Fast Food Gerçeği

DİLEM

Asistan
Katılım
8 Eyl 2010
Mesajlar
200
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Yaş
34
Hamburger bir yıl boyunca çürümedi

ABD'de yapılan bir 'ev deneyi' fast food tipi yiyeceklerin insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

LONDRA - ABD’nin Denver eyaletinde yaşayan sekiz torun sahibi 62 yaşındaki Joann Bruso adlı beslenme uzmanı kadın, McDonald’s ürünlerinin içindeki koruyucu maddelerin, gıda ürünlerini yenilemez biçimde değiştirdiğini öne sürüyordu. İddiasını test etmek için, McDonald’s’ın çocuklar için ürettiği menü ‘Happy Meal’i alıp bir yıl boyunca mutfak tezgâhında bekletti.
Sonuçta Happy Meal’deki hamburger ve patates kızartması alındıkları günkü gibi kaldı, bir yıl içinde bozulmadı. Tezgâhta bekleyen hamburger ve patates kızartmasının bir yıl sonraki hallerini fotoğraflayan Bruso, arada belirgin bir farkın olmadığını anlatıyor. “Patatesler ilk günkü gibi parlak sarı. Çünkü içinde patatese o rengi veren katkı maddeleri var” diyen Bruso, hamburgerde de sodyum benzoat ve sodyum propionate maddeleri olduğunu anlatıyor.
McDonald’s ürünlerinin çocukların sağlığını bozduğunu düşünen ve kendi torunlarının da bu gıdaları tüketmesine dayanamayan Bruso, çocukları sağlıksız gıdalardan kurtarmak için böyle bir deney yaptığını söylüyor. İşlenerek gerçek bir yiyecek olmaktan çıkan fast food ürünleri, katkı maddeleriyle uzun süre bozulmadan kalabiliyor. Ancak bu maddeler sağlığa ciddi anlamda zarar veriyor. (The Daily Mail)
 
Üst