Facebook'a Anadolu'dan rakip

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
768120101015081350867.jpg


Kayseri'de bir bilişim firması, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kapatılmasına ilişkin açıklamaları üzerine ''facebookanadolu.com'' adresindeki internet sitesini kurdu.


Pyramidturk Group Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Yakuter, yaptığı açıklamada, Facebook'un hakkında mahkemelerce verilmiş yaklaşık 30 kapatma kararı olmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmayarak Türkiye'deki kanunları hiçe saydığını savundu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 'CeBIT Bilişim Eurasia 2010' fuarında bu konuyu değerlendirirken ''Türk halkının gerekirse kendi çözümünü üreteceğini'' ifade ettiğini belirten Yakuter, şunları söyledi: "Sayın Yıldırım'ın bu açıklamasından esinlenerek biz de kendi sosyal paylaşım sitemizi yarattık. Adresini de 'facebookanadolu.com' olarak tescil ettirdik. Ayrıca bu ismin 'org. ve net.' uzantılı adreslerinin tescilini de firmamız adına yaptırdık. ABD'deki sunucumuz üzerinde yaklaşık 2.5 saatte kurduğumuz sitenin yapımında da Facebook'un da kullandığı 'social engine' adlı ticari yazılımı kullandık. Facebook gibi sınırsız üye kaydı, sınırsız sayfa görüntüleme, video görüntüleme özelliğine sahip. Ayrıca, Facebook'un ücretli olarak sunduğu hizmetlerin tamamını biz ücretsiz olarak sunuyoruz.''
Yakuter, ''Facebookanadolu.com'un yaklaşık 2 gündür yayında olduğunu ve üye sayısının yaklaşık 500'e ulaştığını ifade ederek, Türkiye'ye özgü bu sosyal paylaşım sitesinin Türkçe ile birlikte 9 dilde yayın yaptığını kaydetti. ''Facebook.com'un Türkiye'ye karşı takındığı tavrı protesto ettiklerini dile getiren Yakuter, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da duyarlılığından dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Yakuter, Yıldırım'ın içlerindeki kıvılcımı ateşlediğini vurgulayarak, ''Sayın Bakanın dediği gibi Türk halkı Facebook'un yaptığını kabul etmedi ve kendi çözümünü üretti. Anadolu Facebook, Türk milletine hayırlı olsun'' dedi.
Pyramidturk Group, daha önce de ''www.discusfacebook.com'' adresinde bir site kurmuştu.
(CİHAN)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Yerli Facebook rekora koşuyor

1 Aralık 2010


40 gündür yayında olan sitenin üye sayısı 3 bini aştı


Kayseri'de bir firma tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook'a tepki amacıyla kurulan ''www.facebookanadolu.com'un üye sayısı hızla artıyor. 40 gündür yayında olan sitenin üye sayısı 3 bini aştı.
Pyramidturk Group Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Yakuter, Facebook hakkında, Türkiye'ye, Atatürk'e ve İslamiyet'e karşı hakaret içeren yayınları nedeniyle mahkemelerce verilmiş onlarca kapatma kararı olmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmayarak Türkiye'deki kanunları hiçe saydığını savundu. Facebook'a tepki göstermek amacıyla kendi sosyal paylaşım sitelerini kurduklarını ifade eden Yakuter, "Adını 'facebookanadolu.com' olarak tescil ettirdiğimiz sitemiz 12 Ekim'de yayına başladı. Ayrıca bu ismin 'org. ve net.' uzantılı adreslerinin tescilini de firmamız adına yaptırdık. ABD'deki sunucumuz üzerinde kurduğumuz sitenin yapımında Facebook'un da kullandığı 'social engine' adlı ticari yazılımı kullandık. Facebook gibi sınırsız üye kaydı, sınırsız sayfa görüntüleme, video görüntüleme özelliğine sahip. Ayrıca, Facebook'un ücretli olarak sunduğu hizmetlerin tamamını biz ücretsiz olarak veriyoruz." dedi.
Yakuter, Facebook'un girişimleri sonucu ABD'deki sunucuların sitelerinin yayınını durduğunu iddia eden Yakuter, bunun üzerine İzmir'deki sunucular üzerinden yayınlarına devam ettiklerini kaydetti. Yakuter, sitenin yaklaşık 40 gündür yayında olduğunu ve üye sayısının 3 bini aştığını belirterek, şunları anlattı: "Üyelerimiz daha çok Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan. Facebook'ta ne varsa biz de daha fazlası var. 33 dilde yayın yapıyoruz. Üyelerimiz 'facebookanadolu.com'da webcam ile görüntülü ve sesli sohbet edebiliyor. Yabancı dil bilmese bile sohbet programı yazılanları istediği dile çevirebiliyor. Ayrıca, üyeler aralarında dosya transferi yapabiliyorlar, mp3 formatında müzik yükleyebiliyorlar. Üyelerimiz 200 farklı oyunu da ücretsiz oynayabiliyorlar."
 

MonoLeuM

Asistan
Katılım
6 Eyl 2009
Mesajlar
412
Tepkime puanı
128
Puanları
0
Konum
Elazığ
Abartı bunlar.
Medyanın abartısı sadece.
Facebook'a tek rakip Google wawe olabilir.
 
Üst