Erdoğan Bu Komutanı İşaret Etti : Karakuvvetlerine Atilla Iişık Gelebilir

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Erdoğan Bu Komutanı İşaret Etti : Karakuvvetlerine Atilla Iişık Gelebilir

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz davası kapsamında 102 emekli ve muvazzaf asker hakkında çıkarttığı yakalama kararının gölgesinde başlayan Yüksek Askeri Şûra’nın ikinci gününe, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’la ilgili tartışmalar damgasını vurdu.

Teamüllere göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması gereken Iğsız’ın atanmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın itiraz ettiği bilgisi kulislere yansıdı.

Bu nedenle, sabah saatlerindeki “Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması için kararname hazırlandığı” havası, öğleden sonra dağıldı. Hazırlanan bir kararname olmadığı anlaşıldı.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın hazırlanması talimatını verdiği iddiası nedeniyle Erdoğan’ın karşı olduğu belirtilen Iğsız için askerin, “Hakkında bir soruşturma yok, teamüller atanmasını gerektiriyor” ısrarında bulunduğu iddia edildi.

Buna karşılık, kulislere, Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanlığı’na getirilecek Orgeneral Işık Koşaner’i örnek göstererek, “Jandarma’dan da Kara Kuvvetleri’ne geçmekte teamül haline geldi” yanıtını verdiği ve Iğsız yerine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık’ı Kara Kuvvetleri için işaret ettiği iddiası yansıdı.
vatan
Bu durumda kıoşanerden Sonra Atilla Işık Genelkurmay başkanı olacak demektir. Taşlar yerinden oynuyor.
 
Üst