir kısmını Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı Türk öğretmenlere ABD'den çalışma vizesi almak için istismar ettiği de iddia ediliyor. Söz konusu H-1B vizesi sahibi bir kişi, ABD'de kendisine sponsor olan bir şirkette çalışma iznine sahip oluyor. Uluslararası hukuk firması Amsterdam&Partners LLP şirketi yöneticisi Robert Amsterdam Gülen örgütünün Google gibi şirketlerden bile daha fazla kişiyi ABD'ye soktuğunu söylemişti.

26 EYALET 140 OKUL
2002'de Gülen desteğiyle kurulan Concept Schools'un Ohio eyaletinde 17, Illinois'de 4, Missouri ve Indiana'da 3'er, Minnesota, Michigan ve Wisconsin'de 1'er okulu bulunuyor. Ülke genelinde ise 26 eyalette Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı 140'ın üzerinde okulun faaliyet gösterdiği biliniyor. Ohio'da yerel yayın yapan The Columbus Dispatch'in haberine göre, 2014 yılına kadar Concept Schools'un eyaletteki okullarının kasasına E-Rate programı kapsamında toplam 7.4 milyon dolar para girdi.

BİR OKULU KAPATILDI
Fetulah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya eyaletinde Paralel Devlet Yapılanması'yla ilişkili bir okul geçtiğimiz haziran kapatılmıştı. Okul Reform Komisyonu, 'Truebright Science Academy' isimli Gülen okulunun eyaletin belirlediği eğitim kriterlerini yerine getiremediği gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi. Okul, 2013'te H-1B vizesi usulsüzlüğüne ilişkin iddialarıyla gündeme gelmişti.
 
Üst