Evlenmek istiyorum.

Bedrin_Aslanı

Profesör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
1,792
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Kardeş mızraklı ilmihali bir araştır istiyorsan. Daha sonra orada yazılanlara güvenilip güvenilmeyeceğini anlarsın.

Namaz kılmadığı için eşini dövüyorsun ama dayaktan ötürü namaz kılarsa ne kıymeti var demiş kardeşimizin biri. İlk şunu söylüyeyim neden yatağa gelme konusunda veya izinsiz dışarı çıkma konusunda birşey insanın aklına takılmıyorda namaz konusunda takılıyor. Onlarda da aynı şekilde içinden gelmesi gerekmez mi? Namaz dinimizin direğidir. Namazsız hiç bir şey olmaz. Namaz kılmayan eşden de bana göre hayır gelmez. Son çare olarak dövme işine başvuruluyor demek ki. Boşamaktan daha iyidir. Bir insanın içinden gelsin veya gelmesin namazını kılması gerekir. Zaten kıldıkça onun manevi zevkini insanı mutlu edişini kavrar ve kendiliğinden devam etmeye başlar. Burada ki herkes veya tüm müslümanlar tüm ibadetlerini çok büyük bir zevk alarak ve içinden gelerek mi yapıyor acaba? Yapan mutlaka yapanlar vardır ama büyük bir çoğunluğuda sıkılalarak yapıyordur. Ama zamanla namaz onda inanılmaz bir etki bırakır. Namazını kılmadan içi rahat etmez. Ve onun vücüdunun bir parçası olur adeta.

Efendi Hz. K.S bir kıza istanbulu versen çarşaf giydiremezsin. Ama O çarşafı bir kere giydimi de istanbulu versen onu üstünden çıkartmaz. demiştir. Bir yerden bir vesile ile başlamak gerekiyor. Namaz diğer hiç bir ibadete benzemez. Herşeyin başında o gelir. namaz kıldıkça diğer ibadetlere yönelesin gelir. Namaz kıldıkça müslüman olduğun aklına gelir. Efendimiz S.A.V aklına gelir ve günahdan uzak durursun.

Adamın biri veli bir kulan yanına geliyor ve diyor ki: bende sizin cemaate katılabilirmiyim? Tabiki diyor Efendi. Adam: ama diyor ben içiki içiyorum.
Efendi:düzeltirsin inş. kurtulursun içkiden diyor.
Adam: Ama diyor ben hırsızlıkda yapıyorum diyor.
E: onuda düzeltirsin inş. diyor.
A: ama diyor ben zinada çok yapıyorum diyor.
E: ondan da kurtulursun Allah'ın izni ile diyor.
A: Ama diyor ben namazda kılmıyorum diyor.
E: Kızarak NAMAZ ULA NAMAZ diyor.

Dinimiz için bu kadar önemli olan bir konuda bir ömür geçireceğin ve günahlarından senin de sorumlu olacağın kişinin namaz kılması konusunda baskı yapmayıp ne yapmalı.

Bunların hepsi bir yana; ben cahilliğim neticesinde buraya birşeyler yazdım Allah c.C affetsin. 3 şekilde dövüleceğini söylemişse bunun üzerine biz dövülmesi yanlış diyemeyiz. vardır bi hikmeti ki bu şekilde gerekli görülmüştür.
 

kelebek

Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
türkiye:)
cevabınız için çok teşekkür ederim.. demişsiniz ki neden yatağına gelmede veya dışarı çıkarken izin alıp almama konusu ilk akla gelmiyorda namaz akla geliyor demişsiniz.. ben öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben hepsi için düşünmüştüm bence yatağına gelmediği için dövülen kadının yatağına geldikten sonraki hal ve tavırlarıda kalbinden olmadıkça günahtır. bunu dile getirmek istemedim örneği namazdan verdim..bu yanlış anlaşılmasın..

ben aslında kafamdaki soruların bir kısmına böyle parça parça konularda cevaplar arayarak bütün haline getirmeye çalışıyorum. namaz kılındıkça bir kmsenin bu isteğinin rtacağını söylemişsiniz ne güzel!! bir de şöyle sorsam acaba yanıt alabilr miyim... bir kimse sevdiği biri istediği için namaz kılsa sadece o istediği için bunu yaparım dese ve bunu devam ettrse sizin söylediğinize göre de bu kimsenin namazı kabul olur demek.. ama ben bu kimse kalpten istemezse kabul olmaz diye öğrendim.bu yüzden cevabınızı tam anlayamdım:uzgunum[1]:
 

Bedrin_Aslanı

Profesör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
1,792
Tepkime puanı
3
Puanları
0
benim söylediğim; gördüğümü söylüyorum: Bir kişi bir başkasının söylemesiyle namaza başlamış olsa bile zamanla namazın insana verdiklerini görüp Allah C.C rızası için kılmaya başlar.

Bide çok ayrı bir durum var ki oda ibadetlerimizi kalben yapmak. Bu kalben yapmak olayını nasıl algılıyorsunuz bilmiyorumda, kaç kişi acaba kalben Allah C.C huzurundaymış gibi namaz kılabiliyor ki zaten. İnanki çok az kişi ama amaçımız o. O şekilde kılmak için dua ediyoruz.

Şunuda belirtmek lağzım bir kimse bir başkası için sürekli namaz kılamaz. Ya belli bir süreden sonra Allah C.C rızası için kılmaya başlar yada tamamen bırakır.

Ki şuda var sırf senin için yapıyorum kılıyorum dese söylediği kişi tarafından (mesela benden) baya bi azar işitir. Ben kimin ki benim için kılacak.Sorun aslında şurda ilimsiz amel, amelsiz ilim hep eksik kalır. İkisini bir arada götürmek en iyisidir. Bu ikisi birlikte olmadımı ihlasda olmaz. Allah bizlere, içinde Allah C.C korkusu olan eşler nasip etsin.

Son olarak şunu söyliyeyim: 3 şekilde bayanlar dövülebiliyorya, bu 3 şeye bak ve incele dinimiz açısından çok önemli şeyler. Ve bayanları ancak bu hayati şeylere karşı geldiğinde erkekler dövebiliyor. buda dinimizin bayanlara sunduğu bir güzellik diyorum. İçinde Allah C.C korkusu olan bir bayanı bir müslümanın dövme şansı kalmıyor anlayacağın. İslam kadınlara hor bakıyor diyenlere bir cevap olur inşa'Allah.
 

Vâye

hiç...
Katılım
19 Ağu 2009
Mesajlar
1,006
Tepkime puanı
458
Puanları
0
Yaş
41
Konum
imtihanda
eylül güncellemen işe yaramamış=) bide ben deneyeyim.
kadının işide erkeğin işide zor. Allah cümlemize yardım etsin. bizi bize bırakmasın(amin amin amin)
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
güncelleme istiyor bu konu sanki:)


Beni çağırıyor konu sanki :)

İlk mesaja karşı olarak yazılacak mesajlar da var yani hanımların eşleri üzerindeki haklar da asılırsa daha adil olur ... pek çok erkek de düşünürdü... yapabilir miyim acep diye :)
 
Üst