FETÖ Baykal'a Kaset Komplosunu Böyle Kurmuş

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Paralel İhanet Çetesi; Deniz Baykal'a yönelik 3 aşamalı kaset komplosunu böyle gerçekleştirmiş: Önce hedef seçilen adrese girip cihazlar yerleştirilmiş daha sonra yerleştirilen gizli kamera ile görüntüler çekilmiş ve son olarak da gizli çekim yaptıktan sonra kameralar sökülmüş...

CHP Milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen bazı görüntüler ile 2011 yılında bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan kaset soruşturmasının 3 aşamada gerçekleştiği ortaya çıktı. Kaset komplosunda o dönem İstihbarat Dairesi'ne yerleşen FETÖ'cü polislerin görev aldığı belirlenirken, tespit edilen bazı adreslerde ise kasetlerin nasıl çekildiğine yönelik ip uçlarına ulaşıldı. Kaset komplosunun siyasilerin yanı sıra iş dünyasını da hedef aldığı anlaşıldı.

TEZGAHI BÖYLE KURDULAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Baykal ile MHP'li bazı vekilleri kapsayan kaset soruşturmasındaki dosyaları "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "konut dokunulmazlığına yönelik eylem" olarak değerlendirmiş, "Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması" tarafından gerçekleştirilen iki dosyayı birleştirilmişti. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nca birleştirilen dosyalarla ilgili yürütülen soruşturmada önemli ayrıntılara ulaşıldı. Savcılık, "gizli tanık" olan çilingirin ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün nasıl bir tezgah kurduğunu ortaya çıkardı.

TELEVİZYON HOPARLÖRÜNE GİZLEDİLER

Kaset kumpaslarının kurulduğu dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığında görev alan FETÖ'cü polislerden oluşan bir ekibin hedef seçtiği kişilere yönelik 3 aşamalı bir planı hayata geçirdikleri belirlendi. 'Kaset timinin' ilk aşamada belirlenen adreslere kimsenin olmadığı saatlerde çilingir marifetiyle girip ses ve görüntü kaydı yapan gizli kamerayı yerleştirdiği saptandı. Cihazın kamuflesi ve elektrik akımı için özellikle televizyon hoparlörlerinin seçildiği anlaşıldı. Bazı adreslerde yapılan incelemede televizyon hoparlörlerinde yapılan çalışmanın izleri tespit edildi. Cihazın yerleştirilmesi için yapılan kesiklerle, sabitlenmesinde kullanılan yapışkan bant parçalarının olduğu görüldü.

SUÇ DELİLLERİ ALINDI, İZLER DURUYOR

Komplonun ikinci aşamasında ise kurban seçilen kişilerin görüntülerinin alınmasının beklendiği belirlendi. Gizli kameraların görüntü alma işleminin tamamlanmasının ardından 'kaset timimin' harekete geçerek ikinci kez adrese girdiği belirlendi. 3'üncü aşamayı tamamlamak için yine çilingir yardımıyla eve giren FETÖ polislerinin yerleştirdikleri gizli kamera ve kayıt cihazını koydukları yerden sökerek aldıkları anlaşıldı. Yürütülen soruşturmada, Ankara ve İstanbul'da hedef seçilen ve tespit edilen birçok adreste yapılan incelemede gizli kameraların konulduğu yerden aldığı belirlenirken, yalnızca "Cüppeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye yönelik tezgah için kurulan kayıt cihazının yerinden alınmadığı öğrenildi.

İŞ DÜNYASI DA KURBAN SEÇİLDİ

Gazeteci Hrant Dink suikastı kapsamında tutuklu bulunan İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek'in görev yaptığı döneme denk gelen kaset komplosunun yalnızca siyasilerle sınırlı kalmadığı bilgisine de ulaşıldı. FETÖ'nün kaset timinin sistematik bir şekilde yol aldığı, örgütün finansman kaynağı olan "himmet"e destek amaçlı iş dünyasına yönelik de şantaj kasetleri oluşturduğu öğrenildi. Kaset soruşturması genişletilerek sürdürülürken, tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon için önümüzdeki günlerde operasyon yapılacağı öğrenildi.

http://www.ahaber.com.tr/gundem/2016/05/04/feto-baykala-kaset-komplosunu-boyle-kurmus
 
Üst