Erkek çocuğu olanlar dikkat!

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Erkek çocuk annesi olmak, kalp krizi geçirme riskinin artması anlamına da geliyor. Bilim insanlarını bu sonuca götüren araştırma, İtalya'da yapıldı.

Erkek çocuk sahibi çalışan kadınların kalp hastalıklarına yakalanma riski daha fazla. İtalyan bilim adamları, erkek çocukların evde daha fazla sorun çıkarması ve ev işlerine yardımcı olmamasının çalışan annelerin üzerindeki yükü ve stresi artırdığını ve kalp krizine zemin hazırladığını ortaya çıkardı.
Araştırmacılar, 8 yıl boyunca, çoğu çalışan ve yüzde 60'ı en az bir çocuk sahibi 100 binden fazla kadının sağlık durumunu inceledi. Erkek çocuğu olan çalışan annelerin kalp hastalıklarına yakalanma ve kalp krizinden ölme riskinin, kız çocuğu sahiplerinden daha fazla olduğu belirlendi.
Araştırma, en az iki erkek çocuk sahibi çalışan kadınların kalp hastalıklarına yakalanma ve kalp krizi geçirme riskinin çocuksuzlara göre 2 kat fazla olduğunu, kız çocuklarının annelerinin kalbini olumsuz yönde "etkilemediğini" gösterdi.
Turin Üniversitesi'nden bilim insanları, bu durumun erkek çocuklarının evde çalışan annelerine daha az yardım etmesinin ve daha fazla sorun çıkarmasının kadınların üzerindeki yükü ve stresi artırmasından kaynaklandığını iddia etti. Bilimciler, kız çocuklarının ise ev işlerine yardıma daha meyilli olduğunu belirtti.
Ancak bilim insanları, araştırmanın kadınların ev işlerinde diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla sorumluluk aldığı İtalya'da yapıldığına dikkati çekerek eşleri ya da oğulları yardım eden kadınlarda kalp hastalıkları riskinin azalabileceğini vurguladı.
Araştırmanın sonuçları "Social Science & Medicine" dergisinde yayımlandı.

YŞ Haber
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Ataerkil düşünce yapısından sıyrılıp erkek çocuklarına iş yaptırırsanız risk azalır.
Kızım duymasın oğlum daha işcimen , kız tek olduğu için sultanlığını sürdürüyor. Toplumda erkek evde yan gelip yatar devri kapandı,kapanmalı ..
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
erkek cocugum olmadigi icin kesin oyledir diyemem ama sayisiz orneklerden hareketle dogru diyebilirim

Allah bizlere bagislasin, akibetlerini hayreylesin (cumlemizin) benim soz dinleyen 3 tane melegim var
 
Üst