Et benleriniz varsa dikkat edin!

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Tehlikeli et benlerini tehlikesiz olanlardan ayırmanın çok zordur. “Benlerdeki rengin koyulaşması, var olan rengini birden yitirmesi, üzerinde yara oluşması ve kanaması tehlikeli olduğunu gösterir. Benler doğuştan olabildiği gibi sonradan da olabilir”.


Güneşe bağlı lekelenmelerin çoğunun 30 yaşından sonra ortaya çıktığını ve tehlikeli olmadığını ifade eden Çelikel, et benleri kötü özellik arz edebilecek kişilerin benlerini güneş kremi ve elbiselerle koruması gerektiğini söyledi.


BENLERİ ALDIRMAK HER ZAMAN DOĞRU DEĞİL
Bazı benlerin sayısının çok fazla olduğunu, bunların alınmasının bir anlamı olmadığını açıklayan Çelikel, vücudunda çok fazla beni olanların takip edilmesinin daha doğru olduğunu belirtti.


BENLERE KİŞİLER MÜDAHALE ETMEMELİ
Kanal 7 ekranlarında Bizim Doktorlar programına konuk olan Dermatoloji Uzmanı Dr. Zerrin Çelikel et benleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Belli bölgelerde özellikle tahrişe neden olan bölgelerde olan benlerin alınmalısı gerektiğini ifade eden Çelikel, “Benlerle oynanmaması gerekir. Elle müdahalenin yapılması benleri kötü huyluya çevirebilir” dedi.


KARLI HAVALARDA GÜNEŞTEN KORUNUN
Karlı havalarda yerden yansıyan ışınların büyük tehlike oluşturduğunu ve güneşten koruyucu ürünlerin 4 saatte bir kullanılması gerektiğini söyleyen Çelikel, Gebeliğin benleri koyulaştırdığını, benlerin ilaçla tedavisinin olmadığını belirtti.

 
Üst