Erdoğan'dan CHP liderine: Yolsuzluk Belgende Gene Çaktın

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanı olarak ilk kez TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Bütçe görüşmelerinde partisi adına söz alan Kılıçdaroğlu, 'Kayseri'de yolsuzluk' iddiasını gündeme getirdi.

2007'de rüşvet çarkını polise anlattığını belirttiği Hacı Ali Hamurcu'nun nerede olduğunu soran Kılıçdaroğlu'na, Başbakan Tayyip Erdoğan, belgelerle cevap verdi.

Kayseri Belediye Başkanı'nın şikâyeti üzerine Hamurcu'nun ifadesinin alındığını söyleyen Erdoğan, "Kaybolan herhangi bir ifade yoktur. Ve şu anda bu zat cezaevinde. Gene çaktın. Devamlı yaptığın iş bu." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yaptığı bütçe konuşmasında, hükümetinin icraatlarından bahsetti. Elinde dosyalarla kürsüye çıkan Erdoğan, 1 saat 10 dakika boyunca muhalefetin iddialarına da cevap verdi.

Sabah saatlerinden itibaren 'Kayseri'deki bir yolsuzluk belgesini' açıklayacağı duyurulan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarını belgelerle çürüten Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluğu ihbar ettiğini söylediği Hacı Ali Hamurcu isimli şahsın AK Partili belediye tarafından yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle ihbar edildiğini açıkladı. Şahsın Yargıtay tarafından da onanan 6 yıllık cezasını çekmek üzere cezaevinde bulunduğunu belirten Erdoğan, "Üç kere savcılık ifadesi alındı. Kaybolan ifade diye bir şey yok. Şahıs hapiste. Devamlı yaptığınız iş bu. Yine çaktınız. Bugüne kadar açtığın tüm dosyaların içi hep boş çıktı." diye konuştu.

Hükümetin bugüne kadar yaptığı icraatları maddeler halinde sayan Erdoğan, "Yolsuzluğun olduğu yerde bunlar olur mu?" diye sordu. "3-5 tane koyun güdemeyen, bu ülkeyi yönetemez, anlamaz bu işlerden." diye çıkışan Başbakan, "Yolsuzluk diye elinde aslı astarı olmayan belgeleri sallayanları çok gördük." ifadesini kullandı.

BENİM SESİMİ MİLLET DIŞINDA KİMSE KESEMEZ

Çiftçinin kullandığı kredi faizlerinin düştüğünü anlatırken muhalefet milletvekillerinin bağırarak laf atmalarına sinirlenen Başbakan, "Bağırmakla, çağırmakla benim sesimi kesemezsiniz. Benim sesimi sadece millet keser, milletin dışında kimse kesemez." çıkışı yaptı. Erdoğan, 2002 yılında iktidara geldiklerinde siyasete güvenin en alt sıralarda olduğunu, kendilerinin uygulamalarıyla siyasete itibarını iade ettiklerini kaydetti.

Son günlerde tartışılan öğrenci olaylarına da değinen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Polisimizi hiçbir zaman, hiçbir yerde ezdirmedik. Entelektüel ortamda her türlü tartışmaya varız. Öğrenciye faşist diyen sizin görevliniz. Ertesi gün yine çark ettiniz, U dönüşü yaptınız, mesleğiniz o. Biz öğrencilerimizin hepsini başımız üstünde taşıyoruz ama elinde taş, molotofkokteyli, yumurta ile geleni değil. Konuşmaya değil, bu tür şiddete karşıyız. Siz şiddete karşı olmadığınız sürece siz de şiddet göreceksiniz."

İzmir'de fakirlere 600 lira ödesene

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı dönemindeki 'fakirlere 600 lira maaş' vaadiyle vurdu. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi CHP genel başkanısın. İzmir Büyükşehir Belediye başkanı da senin partinden. Hadi fakirlere versin 600 lira, hadi yap. İzmir'de 600 lira dağıt." dedi. Kılıçdaroğlu'nun bunu gerçekleştiremeyeceğini, ülke yönetmenin sorumluluk istediğini belirten Başbakan, "Bekâra karı boşamak kolay." diye konuştu.

Menderes'e saygısızlığın takipçisi olacağım

Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde merhum Başbakan Adnan Menderes de gündeme geldi. CHP'li Kamer Genç, cumartesi günü Meclis kürsüsünden Menderes'e hakaret etmiş ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Menderes'i örnek aldığını belirterek, "Menderes kim?

İstanbul emniyet müdürünü Bitlis'e tayin ederek, karısıyla ilişkiye giren kişidir." demişti.

Başbakan Erdoğan, bütçe konuşması sırasında Meclis'teki tüm partilerin tepkisi üzerine özür dilemek zorunda kalan Genç ile ilgili CHP'den işlem yapmasını istedi. "Bu milletin saygı duyduğu, rahmetle, minnetle andığı, demokrasi şehidi merhum Adnan Menderes'e karşı son derece saygısız bir üslupla dil uzatıldı." diyen Erdoğan, 'saygısızlığın telafisinin takipçisi olacağını' da sözlerine ekledi. Başbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde Menderes ile ilgili olumlu görüşler ortaya koyduğunu da hatırlattı. Kendisinin takınacağı tavrı merakla beklediğini kaydetti.

BAHÇELİ'NİN SELAMINA BAŞBAKAN'DAN ALKIŞ

MHP lideri Devlet Bahçeli, bütçe konuşmasından sonra, Bakanlar Kurulu'na dönerek Başbakan'ı başıyla selamladı. Erdoğan önce selamı aldı, ardından Bahçeli'yi alkışladı.

zaman

 
Üst