Fethullah Gülen yoğun bakımda mı? :(

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
İşadamı İhsan Kalkavan, Fethullah Gülen'in sağlık durumu hakkında soruları cevapladı.

İşadamı İhsan Kalkavan, Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı. Kalkavan, Fethullah Gülen'in sağlık durumuna dair bilgiler verdi. Kalkavan, Gülen'in sağlığı konusundaki ifadelerin abartıldığını söyleyerek, "durum ciddi olsaydı haberimiz olurdu" dedi.

Size eğer biliyorsanız Fethullah Gülen'in sağlık durumunu sormak isterim. Çünkü sizin 'Görmediğim zaman burnumun direkleri sızlar' diyecek kadar sevdiğiniz, saydığınız bir isim, kendisinin de sizi sevdiğini biliyorum. Herhalde görüşmüşsünüzdür. Çok fazla haber çıkıyor biliyorsunuz, çok rahatsız olduğu hatta rahatsızlığının ağır olduğu yönünde.

Evet son zamanlarda böyle haberler çıktı. Ben geçenlerde çok sıkıntılı bir dönemimde 'Hocam rahatsız' dedim. Normalinde zaten şekeri çok yüksek 400'lerde insülin ile belirli bir seviyede tutulmaya çalışılıyor. Bunun yanısıra bir odanın içinden başka hiçbir yere çıkmadığı için kemiklerinde kireçlenmeler var, kalbinden de rahatsızlığı var, ki çok sıkıntılı bir anında stent takıldı.

"DÜNYEVİ MESELELERE KULAK ASACAK DEĞİL"

'Fethullah Gülen'in idealleri tamamen insanlığa yöneliktir, insana yapılan hizmetin Hak'ka yapıldığı anlayışını taşır. Bu doğrultuda dünyanın her yerinde binlerce okul açtı. İnsanlığa hizmet gailesi ile bir odanın içerisinde yaşıyor. Bu sıkıntılar içerisinde dünyevi meselelere pek kulak asacak değil ' derken benim bu ifademi ertesi gün gazeteler ' Fethullah Hoca yoğun bakımda', 'Hayatının son demlerini yaşıyor' deyip Fethullah Hoca'yı çok sevenleri büyük bir paniğe soktular. Şimdi ben böyle bir ifade kullanmak istemiyorum ama son günlerde nitekim medyayaya intikal eden sağlığı ile ilgili meseleleri zaten biliyoruz. Onlar hiçbir zaman düzelmedi, düzelmez de zaten.

"DERTLENİYOR"

Çünkü Türkiye'ye o kadar gönülden bağlı ki, buradaki sorunlarla öyle çok ilgileniyor ki mesela İzmir'de biri genç kızı başından vuruyor. Fethullah Hoca bunu kızın annesi babasıymış gibi dert ediyor, ağlıyor, sızlıyor. Her meseleyi böyle dert ediyor. İzmir olayı örnekti tabii oradaki reaksiyonunu bilmiyorum. Bu üzüntüler ile zaten sağlığını düzeltme şansı yok. O kendisine anormal stresler yapıyor. Yaşında etkisi var tabi gerçi yaşlı değil ama.

Kaç yaşında şu anda?

1938 doğumlu dersek, 72 yaşında

Siz son dönemde hiç görüşebildiniz mi kendisi ile?

Tabi.

O zaman bahsedildiği kadar ağır olmadığı muhakkak ki konuşmuşsunuz zaten.

Yok. Ağırlaşması konusu birkaç günlük bir konu son beş on gündür gazetelerde okudum. Bu konuyu şu açıdan pek de sormadım yeni gelen arkadaşlarıma çünkü çok ağır bir şey olsaydı, gazetelerin bahsettiği boyutta bir şey olsaydı haberi mutlaka gelirdi. Haberi yapan kişiler tarafından hastalık durumunun biraz daha egzajare edildiği kanaatindeyim.
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
İnşaAllah öyle birşey yoktur, varsa da Allah tez zamanda şifalar ihsan eylesin.
 

mahmud enes

Doçent
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
708
Tepkime puanı
42
Puanları
0
neden ihsan kalkavan veriyor bu haberi ne kadar tuhaf. bir hoca cıkıp söylese tamam da bunun gibi insanlar söyleyince cok garip. bu işin içinde bişeyler var ama kaynak delil olmadıgı için susmayı tercih ediyoruz..
 

Ümmî Ebiha

KuzeyiN Kızı
Katılım
8 Kas 2007
Mesajlar
1,125
Tepkime puanı
276
Puanları
0
Rabbim tez vakitte hayırlı şifalar versin eğer hasta ise...
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
Allah şifa versin Hocaefendiye kendisini seviyoruz,hizmetleri asla unutulmayacaktır..
 
Üst