Evde Askerlik Geliyor

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Yeni düzenlemeye göre askerlerin, vatani görevini yaptığı kentte ikamet etmesi halinde her akşam evine gideceği açıklandı.

Çözüm Süreci'nin başarılı şekilde ilerlemesi, Yahudi baronları bir hayli zor durumda bırakırken Türkiye'de de son derece önemli adımların atılmasını sağladı. Özellikle askerlik konusundaki yeni düzenleme, devrim niteliğinde.

Yönetmeliğin 'izinler' ile ilgili maddesinde yapılan düzenlemeye göre, erbaş ve erlere, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/ kurumun bulunduğu il/ ilçe mülki sınırları içinde ikamet ettiklerini yazılı olarak bildirdikleri kanuni yakınları yanına, ilgili fıkradaki gün sınırlamasına bağlı kalınmaksızın bir müjde verildi. Er ve erbaşlara, birlik/kurum amirliği tarafından mesai bitiminden ertesi günün mesai başlangıcına kadar gece yatısı izni verilebileceği belirtildi.

BÜYÜK SEVİNÇ

Kışlalarda çok büyük sevinç yaratan bu düzenleme, on binlerce Mehmetçik ve aileleri için adeta yeni yıl hediyesi oldu. Askeri yetkililer, çalışmanın uzun süre önce başlatıldığı ve düzenlemenin tamamlandığına dikkat çekti.

http://www.haber10.com/haber/574199/#.VKALqDBA
 

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
"Adalet Mülk'ün Temelidir" (Hz. Ömer r.a.)

Devlet ve adalet; düzenli ve teşkilatlı bir toplumun temelidir. Adalet mekanizması sağlıklı işlemeyen toplumların kurduğu devletlerin uzun ömürlü olması da mümkün değildir. Osmanlı'yı 3 kıta'da payidar kılıp, cihan-şumül bir devlet yapan ADALET'i idi.
Bunu en güzel ifade eden bir söz adalet kavramının mücessem bir temsilcisi olan Hazret-i Ömer -radiyallahu anh- Efendimiz'in "Adalet mülkün temelidir." sözüdür. Günümüzde mahkeme duvarlarını süsleyen bu sözde geçen "Mülk" kelimesi bizim bugünkü kullandığımız mal-mülk anlamında değil, devlet, dirlik ve düzen anlamında kullanılmıştır. Yani bu sözü "Adalet devletin temelidir." şeklinde de tercüme edebiliriz.

Şimdi halkımıza sorsak, herkesin en çok şikayet edeceği konu adaletsizliktir!
Adaletsizliğe bir örnek de verdiğiniz haber.
Bu devlet öyle bir hale geldi ki,
* Zengin askerlik yapmıyor, fakire 12 ay askerlik zorunlu...
* Dayısı olan askerlik yapmıyor (nice devlet erkanının çocukları çürük raporu almış), sahipsiz veya Allah korkusundan hiçbir nüfusu kullanmayan vatan evlatlarına 12 ay askerlik zorunlu,
* Şimdide demişsin ki şehirlerinde askerlik yapanlar akşamları eve gidecek...
Güler misin ağlar mısın?
Acaba aynı şehirdeki kışlalarda kimler asker olacak????


 

alitufan2003

Profesör
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
1,370
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
Yalova
Devlet idaresi kendilerine birer emanet olarak verilen âmirlere de halk üzerinde adaletle muamele etmeleri emrolunmuştur.
Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime'sinde emir sahiplerine hitap ederek şöyle buyurmuştur:
"Allah size insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder." (Nisâ: 58)
Bu hitab-ı ilâhi hüküm verme mevki ve makamında bulunan âmirlerin adaleti gözetmeleri hususunda farziyet ifade eden kesin bir emirdir. Her müslümanın adaletli olması lâzımgelmekle beraber, bu gibi kimseler için en mühim şey adaletli olmaktır.


Abdullah bin Ömer -radiyallahu anhümâ-dan rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Dikkat edin! Hepiniz muhafızsınız ve maiyyetinizde bulunanların hukukundan mesulsünüz. İnsanlara hükmeden âmir maiyyetindekilerin muhafızı durumundadır ve onların hukukundan mesuldür.” (Müslim: 1829)
Bu Hadis-i şerif, bir kimsenin idaresi altında bulunanlara karşı adaletli olması gerektiğine delil olduğu gibi, herkesin bir sorumluluk dairesi olduğunu göstermektedir.

Adaletin olmadığı yerde zulüm hakim olur, zulüm ise zevali davet eder.
Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime'sinde buyurur ki:
"De ki: Rabbim bana adaleti emretti." (A'raf: 29)
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Yok bedelli, yok evde askerlik yok bilmem ne.

Yahu zorunlu askerliği tamamen kaldırsanız, tam profesyonel askerliğe geçseniz, olayı kökünden çözseniz daha iyi olmaz mı?
 
Üst