Evrim Karşıtlarına Sorular

Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Buyrun;biraz da biz soralım;

Çok basit bazı sorular bile evrimi reddetmenin mantık ve sağduyuya değil, şartlanmaya dayalı bir eylem olduğunu göstermeye yeter..


1) Diyelim ki bir antropolog grubuyla birlikte bir kazıya katılıyorsunuz. Dağın başında biryerlerde, bir mağaranın içinde birtakım iskeletler buluyorsunuz. Fakat iskeletler insan iskeletine tam benzemiyor. Daha bir maymunumsu. Aynı zamanda da iskeletlerin yanında taştan delici ve kesici aletler ve ateş kalıntısı buluyorsunuz.

Bu durumda ne düşünürsünüz?

a) Allah insan iskeletlerini zaman içinde deforme ediyor, daha bir maymuna benzetiyor
Birileri bütün antropoloji kazı sitelerine dadanıp, bilim adamlarıyla oyun oynamak için iskeletlerin yanına, daha kazı yapılmadan delici ve kesici aletler yerleştiriyor.
c) Böyle şeyler bulunduğunu bilmiyordum
d) İnsan daha ilkel türlerden evrimleşmiştir


2) Evinize böcekler dadanıyor ve gidip bir böcek ilacı alıyorsunuz. İlk seferinde ilaç işe yarıyor. Çoğu böceği öldürüyor. Görünürde böcek kalmıyor. Fakat zaman içinde evde tekrar aynı böceklerden türüyor. Tekrar gidip aynı ilacı alıyorsunuz, ama bu sefer ilacın geçen seferki kadar etkili olmadığını görüyorsunuz. Gidip başka marka bir ilaç alıp onu denemek zounda kalıyorsunuz.

Bu durumda aşağıdakilerden hangisini düşünürsünüz?

a) Allah'ın bana garezi var, başıma ilaca dayanıklı böcekler sarıyor.
Bu ilaç güçsüz, işe yaramıyor. İlk seferinde böcekler eceliyle ölmüş olmalı.
c) Böcekler nefeslerini tutmayı öğrendiler herhalde.
d) Canlıların çevre koşullarına daha dayanıklı olanlarının hayatta kalip, diğerlerinin öldüğü ve bu yolla hayatta kalan canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişiklikler meydana geldiği doğrudur.

3) Elinizdeki deney farelerinin kafesi yanlışlıkla açılıyor ve 6 tane beyaz, 6 tane siyah fare dışarı kaçarak binanın yanındaki tarlaya gizleniyor. Zamanla ürüyorlar ve tarlayı bir sürü beyaz ve siyah fare sarıyor. Farelerden bıkan tarla sahibi, savaşmak için tarlaya farelerle beslenen hayvanlar getiriyor (kedi, baykuş, vs). Aradan zaman geçiyor ve farelerin sayısı azalıyor. Fakat öyle ki, beyaz renkli fare kalmıyor tarlada. Kalan az sayıdaki farelerin hepsi siyah renkli.

Bu durumda nasıl yorum yaparsınız?

a) Hayvanlar beyaz renkli farelerin tadını daha çok sevmiş olmalı.
Beyaz fareler daha aptal olduğu için kaçamayıp yakalanmış olmalılar.
c) Allah siyah fareleri daha çok seviyor.
d) Tarlanın zemini koyu renk toprak olduğu için beyaz fareler daha kolay göze batıyor ve avlanan hayvanlar onları daha kolay avlıyor. Dolayısıyla, çevre koşulları, doğal seçilim prensibi yüzünden canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişikliklere sebep olur.

4) Çocuğunuz size neden coğu hayvanın bir başının ve dört ayağının olduğunu soruyor. Siz de böyle olmayan hayvanlar da olduğunu söylüyor ve örnekler veriyorsunuz (yılan, balık, vs). Sonra düşünüp bir farkediyorsunuz ki, karada yaşayan omurgalı hayvanların coğunun vücut yapısı aynı forma uyuyor. Bir baş, bir gövde ve 4 uzuv. Bunu çocuğunuz da farkediyor ve nedenini soruyor.

Nasıl cevap verirsiniz?

a) Allah'ın yaratıcılığı kıttır oğlum. Aklına başka vücut biçimi gelmemiş.
Bu vücut şeklini çok sevmiş olmalı Allah. Bu şeklin onun için özel bir anlamı olmalı.
c) Daha başka nasıl olacak ki?
d) Bütün omurgalı hayvanlar bu iskelet formuna sahip bir ortak atadan türemiş olmalı.

5) Üniversitede biyolojiyi kazanıyor ve okumaya başlıyorsunuz. Zoolojiyi seçiyorsunuz ve zaman içinde ödevlerinizi hazırlarken üniversitenin kütüphanesinde, zooloji kitaplarında kaydedilmiş milyonlarca canlı isimlerini, latince adlarını ve iskelet yapılarını,vs. ödevleriniz gereği inceleyip görmek zorunda kalıyorsunuz. Öğreniyorsunuz ki, binlerce ara türe dair fosiller bulunmuş. (Dinazor ve kuş arası canlılar, hem balinaya, hem ayıya benzeyen canlılar, vs).

Bunları nasıl yorumlarsınız?

a) Adi evrimciler, bütün üniversiteleri sarmışlar. Bütün kitapları bu yalanlarla doldurmuşlar.
Bilim adamlarının işi yokmuş, son 150 yıldır, fosilleri ve canlı türlerini sınıflandırırken, sırf yaratılışçılara uyuzluk olsun diye 10 binlerce sayfa uydurma bilgi koymuşlar literatürlere.
c) Allah bu. Yapar yapar. Allah yari dinozor, yari kus bir yaratik yapip, sonar bunun soyunu tukettiyse, bunu sorgulamak bizim haddimize mi?
d) Yoksa bu evrim doğru mu yahu?

6) Reagan döneminde Amerika'da yaratılışçılığı ders kitaplarına almak üzere hukuki savaş açan hristiyan cephenin çabalarıyla ve o konuda ABD'de o dönemde yapılan tartışmalarla ilgili bir yazı okuyorsunuz gazetede. O tartışmaya noktasını vuran olayın, Amerikan Bilimler Akademisinin (NAS) konunun uzmanı, tümü nobel ödüllü bilim adamlarının bir araya gelerek ortak çıkarttıkları bir bildiride (mahkemede bilirkişi raporu olarak da kabul edilmiş bir kitapçık bu), evrimi savunduklarını, konuda uzman bilim adamlarının bu konuda bir şüphelerinin bulunmadığını ve yaratılışçılığın bilimsel bir teori olmadığı için ders kitaplarına konulmamasi gerektiğini söylediklerini öğreniyorsunuz. Mahkemenin de bunun sonucunda hristiyan cephenin sözkonusu talebini reddettiğini öğreniyorsunuz.

Bu bilgiyi nasıl yorumlarsınız?

a) Gavur memleketi bu, olur böyle şeyler.
Bilim adamlarının üniversitelerde beyni yıkanıyor.
c) Nobel ödülünü sadece dinsizlere veriyorlar.
d) Demek ki konunun asıl uzmanlarının evrimden şüphesi yok.


Yazı alıntıdır.
 

"haTTat"

Paylaşımcı
Katılım
18 Tem 2006
Mesajlar
356
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Konya-Ankara
Cevap istiyorsanız veriyorum:
1) Dediğiniz şekilde kaç iskelet bulunmuş önce bunu bir açıklar mısınız? Zira böyle bulunan piltdown fosili tam da bahsettiğiniz gibi ama bir farkla.. O da şu fosil fake, yani sahte.Birkaç bin yıllık bir insan kafatasına yeni ölmüş bir orangutan çenesinin monte edilmesiyle oluşturulmuştu. Bulunan kesici aletler de sonradan yapılarak oraya bırakılmışlardı.(Kenneth Oakley, William Le Gros Clark & J. S, "Piltdown", Meydan Larousse, Cilt 10, s. 133. )
Cevap b şıkkı oluyor.

2) d şıkkı yalnız burada garipsenecek bir durum yok ki. Bu zaten canlılarda olan birşey. Yalnız bunu kullanarak canlıların başka tür canlılara dönüştüğünü söylemek saçma olan şey.

3)Bunun yorumunu zaten yapmıştık geçiyorum.

4)Burada başka şıklar da olmalı diye düşünüyorum. Zira canlılardaki benzerlikler (şekil,gen,protein,v.s) aslında onların bir atadan türediğini göstermez zira daha o ilk atanın nasıl oluştuğunu açıklamaktan acizsiniz. Bunlar aslında tek bir üstün varlık olan bir Yaratıcı tarafından yaratıldıklarını gösterir. Yani tabiri caiz ise bir nevi imza diyebilirsiniz. Dinlediğiniz bir şarkının sözlerinden müziğinden kime ait olduğunu çıkarabiliyorsunuz çoğu zaman. Aynen bu da böyledir. Yani her canlı üzerinde bir imzası vardır. Okuyabilene..

5) Bize de gösterseniz şu ara-geçiş formlarını da biz de öğrensek. Zira eğer böyle canlılar varsa bunların fosillerinin daha fazla olmaları gerekir. Hatta ve hatta bunların da türlü şekillerde olmaları gerekir. Düşünün ki bir sürüngenin kuşa evrimleştiğini söylüyorsunuz, bu bir anda olamayacağına göre türlü türlü şekillerde ara-geçiş formlarının olmaları gerekir. Kimi biraz kuşa benzeyen, kimi biraz fazla kuşa benzeyen, kimi de iyice kuşa benzeyen canlılar olmaları gerekir. Gösteriniz bize de şunları..

6)O uzmanlardan birçoğu zamanla yanıldıklarını anladılar ama. Ayrıca o zamana kadar nobel ödülü almış bilim adamları diyorsunuz. Madem ki iş nobel ile bitiyor o zaman söyleyiniz daha sonraki nobel almış kaç tane bilim adamı aynı şeyi savunuyor.

Yazı alıntı değildir..
 

essay

Üye
Katılım
12 Haz 2006
Mesajlar
100
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ah be culture içim içimi yiyor sana cevap verecek zamanım olmuyor diye...

bekle şu işleri bir bitireyim gelip kendi şıklarımla cevaplarını vereceğim...
 
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Birkaç sahtekarlık yapıldığı doğrudur,ama bunları yapanlar bilim adamları değiller.

Fosil bulmak ve çıkarmak kolay bir iş değil,maliyeti de çok fazla.20 kişilik ekibi dünyanın değişik üniversitelerinden kazı yerine getirmek,orada barındırmak,beslemek ,oradaki masrafları karşılamak kolay değil.

Fosiller de armut gibi önünüzde durmuyor.Santim santim kazılarak fırçalarla süpürerek ,incitmeden,kırmadan fosiller çıkarılıyor.

İşte bu nedenle bazı fosilin para getirdiğini öğrenen Afrikalı ve Çinli uyanıklar birkaç defa bilimcilere birkaç uydurma fosil satarak kandırdılar doğru,ama bunların uydurma olduğunu da çıkaran yine bilim adamları.

Değerine göre fosiller onbinlerce dolara satılabiliyor.

Bu birkaç uyanığın yaptığı sahtekarlığı bilim adamları yapmış gibi gösterip 30 yıldır dilinize doladınız.

Piltdown adamı ile yatıp Piltdown adamı ile kalkıp geriye kalan açıklayamadığınız binlerce fosili görmezden geliyorsunuz.Daha doğrusu görmüyorsunuz.
 

"haTTat"

Paylaşımcı
Katılım
18 Tem 2006
Mesajlar
356
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Konya-Ankara
Lütfedip de gösterin o halde biz de görelim neyin nesiymiş bu fosiller.
Gerçekten merakımdan soruyorum.
 
M

Murat Sâki

Guest
yani fosiller senin yazılarını destekliyormu yada düşünceni yada fikirlerini öylemi Sayın; CC ben bunu anlıyorum..
 
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Esas kanıtlar zaten fosiller.İngilizcesi olanlar için A'dan Z'ye evrimle ilgili sorulara cevap verilen bilimsel(üniversite destekli) site burda.Bu sadece birisi.

http://www.talkorigins.org/origins/faqs-qa.html


Eliizin altında internet var,google denen bir şey de var.Biraz da siz araştırın bakalım.:) hazıra konmak yok.Biraz uğraşın bulamazsanız yardımcı oluruz.

Bu google amcaya "evolution"yazınca binlerce kaynak bulacaksınız.
Tabi karşınıza çıkan sitelerin sadece üniversite siteleri ve onların desteklediği siteler olması lazım.
Çarpıtılan,yalan yanlış şeylerin yazıldığı HY siteleri değil.

http://www.talkorigins.org/origins/faqs-qa.html
 

"haTTat"

Paylaşımcı
Katılım
18 Tem 2006
Mesajlar
356
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Konya-Ankara
Bakın bu HY takıntınızı gerçekten anlamadım. HY ci falan değilim yanlış anlamayın ancak gerçekten bi açıklarsanız çok memnun ve mesrur olacağım. Bilimsel olmadığını düşünüyorsanız neden bilimsel olmadığını kaynaklarıyla beraber gösterebilir misiniz? :confused1[1]::confused1[1]:
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
benim anlamadığım HY sitelerinden neden bu kadar çekiniyorsunuz adam kaynak gösteriyor...
 
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Hy den çekinmiyoruz,kimse çekinmiyor.Kaldı ki HY ekibinin tercüme ettikleri Amerika'daki hristiyan yaratılışçıların yazıları,onların hepsi çarpıtmadır.HY bir de islama uydurmak için çarpıtıyor,iki defa-üç defa çarpıtılan yazılarla baş edebilmek zor.


HY ve ekibinin çarpıtma ve yalanlarını burdan okuyabilirisiniz;


[COLOR="Red"]edit[/COLOR]
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
onlara göre de sizinkiler çarpıtma kime inanıcaz biz şimdi :)

ben şahsen aklın ve mantığın almadığı bir biçimde kendiliğinden oluşu savunan bir kişiye inanmam...

boğaz köprüsü de maymundur :)
 
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bilimin bulduklarına çapıtma diyorsanız üniversiteye girmek için uğraşmayacaksınız.

Hatta gücü ele geçirirseniz üniversiteleri kapatacaksınız.
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
ve ayrıca CC verdiğin linkte peygamber efendimiz in karikatürleri yayınlandığından kendimize açık hakaret kabul ediyoruz... bu sitede verdiğiniz linklerde daha dikkatli olmanızı rica ediyorum...
 

"haTTat"

Paylaşımcı
Katılım
18 Tem 2006
Mesajlar
356
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Konya-Ankara
Bilim adına anlatılan masalları duyduktan sonra bıraktım fen fakültesini.. Profesör olmuş birisi sorduğum basit soruları bile cevaplayamazken "bilim" diyordu.
Üç beş kişinin tekeline girmiş o çok medhettiğiniz "bilim".
Bilim hayatınızda başarılar..
 
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Veriğim linkte peygamber karikatürü yok,dikkat çarpıtmayalım.
 
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
140
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Adam gibi güreşmez sahtekarlık yaparsanız bu siteyi terk ederim.Müslümanlıkta yalan kötü birşey bildiğim kadarıyla yanılıyor muyum yoksa?

Verdiğim hiçbir linkte peygamber karikatürü yok.
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
CC verdiğin linkteki siteyi bile iyi incelemiyorsun aşağıda bir daha bak... görürsün...

Şu meşhur karikatürler

Bir Danimarka gazetesinde yayımlanan ve İslam dünyasını ayağa kaldıran, birçok ülkede Danimarka mallarının boykot edilmesine neden olan karikatürleri yorumsuz olarak sunuyorum. İşte şu meşhur Muhammed karikatürleri:
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
seni özüre devam ediyorum... işte halep işte deve...

neyin sahtekarlığı neyin yalanı... verdiğin link işte bende işte bakıyorum...
 
Üst