Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu bize verin

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu bize verinMısırlı, Gazzeli, Suriyeli ve Afrikalı misafirlere seçim sonuçları soruldu ve ilginç cevaplar alındı.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Türkiye, 7 Haziran Genel Seçimlerini geride bıraktı ve 13 yıl süren AK Partiiktidarının ardından yeniden koalisyon yönetimi ile yüz yüze kalındı. Seçim sürecinde 'Suriyelileri kovma' vaadinde bulunan muhalefet partilerinin yeni yönetimde yer alma ihtimalinin, onlara ne hissettirdiğini ve seçim sonuçlarının ne ifade ettiğini, uzun zamandır ülkemizde yaşayan Afrikalı mühendis Selman Muhammed, Gazzeli üniversite öğrencisi Kerim Alastal, Mısırlı gazeteci Ahmet Yusuf ve Suriyeli aktivist İman
Bedir ile konuştuk.
“Türkiye dünyaya AK Parti ile açıldı"
Etiyopyalı Selman Muhammed, 2003'den bu yana Türkiye'de yaşıyor. Elektrik mühendisi ve eğitimini burada almış. 'Eski Türkiye'nin yabancılara çok da açık olmadığını söyleyen Muhammed, Türkiye'ye gelmeden önce çevresi tarafından burayı tercih etmemesi konusunda uyarılmış. Türkiye'ye ilk geldiğinde AK Parti iktidarının başladığını ve eski kalıntılardan ötürü ilk zamanların zor olduğunu söyleyen Selman Muhammed, durumun yürütülen siyaset ve yapılan düzenlemelerle her gün daha iyiye gittiğini ve bir kardeşlik ortamı oluştuğunu belirtiyor. Türkiye'nin başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyaya AK Parti'den sonra açılmaya başladığını vurgulayan Muhammed, bu dönemde kendilerinin de Türkiye'ye olan bakışının değiştiğinin altını çiziyor.
“Türkler İslam aleminin hafızasından silinmek üzereydi"
“Biz Türkleri Osmanlı'dan tanıyorduk ama Osmanlı'nın yıkılmasından sonra Türkler nerdeyse İslam aleminin aklından silinmişti. Erdoğan ve AK Parti'den sonra bu geçmiş canlandı" açıklamasında bulunan Muhammed, seçimler için ise kendi ülkesindeki siyaseti bile bu kadar yakından takip etmediğini söylüyor. “Kendi ülkemin siyaseti için bu kadar endişelenmiyorum, ülkemde doların ne kadar olduğunu merak etmiyorum, bilmiyorum ama burada dolar çıksa endişeleniyorum" diyen Etiyopyalı Muhammed, memleketten dostlarının kendisini seçim dolayısıyla arayıp merakla sonucu beklediklerini belirtiyor. “Etiyopyalılar, 'Bu seçim hepimizi ilgilendiriyor' diyor, Allah İslam aleminin umudunu kırmasın diye dua ediyor. Türkiye kapalı bir toplum olmaktan çıkarken kendi çıkarını gözetmedi, bizim ilişkilerimiz insani yardımdan, kumanyadan ibaret değildir. Mazlumun yanında olmak kurban eti dağıtmaktan daha faydalıdır. Türkiye bizim yanımızda, bütün mazlumların yanında durdu. Halkımız onlara dua ediyor."
“Bizi temsil eden bir tane adam var.."
Seçim sonuçlarına şaşırdığını ve gelişmeye başlayan Türkiye'nin gerilemesinden korktuğunu vurgulayan Muhammed, bu sonucun mazlumların önünü kesmesinden endişe ediyor. “Önemli ve resmi toplantılarda, tüm dünyanın önünde liderlere bizim adımıza konuşan bir tane adam var' diyor.
1433939272.jpg


Filistinli öğrenci Kerim Alastal

"Gazzeli annelerin en çok dua ettiği lider"
4 yıldan bu yana Türkiye'de yaşayan ve lisans eğitimine burada devam eden Gazzeli Kerim Alastal, ülkemize kazandığı bir burs sayesinde gelmiş. Eğitimi sırasında Filistinli olduğu için bir sıkıntıyla karşılaşmayan Alastal, oturma izni konusunda da kendilerine sağlanan imkan ve kolaylığın hiçbir ülke tarafından sağlanmadığını vurguluyor. AKk Parti vesilesiyle Türkiye'nin ümmetin buluşma merkezi olduğunu belirten Gazzeli Kerim, kendi adına değil, 10 yıldır abluka altında yaşayan tüm Gazzeliler adına şunları ifade ediyor; “Erdoğan en çok sevdiğimiz, heyecanla beklediğimiz ve annelerimizin ona çok dua ettiği liderden biridir. Çünkü Gazze'nin zor ve rahat günlerinde, halkımızın yanında durduğunu unutmadık, Davos'ta “one minute" diyerek dik duruşunu, işgalci Siyonist liderlerine hakkımızı ve Gazzeli çocukların haklarını nasıl savunduğunu unutmadık. Mavi Marmara'yı unutmadık. Ve Türkiye'de yaptığı bir çok konuşmada Gazze'ye nasıl sahip çıktığını da unutmadık.."
“Türkiye son kalemiz"
Seçim sonuçlarının kendisini şaşırttığını söyleyen Kerim Alastal, sadece Filistinlilerin değil, tüm ümmetin ve mazlumların yanında duran bir liderin ve Türkiye'nin, gücünü, istikrarını, azmini ve cesaretini kaybetmesini istemediğini belirtiyor. “Bizim son kalemiz Türkiye, bize sahip çıkan, dik duruşundan dolayı katilleri korkutan güçlü bir Türkiye istiyoruz, inşallah temenni ve dua ettiğimiz gibi özgür, güçlü ve iradesine sahip çıkan Türkiye devam eder ve daha da çok yükselir."
“Sizden umudumuz büyük, umudumuzu kesmeyiz"
Alastal, seçim sonrası dönemi tahmin etmenin şimdiden mümkün olmadığını, ama koalisyona en çok sevinenlerin de İsrailliler olduğunu hatırlatıyor. “Kararımızı ve güvenimizi, mazlumlar için gözyaşı dökene, haykırana, sahip çıkana emanet edelim" diyerek, eğer Türkiye yönetimi değişirse istese de Gazze'ye dönemeyeceğini çünkü Gazzelilerin dünyaya açılan tek kapısı olan Refah kapısının kapalı olduğunu ve 2015 yılında sadece 6 gün açıldığının altını çiziyor. “Eğer dönebilirsek biz de Gazze'de abluka altındaki 2 milyon Filistinli gibi zor şartlar altında elektriksiz, gazsız, ilaçsız, işsiz, doğru düzgün eğitimsiz yani onlar nasıl yaşıyorsa öyle yaşarız, ama önce Allah'a sonra büyük ümmetimize sonra sevdiğimiz güçlü Türkiye'ye umudumuz büyük" diyen Kerim Alastal, bu umudu hiçbir zaman kesmediklerini ve kesmeyeceklerini belirtiyor.
1433939300.jpg


Mısırlı gazeteci Ahmet Yusuf

“Mazlumlar burada onurlu ve hür yaşıyor"
Mısırlı Ahmet Yusuf ise 6 yıldır Türkiye'de ve gazetecilik yapıyor. AK Parti hükümeti döneminde özelikle Arap ülkelerinde yaşanan sorunlardan dolayı birçok insanın Türkiye'ye geldiğini ve hepsinin burada onurlu ve hür şekilde yaşayabilme imkanı bulduğunu belirten Yusuf, toplumun da kendilerine kardeş gözüyle baktığını söylüyor. Erdoğan ve AK Parti için “Bütün İslam aleminde mazlumlar tarafından sevilen bir parti ve herkesin onlardan bir beklentisi var" diyen Ahmet Yusuf, bunun, Türkiye'nin tarihteki duruşu ve sorumluğundan kaynaklandığını ve eskiye dayanan bağlarla desteklendiğini vurguluyor.
“Bizimkileri alın Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu bize verin"
Ülkesi Mısır'da Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sevildiğini ve seçim sonuçlarının onları şaşırttığını belirten Yusuf, Mısır'da insanların bu sonuçları görünce “Bizimkileri alın Erdoğan'ı ve Davutoğlu'nu bize verin" dediğini aktarıyor. Herkes gerçek manada ümidinin Türkiye'de olduğunu hatırlatan Yusuf, siyaseti yakından takip ettiği için kendisinin seçim sonuçlarına çok şaşırmadığını ama Mısır halkının, özelikle de darbe karşıtlılarının çok şaşırdığını dile getiriyor. “Darbe yanlısı basın organları Türkiye'deki genel seçimler sonrası çıkan sonuç karşısında sevinçlerini açıkça ortaya koydu ve Erdoğan'ın, AK Parti'nin düştüğünü iddia etti. Oysa Türkiye'nin yakın tarihinde muhalefet partileri ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik gerçek bir adım atmamıştır. Bunu onlara oy verenler bile biliyor. Fakat AK Parti 13 yıldır tek başına iktidarda kaldı. Diğerlerinde ümit olsaydı halk onları seçerdi. Zaten oyları da çok artmadı."
“Ülkeme dönersem beni Sisi bekliyor"
Türkiye'de kalan Suriyelilerin ve diğer Arapların tedirgin olduğunu söyleyen Ahmet Yusuf, “AK Parti dışındaki partilerde ümmet bilinci ve mazluma sahip çıkma şuuru yok" diyor. Koalisyon hükümetinde dış politika konusunda çok şeylerin değişebileceğini ve özellikle Mısır ve Suriye halkına verilen desteğin azalacağını düşünen Yusuf, eğer bu politikalar nedeniyle Mısır'a dönerse yüzlerce kişi gibi kendisini Sisi'nin bekliyor olacağını ve kardeşleri ne yaşıyorsa onu yaşayacağını belirtiyor.
1433939326.jpg


Suriyeli aktivist İman Bedir ve Fatma Şahin

"AK Parti büyük nimet"
Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak görüşünü aldığımız bir diğer kişi de İman Bedir. İman hanım Hama katliamı sonrası ülkesinden kaçmış. Türkiye'ye ise 1993 yılında yerleşmiş. Bedir, hem AK Parti hükümetlerini, hem koalisyon hükümetlerini görmüş bir isim. 'AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye'de yaşamak bizim için çok zordu' diyor. Devlet dairelerinde aşağılandıklarını, resmi işlemlerde sürekli zorluklar çıkartıldığını dile getiren Bedir, AK Parti için 'büyük nimet' diyor. “Türkiye'nin bu hükümetle yaşadığı ne kadar rahatlık, ferahlık varsa hepsi bize de yansıdı, birebir şahit olduk, çocuklarıma, aileme hepimize ayrı ayrı faydaları, güzellikleri oldu" açıklamasında bulunan İman Bedir, Türkiye'ye gelmeden önce bir süre Suudi Arabistan'da yaşadıklarını ve oradaki inşaatlarda aylık 400 dolara yani şimdinin asgari ücretine, 50 derece sıcaklıkta çöl şartlarında yaşayan yüzlerce Türk işçi olduğunu söylüyor. Ancak şimdi Arabistan'da neredeyse hiç Türk işçi kalmadığını çünkü Türkiye zenginleştiğini belirten Bedir, Türkiye'de yaşadığı 1998 ekonomik krizini unutamıyor.
"Suriyeliler Erdoğan'a 'Babamız' diyor"
Recep Tayyip Erdoğan için, 'o benim gözümde ikinci bir Fatih Sultan Mehmet'tir' benzetmesi yapan İman Bedir, bütün dünyada mazlumlara, özellikle savaş altında inleyen Suriyelilere sahip çıkan bir tane lider var, diyor. “Ondan başka bizlere sahip çıkan olmadı, yüzbinlerce Suriyelinin hayatını kurtardı. Bize kapılarını açtı. Ben her gün onlarca savaş mağduru Suriyeli ile görüşüyorum. Gencecik yaralılar, küçücük yetimler.. Hepsi ondan 'Babamız' diye bahsediyor. Osmanlı'nın tarihini devam ettiriyor bu hükümet, bütün dünyaya Türklerin nasıl merhametli, lider ve asil olduklarını gösteriyor."
"Bu sonuç bir imtihandır"
Seçim sonuçlarının kendisini hem çok şaşırttığını hem çok üzdüğünü sözlerine ekleyen İman Bedir, insanların tercihine saygı duyduğunu ancak kendisine göre bu sonucun bir imtihan ve geçici bir durum olduğunu belirtiyor. Sözlerine, “Bu karışık durum inşallah düzelecek ve ümit ediyorum zarar bu kadarla kalacak" şeklinde devam eden Bedir, dostlarının, akrabalarının sürekli kendisini arayarak tedirginlik içinde sorular sorduğunu belirtiyor.
“Esed zaten Türkiye'deki muhalefetle beraber, muhalefet Esed'e destek veriyor. Eğer onlar Türkiye'nin yönetimine geçerse bu, Suriyeliler için ikinci bir felaket olur. Özellikle savaştan kaçarak gelen Suriyeliler seçimi birebir takip ediyor ve çok tedirginler. Bu sonuçlar belki en çok onları üzdü. Muhalefet 'Suriyelileri geri göndereceğim' demişti. Bu Suriyelileri katliama göndermek demektir. Esed ve İsrail'de bunu istiyor zaten. Allah onları sevindirmesin."

 

DESIFRE

Yasaklı
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
3,817
Tepkime puanı
62
Puanları
0
istiyorlarsa verelim neden duruyoruz
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Rabbim Kadr Kıymet bilenlerden eylesin inşaallah... Nankörlerden eylemesin....
 
Üst