Erdoğan'dan İslam dünyasına tarihi eleştiriler

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,657
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı açıklamaların detaylarını paylaşıyoruz.

Erdoğan'ın açıklamalarını canlı yayınla haberimizdeki player aracılığıyla da izleyebilirsiniz...

Farklı dilleri konuşabiliriz, farklı etnik kökenlerimiz olabilir, mezheplerimiz farklı olabilir. Hepimiz, herbirimiz Kur'an-ı Kerim'in ilahi mesajı altında, Hz. Muhammed sav'ın mesajı altında birbirimize kardeş olmuş ümmetin mensuplarıyız.

Öyle meseleler var ki herkes susar sadece Kur'an-ı Kerim konuşur. Öyle meseler vardır ki herkes susar sadece Hz. Muhammed SAV'ın hadisleri konuşur.

Bütün anlaşmazlıklar, ayrımlar unutulup birliğin kardeşliğin ruhu diriltilmek zorundadır. Bizler İslam dininin mensupları olarak olağanüstü süreçten geçiyoruz.

İslam dünyasının üzerinde ciddi operasyonlar yapılmaktadır. Müslümanlar biribrine kırdırılmakta, vurdurulmaktadır. Akan kan müslüman kanıdır. Ölenler ve öldürenler Müslümanlardır.

Biz değerlerimizden heralde uzaklaşıyoruz.

Filistin'de neredeyse 1 asırdır hemen her gün bir insanlık trajedisi yaşanırken, meseleyi çıkar ilişkileri içinde bakmak insanı değildir, hele islami hiç değildir.

Irak'ta kabirlerimize yapılan saldırılara strateji, konjonktür gözülye bakmak ne insani ne de İslamidir.

Suriye'de 350 bin insan ölmüşken, 7 milyon insan göç etmişken, meseleye iktidar, çıkar gözüyle bakmak insani ve İslami gözüyle bakmak mümkün değildir. Ölen kim müslüman, öldüren kim ben de müslümanım diyen bir devlet terörü.

Ülkemde 1.7 milyon Suriyeli var. 5.5 milyar dolar harcama yaptık. Dünyadan destek geldi mi? Lübnan'da neredeyse bizim kadar muhacır var. Başka tablo bu!!

Soruyorum: Bu şekilde kendi müslüman kardeşlerini öldürenlere sahip çıkma hakkının islaim bir izahı var mı?


Filistin'de masum çocuklar ölürken, bunun için saedce acı çekmek bizi sorumluluktan kurtarır mı?

Soğuktan ölen çocuklara sadece üzülmek bizi kurtarır mı?

Allah bize bunun hesabını soracak!

DEAŞ diye bir örgüt çıkmış. İslam adına Müslümanları öldürüyor. Bizler böyle bir yetkiyi nereden alıyor diye sormak gerekir. İslamın içeriğinde olmayan, böyle müslümanları katleden bir terör örgütü açık açık ortada dolaşıyor.

Irak'ın yüzde 40'ı bunların elinde. Suriye'de de terör estiriliyor. Bizler kendimizi önce sorgulamaya çekmemiz lazım. Yabancılar geliyor bombalıyor, öldürüyor! Sıkıntı burada.

Biz sorunlarımızı neden kendi aramızda çözemiyoruz da onlara bırakıyoruz. Onlara bırakmamız lazım.
Afganistan'daki dram, Somali'deki açlık, Libya'daki fitne... Libya varlık içinde yokluk çekiyor. Libya'nın üzerinde hesabı olanlar, Libya'nın petrolü için orada.

Eğer istersek, eğer arzu edersek, eğer Hz. Peygamber'in bize çizdiği istikamette ilerler ve kardeş olmanın gereğini yerine getirirsek sorunları kolayca aşabiliriz. Bunun için yeterli akla, birikime sahibiz.
Tarihte kurduğumuz barışı bir ve beraber olursak yeniden kurabiliriz. Bizim birbirimizle konuşmak için tercümanlara ihtiyacımız yok, biz gönül dilimizle konuşuyoruz. Biz aynı kıbleye dönen insanlar olarak insanlığı ilgilendiren her soruna karşı ortak etkili bir mücadele verebiliriz.

Biz konuşmayınca devreye fitneciler, devreye modern Lawrenceler giriyor.

Sizlerin mensubu olduğu parlementolar değil. Başka çevreler karar veriyor. BM'de İslam coğrafyasıyla ilgili kararları İslam ülkeleri değil 5 üye alıyor. Ya da 5 üyeden biri alınacak doğru kararları veto ediyor.

Dünya 5'ten büyükttür. Bu 5'in içinde 1 tane İslam ülkesi var mı?

Avrupa, Afrika ve Asya kıtaları temsil ediliyor. Tüm dünya bu 5 üyeye teslim mi? Böyle bir adalet olabilir mi? Artık dünya 1. Dünya Savaşı şartlarını yaşamıyor. Değişmek zorundayız.


http://www.internethaber.com/erdogandan-islam-dunyasina-tarihi-elestiriler-758370h.htm
 
Üst