FARKLILIKLARI FARKEDEBiLMEK

Satuk Buğra

Profesör
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
1,121
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Amerika'nın Türkiye'de ılımlı islam modeli istediğini söylemek sadece bir sloganı tekrar etmektir.Sloganlar güzel görünürler.Ama içlerine baktığınızda boştur.
Çünkü Türkiye geçmişte İslam dünyasının liderliğini yapmış bir ülkedir.Amerika bu yüzden Türkiye'de İslamın "i"sini bile görmek istemez.
Türkiye ile Suudi Arabistan türü suni devletleri aynı kefeye koymak meselelere geniş bakmak falan değildir.Sadece AKPARTİ ile SP arasındaki çekişmede SP adına insanların kafasını karıştırmaya çalışmaktır.

Doğrucudavut kardeş, sizinle farklı düşünebileceğimiz hiç aklıma gelmezdi, ama ılımlı islam programı konusunda size katılamıyorum. Çünkü amerikanın böyle bir programı var. Ve bunun için akp de alet edilmektedir. Amerika, gerçek islam olmasında ne olursa olsun hesabı içerisindedir. Bunun için, amerika çağlayanda toplanan içi boş kof kalabalıklardan korkmamaktadır. Sessiz kitle olan yetmişmilyon müslümandan korkmaktadır. Çünkü eğer bu yetmiş milyon kitlenin en ufak bir arzusu olan tesettür konusunda bile bir çözümsüzlük gördüğünde çağlayan toplulukları bu rejimi ayakta tutmaya yetmeyecektir. Bu sebeple hanımının başörtülü birisi ile bu halkı sakinleştirmeyi bu meyanda ılımlı islam programları uygulayarak kitleyi sakinleştirmeyi bir program haline kesinlikle getirmiştir.
 

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
bu şekilde sürdüremezsiniz.

siz emin olmadığınızı ifadelerinizden anladığımız bir ayeti ayet diye aktarmak ile, muhatabınız meseleyi kuru basit zemininden kaydırmak ile olması gerekeni yapmamış oluyorsunuz.

şap filan bunlar tahrik eder ve tahrik tahkire sirayet eder.

gözler görmüştür, neyin ne olduğunu...

mevzuya burada fasıla rica ediyorum.
 

albay_hasan

Paylaşımcı
Katılım
26 Şub 2007
Mesajlar
196
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İstanbul
teşekkürümüzün sebebi sizin malumunuz olsa gerek.

bir ayet meali olarak aktardığı cümlenin Kur'an'da olup olmadığına dair bir araştırma isteğiniz oldu saltuk buğra'dan...

ubeydun da ilgili ayet meailini aktardı.

ayetin nasıl tefsir edildiği mevzusu ile 'yok böyle bir ayet' tarzı aynı şey değildir.

biz sizden özür beklerken saltuk'a karşı, ayetin tefsirine dair -şöyle anlaşılmalı cinsinden- ibareler aktardınız.


Doğru haklısınız...


Ben bu ayeti meal anlamda okuduğumda çok şaşırdım. İki-üç gündür nette yoktum işlerimden dolayı o nedenle yazamadım. Sonra ayetin olduğunu gördünce tefsirine, fetvasına baktım ve aktardım. Ama eğer sende tefsirini okuyunca mealin anlamından başka manaya geldiğini anlamışsındır ismail efendi. Bırak bu işleride biraz haktan yana ol. Bu vatandaş bu meali yazdığında sen kaç gündür nerdeydin? Baduh gelene kadar niye olayı aydınlatmadın? Zahiri manayla anlatılmak istenenle tefsir farklıymış demi?

Vatandaş banlandığı için başka şey yazmıyorun. Ama dikkat et.. Bundan sonra gözüm senin üstünde.. Ehl-i sünnet haricindekilere gösterdiğin tatlı abi rolünü, ehl-i sünnetle alakalı meselelerde yaptığın yanlışlarda bizim göstermemizi bekleme artık. Kim ne ise meydana çıkacak bundan sonra..

parayla değil, sırayla...
 

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
Bu vatandaş bu meali yazdığında sen kaç gündür nerdeydin? Baduh gelene kadar niye olayı aydınlatmadın? Zahiri manayla anlatılmak istenenle tefsir farklıymış demi?


Bundan sonra gözüm senin üstünde..

daha önce de dedim:

saltuk buğra'nın ve sizin ayet ile ilgili meselenizi okumadım. 45.mesajda bunu yazmıştım, ne düşündüğümü de... siz ise haberim olduğumu düşünüyorsunuz. problem yok, muhakkak bunu net göreceğimiz bir güne inanıyoruz.

takip etmenize de sevinirim.

hatalı olduğumuz sözlerimizde ikaz etmenizi de istirham ederim.
 

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
Bakmak ve gormek farki islerdir.

Baktigimiz niceleri sirf bakarliktan gormemis; gordugumuz niceleri de kuru kuru bakmadigimizdan dolayi gormusuzdur.


Anlamak istiyorsak, bakmayalim; gorelim!

Gormedigini nasil bilir, nasil anlar insan?

Rabb Teala'yi bilmek mi istiyoruz?

Onun tecellilerini gorelim.


Nasil mi oluyor o is?

Soylemekle degil

Sozu kesmekle

saf gormekle
 

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
fikrim benim fikrim benim
seninle dilimlerim
seninle dilenirim

fikri mevla olanın
yoluna imrenirim
 
Üst