Facebook Cep Numaranızı Neden İstiyor?

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
500 milyon üyesiyle dünyanın en büyük sanal güçlerinden biri haline gelen Facebook, yeni yatırımlarla elindeki kozları artırmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bir dedikoduyla Facebook'un Gmail benzeri bir servis vereceği iddia edilmişti. Kısa süre sonra ünlü sosyal ağın CEO'su Mark Zuckerberg olayı kısmen yalanlamış ve üzerinde çalıştıkları projenin sıradan bir e-posta sisteminden çok daha öte olacağını açıklamıştı.

İlerleyen zamanlarda Zuckerberg, gerek Facebook üzerinden verdiği canlı demeçler de gerekse katıldığı toplantılarda internet sektörünü değiştirecek bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtmeye devam etti.

fb11295080137.jpg
Bu tanıtım sayfası sadece belirli üyelere gösteriliyor. Sayfanın altında ise yakında davetiye yollanacağına dair bir ibare bulunuyor


Facebook'a Cep Numaranızı Vermeyin!

Geçtiğimiz günlerde sitenin ufak bir servet karşılığı Fb.com'u almasıyla birlikte projenin gerçekleşmesi için bir adım daha atıldı. Facebook bugün bazı üyelerine yeni projesini anlatan özel sayfasını gösterdi.

Bundan sonra, kullanıcıların SMS'leri, Facebook mesajları ve e-postaları sosyal ağ üzerinden görülebilecek. Geçtiğimiz haftalarda üyelerine güvenlik için e-posta adreslerini ve cep telefonu numaralarını soran Facebook'un gerçek niyeti de ortaya çıktı.

Sosyal ağ güvenlik bahanesiyle dev projesine veri tabanı oluşturmak için milyonlarca üyesinin farklı e-posta adreslerini ve SMS numaralarını topladı.

Önümüzdeki günlerde test için davetiyeleri yollanacak sistem internet sektöründe bomba etkisi yaratacak ancak sosyal ağ sitesi her hareketiyle üyelerinin güvenini kaybetmeye devam ediyor.

Bu olay Facebook'un ilk hatası değil. Peki ünlü sosyal ağ sitesi daha önce neler yapmıştı?


Daha Önce Hangi Olaylarla Tepki Aldı

Facebook şu anda 500 milyon üyesi ve 50 milyar dolar değeriyle Google'dan sonra ikinci en güçlü site haline geldi. Ancak ünlü sosyal ağ sitesi bu konumuna ulaşırken kullanıcılarını sık sık rahatsız etmekten de çekinmedi.

Facebook'un kullanıcılara danışmadan yaptığı ufak tefek değişiklikler üyeler arasında kızgınlık yaratırken esas skandal yeni güvenlik sistemiyle geldi.

Geçtiğimiz yıl, sosyal ağ yönetimi üyelerini tam anlamıyla bilgilendirmeden birden 500 milyon kişinin profillerini herkese açık hale getirdi. Facebook bu hamlesiyle yeni güvenlki ayarlarını zorunlu hale getirdi.

n14900184_30892344_5993-thumb_021295084031.jpg

Profil skandalından sonra Mark Zuckerberg'in özel fotoğrafları internete düşmüştü

Daha sonraki tepki ise reklamlar konusundaydı. Site, 'beğen' sistemine geçerek tüm içeriğini dev bir anket servisi haline getirdi. Bu şekilde istatistikler oluşturup reklam cirosunu katladı. Hatta bu sistemi sayesinde ödül bile aldı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde en çok tepki toplayan olay ise Facebook'un açılan grupları da strateji haline getirmesiydi. Hz.Muhammed'e ve İslam'a karşı açılan gruplar uzun süre kapatılmadı. Site yönetimi hangi ülkeyle anlaşma yapmak istiyorsa elindeki grupları stratejik silah haline getirdi.

Zuckerberg elindeki 500 milyon üyeyi her anlamda stratejik olarak kullanmayı becerdi ve en sonunda Time dergisi tarafından 'yılın adamı' ödülüne layık görüldü.


Kaynak
 

Erkam.

Kıdemli Üye
Katılım
25 Mar 2007
Mesajlar
8,441
Tepkime puanı
259
Puanları
83
Konum
BURDUR
Öyle hakaret sayfaları açılsın bizde hep birlikte orada olarak destek olalım hatta teşvik edelim işte. Ne güzel memleket..
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Facebook'tan oyuncuları oyuna getirdi!

Facebook Numaranızı Ve Adresinizi Paylaşacak



Ünlü sosyal ağ sitesi Facebook yine kullanıcıların aklını karıştıracak bir açıklamada bulundu. 500 milyon abonesini paraya çeviren site bu sefer özel bilgilerini mi paylaşacak?


500 milyon üyesi sayesinde kendini dünyanın en güçlü sitelerinden biri haline getiren Facebook yeni bir skandal için hazırlık yapmaya başladı.
Ünlü sosyal ağ sitesi için uygulama geliştiren şirketler, geçtiğimiz günlerde kendilerine özel bir bölüm daha açıldığını fark etti. Bu bölümdeyse ise uygulamalara üye olan kişilerin, cep telefonu ve ev adreslerine ulaşmanın mümkün olacağını belirten bir yazı bulunuyordu.


Facebook'un Gizli Planı Ortaya Çıktı
Durumun internette yaygınlaşmasından sonra, kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine Facebook yönetimi bir açıklamada bulundu. Sitenin yöneticilerinden Douglas Purdy blog sayfasında yaptığı açıklamayla, gelen tepkiler üzerine bu sistemde değişikliğe gideceklerini duyurdu.
Purdy, sistemin yeni halinde sadece bilgilerini paylaşmak isteyen üyelerin kullanılacağını belirtti. Bilinçli geliştiriciler karşılaştıkları yeni menüyü halka duyurmasaydı, Facebook yine üyelerine haber vermeden onları paraya dönüştürmeye devam edecekti.
Geçtiğimiz günlerde sitenin güvenlik bahanesiyle cep telefonu numaralarını topladığı bunu da yeni SMS okuma sistemi için altyapı hazırlamak için kullandığı ortaya çıkmıştı.


SDN - ShiftDelete.Net
 
Üst