Etli Topalak

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0



Etli Topalak

Konya Yöresel Yemeği


topalak.jpg




Malzemeler
350 gram kıyma

1 su bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı salça

1 tene soğan

1 tane yumurta

1 tutam maydanoz

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Sıcak su

Tuz
Karabiber
Kekik



Tarifi



Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğurun. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapın. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun.
Salçasını da ekleyin. Daha sonra nohutu da katın ve üzerini aşacak kadar sıcak su koyun. Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen köfteleri tencereye boşaltın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.


76615905ig9.gif

alinti​
 
Üst