Erdoğan : Başkanlık Sistemine İhtiyaç Var

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, önceki akşam AK Parti Grup Yönetim kurulunu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda misafir etti. Milletvekilleri yemeğin ardından sarayı gezdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı 3.5 saat sürdü.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART

19 Ocak Pazartesi günü Ak Saray'da yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hükümet ve cumhurbaşkanlığı arasındaki istişare ve danışmanın anlamlı ve aktif olabilmesi için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Şeffaflık ve denetim konusunda çok dikkatli olunmalı. Türkiye'de asıl sorun, kayıt dışı ekonomi. Bunun kayıt altına almaya başardığınızda diğerleri arkasından gelir. Örneğin inşaat sektörü çok önemli. Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür. Sert kararlar alırsanız, ekonomiyi olumsuz etkiler" dedi.
Sohbette gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan
Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

İÇ GÜVENLİK PAKETİ YASALAŞTIRILMALI

İç güvenlik paketi çok önemli, onun bir an önce yasalaştırılması gerekir. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları son derece sakıncalı. "Biz barajı aşamazsak sonrasını devlet düşünsün" ne demek?

BAKANLAR KURULU'NA BAKANLIK EDECEĞİM

16 Türk devleti sembolü konusunda Muhafız Alayı öneri getirdi, ben de kabul ettim.
Bakanlar Kurulu'na bakanlık edeceğim. Bir daha ne zaman olur onu sekreterya konuşur. MGK toplantısında bile bir sonraki toplantıya sonradan karar veriliyor."

http://www.ensonhaber.com/erdogan-baskanlik-sistemi-ihtiyactir-dedi-2015-01-17.html
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Halk başkanlık sistemi istiyor; işte en kapsamlı anket!

BAŞKANLIK SİSTEMİNE EVET

ORC’nin devlet başkanlığı ile ilgili sorduğu, “Türkiye’nin ‘Devlet Başkanlığı’ sistemine geçişi ile ilgili bir referandum yapılsa oyunuz hangi yönde olur?” sorusuna yüzde 56,0 Evet oyu gelirken yüzde 32,3 Hayır oyu geldi. Yüzde 11,7′lik kısım ise Kararsız olduğunu belirtti.

http://www.medyagundem.com/halk-baskanlik-sistemi-istiyor-iste-en-kapsamli-anket/
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Başkanlık Prangaları Çözer

Başkanlık sisteminin, gündem belirleyen bir Türkiye’nin gücüne güç katacağını belirten Erdoğan: Gelişmiş ülkelerin çoğunda var. Demek ki verim alınıyor. Ayağımıza neden pranga bağlıyoruz?

Etiyopya-Cibuti ve Somali dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, başkanlık sistemi tartışmalarına dair önemli mesajlar verdi.

bullet.jpg
Gündemi belirlenen Türkiye’den gündem belirleyen Türkiye’ye geçişte Başkanlık sisteminin rolü ne olur? Bu konuda hükümetle bir uyum problemi var mı? Kulislere çeşitli iddialar yansıyor…
Öncelikle gündemi belirlenen bir Türkiye ile gündem belirleyen bir Türkiye noktasında, gerçekten ben Başkanlık Sistemi’nin bu sürece güç katacağına inanıyorum. Bu bir defa İki kere iki dört. Başkanlık sisteminin sağlayacağı en büyük avantaj, çok başlılığı ortadan kaldırması olacaktır. Karar süreçlerine etkisi çok olumlu olacaktır. Seri karar almak, çok daha çabuk netice almayı getirecektir diye düşünüyorum. Zira bizdeki mevcut sistemde karar süreci süratle işliyor dersek kendimizi aldatırız. İkincisi, her zaman söylediğim bir şey var; gerek insan yönetiminde, gerek paranın yönetiminde, gerekse bilginin yönetiminde çok daha verimli olabiliriz ama şu anda verimli değiliz, bu çok açık net, ortada. Bizim verim ekonomisini devreye sokmamız lazım. Verim ekonomisi devreye sokabilirsek, netice almamız da o denli artacaktır. Bu noktada tabii Türkiye’nin bazı zaafları var, biz bugüne kadar birçok şeyleri yatırım noktasında yapabildiysek hakikaten bazı sıkıntıları yaşayarak olmuştur. Eğer burada bir başkanlık sistemi olmuş olsa, yatırımlar noktasında da, alt yapı, üst yapı, insana yönelik yatırımlarda da çok daha başarılı neticeler alırız diye inanıyorum. Şimdi burada bazı şeyler tartışılıyor; Amerikan sistemi mi, Fransa’daki gibi yarı başkanlık sistemi mi, yoksa diğer ülkelerin başkanlık sistemleri mi?.. Şunu çok açık net ortaya koymak lazım; gelişmiş ülkelere bakalım, acaba bu gelişmiş ülkelerin ne kadarında başkanlık sistemi var, ne kadarında yok? Görüyoruz ki tamamına yakınında başkanlık sistemi var. Bu neyi gösteriyor?.. Demek ki buradan netice alınıyor. Buradan netice alındığına göre, biz niye hâlâ ayaklarımıza prangaları bağlayalım, gitmemek, koşmamak için buna devam edelim.

bullet.jpg
Şu anki yapı neden ayağımızda pranga?
Ben iki Cumhurbaşkanı ile çalıştım; birincisi Cumhurbaşkanı ile çalışma dönemimiz farklı, Abdullah bey ile çalışma dönemimiz farklı idi. Şimdi Abdullah bey değil de başka biri olsaydı, biz bu kadar rahat çalışamayacaktık. Hükümetle aramızda uyum problemi olup olmadığını sormuştunuz… Biz tabii ki koordineliyiz, hükümetle aramızda kolay kolay Allah göstermesin herhangi bir şey olmaz. Ben kolaylaştırıcı olacağım, hükümet de bu noktada çalışmalarını rahatlıkla sürdürecek. Tabii dışarıdan dedikodu üretenler olacaktır, birçok şeyleri söyleyenler olacaktır. Bunları üretenler mevcut iktidarın başarılı olmasını isteyenler değil, istemeyenlerdir. İşte kalkıp da şu anda Cumhurbaşkanlığı makamını dahi kaçak saray olarak niteleyecek kadar alçalanlar, seviye kaybına uğrayanlar… Şu anda içinde bulunduğumuz uçak, şu uçağı dahi eleştirenlerin dünyaya bakışlarını düşünün. Büyük düşünemezseniz, ufkunuz büyük olmazsa, sizler gelişmiş ülkelerle rekabet yapamazsınız. Nasip olursa kasımda G-20′yi yapacağız. G-20′de Türkiye başkanlık yapıyor. Kasım ayındaki bu başkanlığımız yine bir mesaj olacak. Bütün bunlar bir şeyi getiriyor. Artık Türkiye işte gündemi belirleyen ülkelerden bir tanesi, onun için G-20′ye şu anda başkanlık yapabilecek noktaya geldik. Bizim hükümetle aramızda herhangi bir sıkıntının olması gibi birşeyleri yayanlar sadece kendi arzularına ulaşma gayreti içerisindeler, ona da kolay kolay ulaşamazlar.

bullet.jpg
Sayın Davutoğlu ile aranızda Başkanlık Sistemi’ne geçiş noktasında görüş ayrılığı var mı?
Arkadaşlar, bu konu yeni konuşmaya başladığımız bir şey değil. Benim Başbakan olduğum gün değil, taaa, belediye başkanlığımdan beri Başkanlık sistemi konuştuğum, savunduğum bir tezdir. Ahmet Bey gerek Başdanışmanlık yaptığı dönem, gerek dışişleri bakanlığı yaptığı dönemde yine Başkanlık sistemini meydanlarda hep konuştuk. Yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkanlık Sistemi’ni yine aynı şekilde konuştuk, dolayısıyla bu göreve böyle geldik. Zannediyorum ki, Ahmet Bey’in de -ki Yeni Anayasa’da bile bizim üzerinde durduğumuz konulardan biriydi- savunulacak en önemli tezlerden bir tanesidir. Bu seçimlerin de bence bu seçimlerin de üzerinde konuşulacak konularından biri olacaktır diye düşünüyorum. Önemli bir argümandır, önemli bir başlıktır, çünkü Türkiye’nin sistemdeki zaafını giderecek olan bir anlayıştır.

bullet.jpg
Başkanlık sisteminde, denge ve denetleme mekanizmalarının kurulamayacağını, ciddi bir antidemokratikleşme süreci başlatacağını öne sürenler de var…
Tam aksine, Başkanlık sistemindeki denetim mekanizmaları şu andaki bizim mevcut sistemde yok. Örneğin, ABD’de Temsilciler Meclisi, Senato herhangi bir yetkiyi vermedikten sonra Sayın Obama adım atamaz. Gerek para kullanımında gerek ne olursa olsun. Bir helikopteri bir yere verecek değil mi, geçmediği sürece veremez. Bakın Sağlık ile ilgili reformu halledebildi mi?..Tam başardım derken iş tersine döndü.

bullet.jpg
Siz denetleme gücü sağlam bir sistem mi istiyorsunuz?
O olması lazım ama aldığı gücü de kullanması lazım. Şimdi Sayın Obama Temsilciler Meclisi’nde gücünü kaybetti, Senato’da kaybetti. Eğer gücü olsaydı rahat olacaktı, istediği yetkileri oradan alabilecekti. Ama şimdi o yetkileri alamama durumu ile karşı karşıya. Başkanlık sisteminde güçlü bir iktidar olduğu zaman Temsilciler Meclisi veya Senato’nun engellemesi söz konusu olmayacak ki… Ben şunu da savunuyorum; ikili bir sistem değil tek sistem.. Şu anda bizim Parlamento nasıl, tek sistem olmalı ve tek sistemle gidilmeli diye düşünüyorum. Orada da zaman kaybı olmamalı. İkiliyi ileri sürenler de var, o işi geciktirir. Tekli sistemde çok daha seri karar almak mümkün olur. Güçlü bir iktidarsanız, güçlü bir iktidar olarak da Başkan’a yetkisini verecektir, verdikten sonra da denetleyecektir.

PARALEL YAPI KİRLİ İLİŞKİLERE GİRİYOR

bullet.jpg
Etiyopya’da ‘Paralel Yapı’nın buradaki okulları kapatılsın’ dediniz…
Her gittiğimiz yerde devlet başkanları ile görüşüyorum. Ülkesinin hükümetini, o ülkelerin hükümetlerine veya parlamenterlerine olumsuz şekilde şikayet eden anlayışa karşı biz de gereği neyse yapacağız. T.C. hükümetini kalkacaksın karalayacaksın, her türlü olumsuz şeyleri söyleyeceksin, bunu Amerika’da birinci derecede yapacaksın… Oradaki milletvekilleri ile senatörlerle maalesef çok çirkin ilişkiler içerisine giriyorlar, kirli ilişkiler içine giriyorlar, Türkiye’yi oralarda karalama kampanyaları yürütüyorlar…

bullet.jpg
Paralel çetenin para kaynakları, okullar, dershaneler, yan kuruluşlar, şirketler vesaire…
Her şey hukuk devletinde hukuk sınırları dahilinde yapılıyor 1 Eylül 2015′te dershaneler kapanıyor. Okullarında da kayıtlarda çok ciddi düşüşleri var. Maliye Bakanlığımızın ciddi manada hassasiyeti var. Ayrıca devletin yapılanması içinde bu örgüte kesin tavır var, atamalarda vesaire. Devlet hukuk devletidir, atacağı adımları demokratik yine aynı şekilde hukuk devleti çerçevesi içerisinde atacaktır. Ben, uzun süreli mücadele derken, tahayyül edilemeyecek bir uzun süreç görmüyorum. Yeter ki, MGK’nın tavsiye kararından sonra, hükümetin Bakanlar Kurulu kararı ve şimdi de 2015 siyaset belgesinin içerisine girecek olması işi kolaylaştıracaktır. Legal görünüm altındaki illegal örgütlerden paralel devlet yapılanması. PDY ve PY olarak Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin içerisine bu şekilde giriyor. Bu kararlılığı devam ettirdikten sonra inşallah en kısa zamanda neticeyi alacağız.

‘DEDİKODU ÜRETENLER OLACAKTIR’

“Hükümetlearamızda kolay kolay Allah göstermesin herhangi bir şey olmaz. Ben kolaylaştırıcı olacağım, hükümet de bu noktada çalışmalarını rahatlıkla sürdürecek. Tabii dışarıdan dedikodu üretenler olacaktır, birçok şeyleri söyleyenler olacaktır. Bunları üretenler mevcut iktidarın başarılı olmasını isteyenler değil, istemeyenlerdir. İşte kalkıp da şu anda Cumhurbaşkanlığı makamını dahi kaçak saray olarak niteleyecek kadar alçalanlar, seviye kaybına uğrayanlar…”

‘ÜST AKIL PARÇALAMAK İÇİN DEVREDE’

“İslamdünyası üzerinde büyük operasyonlar oluyor. Bu Müslüman Kardeşler olur, başkaları olur fark etmez. Bir parçalama metodu uygulanıyor. Daha önce dediğim gibi bir üst akıl bu operasyonları sürdürüyor. Bu üst akılın operasyonlarına karşı ortaya konulacak tavır çok önemli. İslam dünyasındaki birlik ve beraberliği sağlayabilmek için de hep birlikte çalışmamız lazım.”

http://www.ihvanforum.org/newreply.php?do=postreply&t=152362
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Av. Ali Aktaş @Aliaktas7 · 2 sa. 2 saat önce

Türkiye'de politikacılar "başkanlık sistemini" tartışıyor. Ama hiçbir din aliminin bu konuda İslami yönden görüş bildirdiğine şahit olmadım.

Türkiye'nin nitelikli bir siyasi reform sürecinden geçtiği bu yıllarda din alimlerimizin bu reformlarla ilgili herhangi bir görüşü yok mu?

Alimlerimiz "abdesti bozan şeyleri" konuştuğu kadar İslamın Yönetim Fıkhını konuşmadığı için bu konularda bir içerik üretimi yapılamıyor.

Neden alimlerimiz mesela Hz.Osman'ın seçiminin tam bir halk oylaması şeklinde geçtiğini halka anlatmıyorlar. İslam bu konuda aciz mi kaldı?

İslam'ın "parlemanto" "vekil seçimi" "başkan seçimi" "halkoyuna dayanma" "yönetimin halka hesap vermesi" konularında söyleyecek çok sözü var

Politikacılarımız "başkanlık sistemi, seçim usulu ve halk yönetimini" Batılı kavram ve modellerle tartışıyorlarsa bu ayıp din alimlerinindir
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Hodri meydan biz eski düzen gideceğiz deyin çıkın meydana, Ak Parti Başkanlık Sistemi Sloganıyla start verecek.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Sol “Başkanlık Sistemi”ne karşı çıkıyor, çünkü!

Öncelikle söyleyeyim, İbrahim Kalın’ın “Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü”ne getirilmiş olması, “son derece isabetli” olmuştur.
İbrahim Kalın’ı çok eskiden tanırım... Gerçekten “aydın” bir insandır, “kültürlü” bir insandır... Hem “Türkiye”yi, hem “dünya”yı çok iyi tanır... “Toplumun dini ve milli hassasiyetleri”ni de çok iyi bilir... Hatta, bilmekle kalmaz, bunları “fiili yaşantısı”na da yansıtır!..

İşte bu İbrahim Kalın’ın, önceki gün Cumhurbşakanlığı Sarayı’nda bir “ilk”e imza atıp, “Basın Toplantısı” yapması; birçok insan tarafından “olumlu” karşılanırken, özellikle “Paralel Yapı ve müttefikleri” tarafından “Diktatörlüğe doğru adım adım!” paranoyasını ve “istemezük”çülüğünü gün yüzüne çıkardı!..

Önce şunu söyleyeyim:
İbrahim Kalın’ın “basın toplantısı” yaptığı salon, Beyaz Saray’daki “salon”dan daha büyük ve daha nezihti... Ben, Beyaz Saray’daki “Brifing Salonu”nu da gördüğüm için söylüyorum bunu...
Küçük bir salon!..
Bizimki daha geniş ve güzel...

YA BAŞKANLIK, YA PİŞMANLIK!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; gündemdeki olaylarla ilgili bilgi verdikten ve “gazetecilerin soruları”nı cevaplandırdıktan sonra, sözü “Başkanlık Sistemi”ne getirdi ve dedi ki;
“Dünyada farklı Başkanlık modelleri var... Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor... Nasıl hayata geçirileceğini önümüzdeki süreçte göreceğiz.”
İşin doğrusu;
Bu, yeni bir konu değil...

“Başkanlık tartışmaları” uzun zamandan beri yapılıyor... Geçmişte dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, sık sık açıklamalar yapıp, “Başkanlık Sistemi’nin gerekliliği”ni örnekleriyle açıklamıştı.
Hatta, Burhan Kuzu; “Her Yönü İle Başkanlık Sistemi” adlı bir kitap yazmış ve sistemi “veciz” bir ifade ile şöyle dile getirmişti:
“Ya Başkanlık,
Ya pişmanlık.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, henüz “Başbakan” iken, “Türkiye için Başkanlık Sistemi’nin gerekli olduğunu” sık sık vurgulamıştı...
Doğrusunu söylemek gerekirse;
“Cumhurbaşkanı’nın halkın oylarıyla seçilmesi” ile, “fiili başkanlık sistemi”ne zaten geçmiştik...
Ha yarı Başkanlık,
Ha Tam Başkanlık!..
Bu saatten sonra yapılacak tek şey; “Anayasa’ya birkaç satırlık madde” ekleyip, sistemin “adını koymak”tır!..

Evet, sadece “adını koymak!”
Yoksa, şu anda uygulanan sistem, zaten “Yarı Başkanlık Sistemi”dir!..

SEÇİM BEYANNAMESİ

Kaldı ki, bu işler “gizli-kapaklı” da yürütülmüyor... Her şey şeffaf, her şey açık... Meselâ, AK Parti; 7 Haziran’da yapılacak “2015 Seçim Beyannamesi”ne “Başkanlık” sistemini de koyacak ve halktan oy isteyecektir!..
Eğer halk, bu sisteme sıcak bakar ve “yeterli desteği” verirse; 7 Haziran’da oluşacak Parlamento’nun yapacağı ilk iş; herhalde “Yeni Anayasa” yapmak olacaktır!..
AK Parti, 7 Haziran’daki seçimde “330’un üzerinde” bir milletvekili çıkarırsa; içinde “Başkanlık Sistemi”nin de bulunacağı “Yeni Anayasa”yı, mutlaka “Referandum”a götürecek ve “halktan destek” isteyecektir!..

Ama, o zamana kadar, “Başkanlık Sistemi”nin ne olduğunu da halka anlatacaktır.
Mesela, diyecektir ki;
l “Artık Cumhurbaşkanı yok, Devlet Başkanı var... Devlet Başkanı, Yürütme’nin Başı olacak ve Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Milleti’nin birliğini temsil edecek...
l Başkan’ın görev süresi 5 yıl olacak ve en fazla iki defa seçilebilecek... Mevcut Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri Başkan’a geçecek.

l Bakanları; Devlet Başkanı atayacak, Başkan görevden alacak... Meclis’in yetkileri aynen devam edecek...”
Öyle sanıyorum ki;
AK Parti kurmayları, şu günlerde hummalı bir biçimde “Seçim Beyannamesi” üzerinde çalışıyorlar.
Son düzenlemeler yapıldıktan ve konu netleştikten sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu; çıkacaktır kamuoyunun huzuruna, “Beyanname”sini deklâre edecektir!..
Seçim Haziran’da yapılacağına göre; Beyanname en geç Nisan ayında açıklanacak ve kamuoyu bilgilendirilecektir.

SOL NİYE İSTEMİYOR?

Yazımın başlarında da ifade ettiğim gibi, “Başkanlık Sistemi” uzun süredir tartışılıyor... Ne var ki; özellikle “muhalefet partileri” ve onların güdümündeki medya organları, bu konuyu tartışmaktan “özenle ve özellikle” kaçınıyorlar!..
Peki, niye?..
Bunun sebebini, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA Editör Masası’nı ziyareti esnasında açıklamış ve demiş ki;
“Vatandaşın bu işi öğrenmesini istemiyorlar... Başkanlık sistemini vatandaş öğrenirse o zaman kanaati değişebilir diye endişe ediyorlar. O yüzden dikkat ederseniz asla tartışmıyorlar. Özellikle sol kesim hiç tartışmıyor!..

Niye?.. Diyorlar ki,
‘Başkanlık sistemi gelirse bizden başkan asla çıkmaz!.. Ama şimdi hiç olmazsa darbe dönemlerinde çıkarıyoruz, ara dönemlerde çıkarıyoruz. Her ne kadar sandıktan çıkmasak bile başka yollardan bir yolunu buluyor, bizden bir şey çıkıyor.
Ama başkanlık sistemi olursa yüzde 65-70 civarında sağ eksenli oyun olduğu bir yerde soldan başkan çıkmaz’
O yüzden kafadan bu işe karşı çıkıyorlar.”

Hasan Karakaya
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
İlginç bir twet.

Cumhurbaşkanı çankayada olursa orada HAPİS oluyormuş!

demek ki akp yıllardır Abdullah Gülü çankayaya hapsetmiş :)

Muhalefetin beklentisinin aksine Erdoğan meydanlara iniyor, mesajda buna vurgu var. Başkanlığa karşı olanların psikolojisine vurgu var.
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Muhalefetin beklentisinin aksine Erdoğan meydanlara iniyor, mesajda buna vurgu var. Başkanlığa karşı olanların psikolojisine vurgu var.

Eeee çankayada olursa, yeni saray olmasaydı erdoğan meydanlara inemez miydi?

Ne alakası var meydanlara inmekle çankaya hapsedilmesi ve saray kıyaslamasının? Sana değil sağlam irade denilen yandaşın saçmalığını yazıyorum ben.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Eeee çankayada olursa, yeni saray olmasaydı erdoğan meydanlara inemez miydi?

Ne alakası var meydanlara inmekle çankaya hapsedilmesi ve saray kıyaslamasının? Sana değil sağlam irade denilen yandaşın saçmalığını yazıyorum ben.

Mesaj derin, sen anlamazssın red yorma kendini:)))
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Ben de öyle tahmin etmiştim, genellikle ben yandaşlıktan, yağdanlıktan pek anlamam :) Yav arkadaş twetterde yazı yazıp sallayanlara da sahip çıktın ya, emin ol senin kadar yandaş çok zor bulunur :)

Hadi hadi Başkanlık söylentileri moralini bozdu red itiraf et, mesajla falan ilgisi yok.
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Hadi hadi Başkanlık söylentileri moralini bozdu red itiraf et, mesajla falan ilgisi yok.

Başkanlık sistemiyle ilgili görüşümü bugünki kervanda yazmıştım, herhalde görmedin, görseydim hakkaten moralimin ne kadar bozulduğunu:) görürdün!

Başkan olamaycağım ya, çok bozuldum, başkanlık değil de c.başkanlığı olarak kalsaydı belki ben gelecek seçimde aday olurdum, ahhaha- hahpahahahahaha :)

Sağlam irade twetlerini sen mi atıyorsun yoksa? :)
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Sağlam irade twetlerini sen mi atıyorsun yoksa? :)

Ben o değilim

10 Ağustos da oylar Erdoğan'a verildiyse , doğal olarak aktif olması istenir tabiki seçmen tarafından. . Meclisin seçtiği Cumhurbaşkanlığı kuralları geçerli olamaz. Başkanlık sistemi kaçınılmaz.
 
Üst