facebook ta evet kampanyası

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
arkadaşlar facebook ta hayırcılar çok iyi çalışıyorlar.

ne kadar inandırıcı bilemiyorum ama yarım milyonluk üyeliği olan sayfalar var.

forumumuzun facebook sayfası yok mu?

veya bu konuda ön ayak olabilecek (yönetim) biri
 

özlem_ce

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
19
Tepkime puanı
3
Puanları
0
sadece facebook mu ? derneklerde bu konuda çok azimli ve sistemli çalışıyor neden "hayır" olması konusunda konferanslar veriliyor ...sonu hayrolsun inşallah...
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
arkadaşlar kampanyaya katılalım lütfen

karşı tarafın morali bozulmazsa sandık başına gidip hayır oylarının artmasına vesile oluruz.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Facebook'ta referandum rekabeti
facebook.jpg


Referandum için meydanlarda siyasetçiler kıran kırana 'evet-hayır' mitingleri yaparken sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta meydanları aratmıyor.
Anayasanın bazı maddelerinde yapılan değişiklikler için halk oylamasına gidilirken 12 Eylül'de yapılacak referandum için her yerde evet-hayır kampanyaları düzenleniyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini şekillendirmede temel özellik taşıyan anayasa değişikliği paketinin referanduma götürülmesiyle vatandaş hür iradesini 12 Eylül'de sandığa yansıtacak.
Bu çerçevede referandum için kurulan facebook sayfaları da kendi aralarında kıran kırana bir yarış içindeler.
Evet-hayırcılar sanal ortamda
Bu yarışta öne çıkan facebook sayfalarından Ben de evet diyorum, Sivil anayasayı destekliyorum, hayırda hayır var, hayırcılar burada sayfaları arasında rekabet hızla sürüyor. Bu sayfalar arasında özellikle ben de evet diyorum sayfası açık ara önde giderken diğer sayfalarda bu sitenin izinden ilerlemeye devam ediyor... Ben de evet diyorum sayfası kliplerle, videolarla, kendine has tasarımlarıyla referandumun 'evet' oylarının adeta nabzını tutuyor. Bir anket niteliği taşıyan sayfa Evet diyenlerin şimdiden favorisi olmuş durumda.
Ben de evet diyorum
http://www.facebook.com/BendeEVETdiyorum sayfasının yöneticisi olan Hatice Erdem oluşturmuş olduğu sayfanın içeriğiyle ilgili olarak şunları söyledi. "Bireysel olarak başladığım bu çalışma kısa bir süre içerisinde çok geniş kitlelere ulaştı ve ciddi destekler almaya başladım. Referandum tarihinden önce 100.000 kişiye ulaşmayı hedefliyorum. Bu referandumla birlikte kendi geleceğinizi, çocuklarınızın geleceğini, Türkiye'nin istikbalini hep birlikte oylayacağız. Bu çerçeve de bir birey olarak ben en az 100.000 kişilik bir destek oluşturmak istiyorum"
'Darbe anayasası değil, sivil bir anayasa istiyoruz'
Sivil anayasayı destekliyorum sayfası ise http://www.facebook.com/Sivilanayasayidestekliyorum
"Artık Türkiye Cumhuriyeti anayasasında reform süreci başladı. Bizde bu doğrultuda herkesin ittifak edeceği, ortak paydada buluşacağı sivil bir anayasa için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Bu amaç çerçevesinde ortak paydada buluştuğumuz ben de evet diyorum sayfasının paylaşımlarından da faydalanıyoruz"
Statükoya Hayır Demokrasiye Evet
Statükoya Hayır Demokrasiye Evet sayfası ise http://www.facebook.com/pages/Statukoya-Hayir-Demokrasiye-EvetStatükoya Hayır Demokrasiye Evet diyorum sayfasının yöneticileri Faruk Aslan ve Bekir Özkul sayfanın içeriğiyle ilgili olarak şunları söylüyor: Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde demokrasiye 'evet' diyenleri bekliyoruz'
Öne çıkan hayırcı sayfalardan biri de "hayırda hayır var"
Anayasa değişikliğine karşı olanların buluştuğu nokta haline gelen sayfanın yöneticisi Ayhan Nalcı ise şu açıklamalarda bulundu.
Hayır diyenler buraya!
"Referanduma neden hayır dediğimizi tüm gerekçeleriyle bu sayfamızda açıklıyoruz. Hayır diyenleri sayfamıza bekliyoruz. Sayfayı yeni açtık ama sayımızın ne kadar çok olduğunu yakın zamanda göstereceğiz "

'Değişiklikler yetersiz'
Bir diğer hayırcı sayfa olan hayırcılar burada sayfası da evet diyenlerin aksine düşünenlerin ortak buluşma noktası. Sayfanın yöneticisi olan Ahmet Durak yaptığı açıklamada; "Anayasada yapılan değişiklikleri yeterli görmüyoruz. Bu anayasa toplumun gereksinimlerini karşılamaktan uzak olduğu için hayırcı çizgide referandum tarihine kadar çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz" diye belirtti.
Miting meydanlarında liderlerin kampanyalarına sosyal paylaşım sitelerinden gelen bu destekler ise kampanyaları iyice renklendirdi.
Cafesiyaset
Liderler meydanlarda kampanyalarını yürürtürken sosyal paylaşım sitelerinde de referandum rekabeti başladı. 'Evet' yada 'hayır' oyu kullanacak olanlar kıran kırana Facebookta rekabet ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu gerekçesiyle referandum tarihi henüz açıklanmadan önce oluşturulan bir sayfa.. Sayfanın yöneticisi Sema Yurt, sayfayla ilgili olarak şunları söyledi.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
500 bini geçen hayırcı sayfaları gördüm.
tabi rakam gerçeksen:;D
 
Üst