Erdoğan "Başörtüsü şart değil, ŞEKİLDİR bunlar"

Serasker

Yasaklı
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
142
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP camiası Fethullah Gülen'i "başörtüsü füruattır" sözü üzerinden vurmaya devam ederken, Erdoğan'ın 1996 yılında Milliyet'e verdiği röportajda başörtüsünü "şart değil, şekil" olarak tanımladığı ortaya çıktı.
Fethullah Gülen'in 28 Şubat sürecinde"başörtüsü füruattır" demesi büyük eleştiri almış ve AKP camiası tarafından cemaati eleştirmek adına bu söz sık sık hatırlatılmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Temmuz 1996 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ikenMilliyet Gazetesi'nden Nilgün Cerrahoğlu'na verdiği ve meşhur"Demokrasi bizim için araçtır" sözünü sarfettiği röportajda "başörtüsünü" şekil olarak tanımlaması dikkatleri çekti.

Bu arada Cerrahoğlu'nun Erdoğan'ı takdim ederken, "Genç bir adam Tayyip Edoğan. 42 yaşında. Türkiye'nin Netanyahu'su olmaya namzet" ifadesini tercih etmesi de enteresan.

ERDOĞAN: ŞART DEĞİL, ŞEKİLDİR BUNLAR

Erdoğan sözkonusu röportajda Nilgün Cerrahoğlu'na, "Türkiye'de iki tip insan vardır. Bu tespit de Sn Hocam'dan (merhum Erbakan'ı kastediyor). Refahlı olanlar ve Refah'a aday olanlar. Yakın zamanda Nilgün Hanımı da RP'de göreceğiz" demesi üzerine Cerrahoğlu soruyor, "Ben de tesettüre mi gireceğim?"

Erdoğan bu soru üzerine kısa ve net bir cevap veriyor: "Şart değil. Şekildir bunlar."

Halbuki Erdoğan bir çok miting ve televizyon konuşmasında Fethullah Gülen'i başörtüsüne "füruat"dediği için eleştirmişti.

Füruat ne demek?

Dinin içtihadî meselelerine füruat adı verilir. Gülen'in "başörtüsü furuaatır" sözleri sorulan Cübbeli Ahmet Hoca konuyu şöyle açıklamıştı: "O sözlerin bir izahı var. Başı açık gezen müslümandır, namaz kılmayan da müslümandır. İtikat beyindedir. Hocaefendi'nin furuattırdan kastı şuydu, sonra yanlış anlaşıldı ama bunun ilmi izahı var. İtikat meselelerine usul diyoruz, fıkıh meselelerine furu diyoruz. Furuat da ne demek oluyor? İmana taalluk etmiyor. Yani amentü esaslarından değil."

Şekil ne demek?

Füruatın dini ve istılahi anlamı ortada. Ancak "başörtüsü şekildir" açıklamasının nasıl izah edileceği ise merakla bekleniyor.



 

Serasker

Yasaklı
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
142
Tepkime puanı
2
Puanları
0


Dünyanın en iki yüzlü siyasetçisidir sanırım. Dün Apo il görüşen srefsizdir derken bugün apo ile aynı yorganın altındalar
Dün Balyoz darbe planlarına karşı darbecilere karşı "ben savcıyım" diyorken
Bugün "beni kandırmışlar" diyor
Dün başörtüsü şekildir diyorken bugün başörtüsü üzerinde iktidarda kalmak için Türk milletini aldatmaya devam ediyor.
 
Üst