Erdoğan: Dersim'i İnönü bombaladı

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL


erdogan.jpg
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Başbakan, "Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? O zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitinglerine devam ediyor.

Başbakan, bu sabah Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıkmadan önce sivil bir polis, özel eğitimli bomba uzmanı köpekle çevreyi kontrol etti. Sakarya'ya helikopterle giden Erdoğan, kent meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, halkın her zaman değişimden yana olduğunu söyledi:

''Ne güzel söylemiş Hazreti Mevlana: 'Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel, bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, dünle gitti cancağızım, düne ait ne varsa bugün, yeni şeyler söylemek lazım.' Evet, şu Sakarya Nehri gibi, bulanmadan, donmadan akıyoruz. Bir ayağımız burada, milletimizin içinde, diğer ayağımızla, adeta pergel gibi dünyayı kucaklıyoruz. Hırsızlığa göz yummuyoruz, yolsuzluğa geçit vermiyoruz, statükoya aldanmıyoruz. Biz, bizden öncekilerin söylediği gibi, 'Böyle gelmiş, böyle gider' demiyoruz.

Başörtülü kız çocukları üniversite kapılarından geri çevrildi. Utanmadan sıkılmadan 'özgürlük' dediler. Hani nerede özgürlük, nerede? Nice hayatları kararttılar, nice umutları söndürdüler. Eğitim özgürlüğünün önünü açmak için TBMM'de MHP ile el ele verdik, düzenlemeyi 411 oyla Meclis'ten geçirdik.

Arkadan ne oldu? Hani çıktıya bugün ana muhalefet partisinin lideri ne diyor? 'Bu işi ben çözerim' diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? 411 oyla eğitim özgürlüğü konusunda başörtüsüyle alakalı sorunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? CHP değil mi? Onun altında CHP'nin şimdiki liderinin imzası yok muydu... Sen benim Sakaryalı kardeşimi enayi mi zannediyorsun? İnsan biraz sıkılır, biraz utanır. Bir taraftan alıp Anayasa Mahkemesi'ne götüreceksin diğer taraftan da diyeceksin ki ben başörtülülerin sorununu çözerim. Dürüst ol, dürüst.

Tasavvufta bir kaide vardır; Derler ki 'edep yahu, edep yahu'. Ben de onu söylüyorum. Bize gelip de tere satmayın. Tereciye tere satılmaz. Bu millete tere satamazsın. Bu millet bu işin aslını biliyor. CHP'nin de cemaziyelevvelini iyi biliyor. Yaşayanlar yaşamayanlara anlattı. Babamın, dedemin bana anlattığı gibi. Bizim babalarımız torunlarına anlattı. Biz de torunlarımıza da anlatıyoruz, çocuklarımıza da anlatıyoruz. Bak bunlar geçmişte bunları yaptı diyoruz.''

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Dersim ile ilgili ne söylediklerini biliyorsunuz değil mi? Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelevveliniz bu. Gelin de siz bunu temizleyin önce'' diye konuştu.

 

tebeyyün

Doçent
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
548
Tepkime puanı
38
Puanları
0
Konum
istanbul
Madem böyle o zaman temsilide olsa bir dava açılsın incelemeler başlatılsın.Bu kadar basit!Kim niye nereyi neyle bombalamış-başka bölgede vukuatlar var mı yok mu? hukuk önünde hesap versin.O kadar zor değil en azından temsili- mecliste bir komisyon kurulabilir.Romanlardan özür diledi başbakan - ki doğru hareketti- Kürtlerden hala başbakan ve cumhurbaşkanı sıfatıyla özür dileyen hiçkimse yok.Bir şey söyleniyorsa bunun arkasının getirilmesi gerekmez mi?Madem bu ülkenin tohumunu bozmaya çalışanlar vardı fitne tohumları ekenler vardı bunlardan hesap sorulması gerekmiyor mu? Mezardan kaldırıp soralım demiyorum ama iade-i itibar diyorsunuz ya onu yaparız.Nefretini öfkesini bir yerlerden çıkarmak isteyenlerde bu vesileyle rahatlamış olurlar =)
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
kılıçdaroğlu geldikten sonra erdoğanı başka bir dinç görüyorum.Sn erdoğan elbetteki bu sözünde haklı.Sıra kılıçdaroğlunda bakalım o ne diyecek.

Şunu diyebilir.Sn recep bey,siz baştayken ırak,demokrasi götürmek amacıyla işgal edilmiştir.hani siz ümmetçiydiniz.hadi ben dersimi savunmuyorum,siz niye ırakı savunmuyorsunuz.

Diyelimki benim eski genel başkanım dersimi bombaladı ve ben susuyorum,siz ise ırakın bombalanmasına göz yumduğunuz gibi birde bop'un eş başkanıyız diye övündünüz.

bence kılıçdaroğlu üstteki söylediklerimi söylerse,tayyip beye karşı biraz üstünlük sağlar.

Seçime kadar kafamız ütülenecek.ne yapalım çekecez artık
 
Üst