Erkeklerin Ağzından Yemek Tarifleri

berraksu

Aşafatlı
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
3,652
Tepkime puanı
85
Puanları
0
Yaş
36
Domatesli Biberli Yumurta: Büyükce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin külü yere düsmek üzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde. Ocagin altini kapatiyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta: Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek. tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.

Makarna: Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin üzerine dogru döküyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Üzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

Tuzlu Makarna: Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.

Pilav: Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun sÜrÜyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup Üzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.. Hem bunu sÜzmeye de gerek yok.

Patates Kizartmasi: En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece tv'de pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

Orta zorluktaki yemekler

Hazir Pizza: Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.

Hazir Köfte: Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup köfteleri icine diziyoruz. Köfteler tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yüzden basinda beklemek lazim.

Zor yemekler

Konserve Türlü: Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun sürüyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henüz tadina bakamadim ama konservenin üzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

Tavuk: Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.

Ultra zor yemekler

Kiymali Bamya: Konserve türlüye benziyor ama icine daha önceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pisirmeyi öneriyorum.

Püf noktalar

-Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemis olursunuz.
-Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese bile renginden anlasilmaz.
-Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Özellikle rendelediginizde elleriniz cok kötu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi görür.
-Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kötü patliyorlar.
-Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir. Sakin yemeyin.
-Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri düser. Mümkün oldugunca cig tüketin.
-Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.
-Tencere kapagi en mükemmel tabaktir.
-Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi düsünmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bölüme konan seyler nasil olsa bir süre sonra unutulur.
-Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz cürüyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir.
-Spagetti paketini acmak icin paketi ortasindan sikica kavrayin ve altini tüm gücünüzle fayansa vurun. Paketin üst tarafi yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Özellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel, bu size cok maco bir hava verir.
-Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi düsünüyorum. Belki fan olarak is görür. Onun disinda tamamen para tuzagi.

Olay budur !
 

hamide

Profesör
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
2,282
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Yaş
34
Konum
gaziantep
midem bulandı:eek:hmy[1]: :eek:hmy[1]: :wacko[1]: :wacko[1]:
 

DJ MESNEVI

Doçent
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
1,462
Tepkime puanı
3
Puanları
0
kim demis erkekler yemek yapmayı beceremez diye ya!..:mad: ben gecen az yanmış bi tavuk yemeği yapmıştımda millet yiyene kadar ici dısına cıkmıstı!..:mad:
 

Hasan

Kardeşiniz
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
6,112
Tepkime puanı
279
Puanları
0
Yaş
53
Konum
KALU BELA
ARKADAŞLAR BİLİNDİĞİ GİBİ DÜNYANIN EN İYİ AŞÇILARI ERKEKLERDİR.Ama onlar bile eve gelinceyemek yapmak istemezler.Ve kime sorarsanız sorun en iyi yemekleri annesi yapıyodur.:O
 

textilex

Üye
Katılım
18 Eki 2006
Mesajlar
68
Tepkime puanı
0
Puanları
0
fecii güldüm yaaa!
şukran cezile
 

fizisyen

Üye
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
arkdaşlar ben de erkeğim ama benim yemeklerimi yemek için para ödeyen çok insan oldu.
 
Katılım
30 Ağu 2006
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Yurdum
Domatesli Biberli Yumurta: Makarna: Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin üzerine dogru döküyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Üzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

Olay budur !




:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
en favori tarifim bu...çözmüşsün erkekleri :) eline sağlık :)))
 
Katılım
30 Ağu 2006
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Yurdum
Ha bir de unutmadan....

Sadece aklıma geldi ....yanlış biliyosam düzeltin lütfen ( bu konuda engin bi bilgiye sahip değilim çünkü )
Madem böyle neden dünyanın en tanınmış , en çok tercih edilen aşçıları erkek ??????


:)))
 

kızılkasırga

Profesör
Katılım
8 Eyl 2006
Mesajlar
1,708
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Konum
istanbul
>> >bir annenin annece terbiyesi
>> >
>> >Asçılığıyla ün yapmıs yaslı bir kadın, aksam yemegine gelecek
olan oglu
>>
>> >ve yeni gelini için yine mutfagına kapanmıs, yemek yapiyordu.
>> >
>> >Ayni aksam yemege eski bir aile dostu da davetliydi.
>> >Beklenen
>> >misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir
durumla karsılastılar. Yaslı kadının o gece yaptıgı yemekler degme
oburların bile istahını kapatacak kadar berbattı.
>> >Tatlılar un
>> >kokuyordu, patatesler yanmıstı, köfteler ise neredeyse hiç
pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark
ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek
iştahlı göründükleri söylenemezdi.
>> >
>> >Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini
öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra
gitmeyi
>>
>> >düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:
>> >
>> >"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum.
>> >Bana söyler
>> >misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya
hastasın ya da bir sorunun var." dedi. Yaşlı kadın gülümseyerek cevap
verdi:
>> >
>> >"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra
oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini
>> >kıramayacak."
>>
>> >
 

H@TİCE

Üye
Katılım
31 Eki 2006
Mesajlar
82
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Aman Erkekelre Yemek Yaptirmayalim Bİrdaha Ben Mutfaktan Çikmamaya Raziyim Yeterkİ Sİz Yapmayin:d
 

ilayda

Üye
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
102
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Erkekler bu kadar beceriksiz mi acaba?? :O
EVET daha beterler...:whistling[1]:
 

Hasan

Kardeşiniz
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
6,112
Tepkime puanı
279
Puanları
0
Yaş
53
Konum
KALU BELA
Kızlar size bi yemek yapiim parmaklarınızın katili olursunuz.Ne yemek istiyonuz söyleyin bakiim.
 

DJ MESNEVI

Doçent
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
1,462
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Hiiist.. ayıp oluyo ama.. Serefim carpsınki marasta bi lokanta var orada iskender yemek bana o kadar güzel geliyorki tiryaki oldum rsmen adam o kadar muthis yapıyorki annemde olsa karımda olsa vız gelir tırrıs gider o adam gibi yapamıyorlar.. o adamlara hastayım haftanın 2 günü kesin giderim yemege..:p
 

dré@m

...uzaklarda...
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
1,980
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Kayseri
Web sitesi
www.ihvan-forum.com
çoğu erkekler bayanlardan daha güzel yemek yapıyor bunu gözardı etmek doğru olmaz sanırım
 

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
Allah razı olsun evet bende güldüm ellerinize sağlık...

maşallah çok güzel bi bi araştırma olmuş ama neden genelde Erkekler aşçı olur bu başlıgı açan arkadaştan cevap bekliyorum........

saygılar...:D
 
Üst